Nie jesteś zalogowany.
Ma to jakieś powiązanie z Chaos;Head? Czy można spokojnie oglądać?
Ponoć ma. Na AniDB pisze, że dzieje się w tym samym świecie. Coś jak Railgun do Indexa.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2011-04-07 18:37:57)
Hei007 napisał:Steins;Gate - na razie zapowiada się jedno z lepszy animców tego sezonu, w pierwszym epku dużo się nie dowiadujemy, oprócz szalonego doktorka i jakieś babki xd
Raczej nie ma zbyt wielu powiązań, ale pewien nie jestem - mogę mieć jedynie nadzieję (sam nie wiem jak przebrnąłem przez całe Chaos;Head). Jedno co jest pewne to to że akcja dzieje się rok po wydarzeniach z Chaos;Head.
Ostatnio edytowany przez sokolb (2011-04-07 18:39:32)
Znowu zatrzęsło, mam nadzieję, że to się nie przełoży na jeszcze większe opóźnienia...
Hei007 napisał:Steins;Gate - na razie zapowiada się jedno z lepszy animców tego sezonu, w pierwszym epku dużo się nie dowiadujemy, oprócz szalonego doktorka i jakieś babki xd
Hmm, poza tym, że to ten sam świat i akcja w Setins;Gate dzieje się 1 rok po wydarzeniach z serii Chaos;Head, to chyba tyle ;d
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-04-07 20:38:38)
I jakkolwiek Chaos;Head mnie po pierwszym odcinku odrzuciło, to Setins;Gate zapowiada się naprawdę ciekawie
FAiM napisał:Hei007 napisał:Steins;Gate - na razie zapowiada się jedno z lepszy animców tego sezonu, w pierwszym epku dużo się nie dowiadujemy, oprócz szalonego doktorka i jakieś babki xd
Hmm, poza tym, że to ten sam świat i akcja w Setins;Gate dzieje się 1 rok po wydarzeniach z serii Chaos;Head, to chyba tyle ;d
Ja jednak sobie postanowiłem oglądnąć przed tym Chaosa. Może w Steinei jakieś ukryte smaczki i nawiązania do tego będą? W każdym razie coś czuję, że Chaos to kicz, a ze Steina coś w miarę porządnego wyjdzie.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Chaos;Head był dobry, ale zakończenie głupie na maksa, które zepsuło wszystko w tym anime (coś ala Soul Eater)
Druga sprawa całkiem inne studio/a to robi niż Chaos;Heada, więc ukrytych nawiązań raczej nie będzie.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-04-07 22:22:40)
Pierwszy ep Irohy był lepszy niż dobry. Dziewczyna kjutna, ale na szczęście nie przesadzona. No i, jakimś cudem, dała się polubić. Zapowiada się na niezłą słodko-gorzką serię troszkę w stylu Honey&Clover. Poza tym rysunek jest świetny.
A nowe Maria+Holic jest dokładnie takie same jak... stare. I dobrze
Radzę oglądnąć najpierw Chaos;Head, ponieważ to był pierwszy tytuł wydany przez tego autora, więc w następnych częściach może coś się pojawić. Ja oglądałem jakieś 3 miesiące temu. Takiego zakończenia się nie spodziewałem, ale na +. Steins;Gate - widać, że robiony przez tego samego gościa (w końcu obaj bohaterowie mają coś nie tak z umysłem), a że będzie 26 odcinków napawa mnie radością. Tylko czekać na wydanie gry Robotics;Notes i później anime na jego podstawie :p
Hm... ale Chaos;Head jest na podstawie visual novel, która ma trzy różne zakończenia. A w anime pewnie dali w ogóle inne (tak sądzę po słowach KieR, bo original ending zazwyczaj są głupie i psują cały tytuł xD).
Tiger&Bunny - dobre. Ale z drugiej strony, straszne... choć co tam, idę czytać reklamy na swojej srajtaśmie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Dopiero teraz się zorientowałem, że planują zrobić anime na podstawie Persona 4. Jeśli zachowają specyficzny styl i będzie chociaż w połowie tak dobre jak gra, to szykuje się jedno z lepszych anime w 2012.
Wyszedł drugi sezon the world god only knows. Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć o tym 1 odcinku czy fajny, czy nie (bez spoilerów)
Dopiero teraz się zorientowałem, że planują zrobić anime na podstawie Persona 4. Jeśli zachowają specyficzny styl i będzie chociaż w połowie tak dobre jak gra, to szykuje się jedno z lepszych anime w 2012.
Jeśli zrobią coś w stylu Trinity Soul (czy jak tam się to zwało), to będzie kolejna porażka sezonu
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Weź nawet mi o tym Trinity Soul nie przypominaj...
Zarathustra napisał:Dopiero teraz się zorientowałem, że planują zrobić anime na podstawie Persona 4. Jeśli zachowają specyficzny styl i będzie chociaż w połowie tak dobre jak gra, to szykuje się jedno z lepszych anime w 2012.
Jeśli zrobią coś w stylu Trinity Soul (czy jak tam się to zwało), to będzie kolejna porażka sezonu
Nah, tym razem ma to być rzeczywiste zamienienie gry w anime, a przynajmniej tak to wygląda patrząc na informacje z oficjalnej strony. Nie walną teraz jakiejś kiepskawej fabuły, wykorzystując tylko dwie postaci z gry, jak to zrobili w TS. Mam tylko nadzieję, że nie spartaczą strony wizualnej i będzie ona przynajmniej na takim poziomie jak w animowanych scenkach z gry. Byłoby dobrze, gdyby zostawili chociaż parę ciekawszych kawałków muzycznych z gry(jak Heaven, The Almighty czy New World Fool) no i żeby nie zmienili czasem seiyuu głównych bohaterów.
Ciekawi mnie jak dużo czasu poświęcą social linkom i jak oni w ogóle zamierzają to zrealizować. Mówimy tu o grze, którą przechodzi się przez 80 godzin. Nie jestem pewien, czy dałoby radę ścisnąć to do 50 odcinkowej serii. Żeby nie zrobili tego jak w mandze P3, czyli nie po pomijali tylu, nawet jeśli nie tak ważnych, wciąż ciekawych scenek.
Ciekawe czy znajdzie się ktoś, komu uda się obejrzeć całą serię bez spoilerów
EDIT:Na www.mayonaka-tv.jp jest kolejne odliczanie, następny trailer?
Ostatnio edytowany przez Thebassa (2011-04-12 14:46:47)
<KieR> robotic notes bylo niezle
Wyszedł drugi sezon the world god only knows. Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć o tym 1 odcinku czy fajny, czy nie (bez spoilerów)
Pomijając krótkie przypomnienie wydarzeń z poprzedniego sezonu, inny opening i ending - to niczym się nie różni od pierwszego sezonu. Z wszystkimi wadami i zaletami. W openingu 4 nowe postacie, więc można się domyślać, że forma i długość będzie identyczna jak pierwszego sezonu. Ot kolejna historia, kolejna dziewczyna.
Według mnie wszystkie przewijające się tam heroiny są kawai, tylko że każda na inny sposób Nie wiem jakie masz fetysze
Nie wiem jakie masz fetysze
Ważne, żeby była ładna i słodka na swój unikalny sposób Po prostu spodobała mi się pierwsza seria, a nikt nie chce tłumaczyć drugiego sezonu. Ja znam tylko podstawowy angielski, więc oglądanie z angielskimi napisami nie wchodzi w grę.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-04-12 19:21:11)
Pierwszy ep Irohy był lepszy niż dobry. Dziewczyna kjutna, ale na szczęście nie przesadzona. No i, jakimś cudem, dała się polubić. Zapowiada się na niezłą słodko-gorzką serię troszkę w stylu Honey&Clover. Poza tym rysunek jest świetny.
True. Dwa dostępne odcinki obejrzałem bardzo szybko i z nieukrywaną satysfakcją. Pozycja zdecydowanie warta uwagi.
Sir_Ace napisał:Pierwszy ep Irohy był lepszy niż dobry. Dziewczyna kjutna, ale na szczęście nie przesadzona. No i, jakimś cudem, dała się polubić. Zapowiada się na niezłą słodko-gorzką serię troszkę w stylu Honey&Clover. Poza tym rysunek jest świetny.
True. Dwa dostępne odcinki obejrzałem bardzo szybko i z nieukrywaną satysfakcją. Pozycja zdecydowanie warta uwagi.
oświeci mnie ktoś o jaki tytuł chodzi