Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
a co z twórczynią D gray mana ??:(
a co z twórczynią D gray mana ??:(
Jest nadal zaginiona. Dowiedziano się też, że informacja o bezpieczeństwie masashi kishimoto jest fałszywa. Nadal jest zaginiony. Dużo osób jest niepotwierdzonych, wymienie kilka przykładów samych mangaków.
Hideaki Sorachi -> Gintama
Hiroshi Shiibashi -> nurarihyon no mago
Hoshino Katsura -> D.Gray-man
Ikeda Akihisa -> Rosario+Vampire
Iwashiro Toshiaki -> psyren
Kamachi Kazuma -> Toaru majutsu no index
Kaminaga Manabu -> Shinrei Tantei Yakumo
Kentaro Miura -> Berserk
Minazuki Suu -> Sora no otoshimono
Norihiro Yagi -> Claymore
Shiho Inada/ Fuyumi Ono -> Ghost Hunt
Shirow Masamune -> Ghost in the shell
Takeshi Obata -> Bakuman
Tamura Ryuuhei -> Beelzebub
(Wiem, że kilka z tych mang już się skończyły, ale zawsze mangacy mogli wymyśleć coś nowego)
Link do listy (znajduja się tam też seiyuu, artyści muzyczni i aktorzy, oraz inni)
https://spreadsheets.google.com/lv?auth … erpage=551
Po prawej zaginione osoby, po lewej potwierdzone, że są bezpieczne (na żółto są zaznaczone osoby, których źródło o tym, że są cali jest fałszywe lub nie jest wiarygodne w 100%)
Tutaj są ludzie o których sa informacje, że są cali, ale nie zostali dodani na listę bo nie wiadomo, czy ta informacja jest prawdziwa.
https://spreadsheets.google.com/ccc?hl= … l=en#gid=0
Skreślone osoby to te, których informacje zostały sprawdzone. Albo informacja się potwierdziła, albo nie.
W paru kolumnach w zaginionych jest napisane, że jacyś goście podszyli się pod paru mangaków na twitterze, lecz od razu było wiadomo, że to nie oni (tajlandzkie IP czy imię zapisane innymi znakami kanji)
Przynajmniej nie ma jeszcze żadnych informacji o śmierci jakiegokolwiek mangaki czy seiyuu co napawa mnie nadzieją
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-03-15 19:17:32)
mam nadzieje ze wszyscy sie odnajdą i będą cali i zdrowi
Oby, bo to będzie niezły cios w mangę i anime ;/. Porażka, już nigdy nie obejrzę nic podobnego do Tokyo Magnitude 8.0, zawsze jak coś oglądam, to po jakimś czasie identyczna sytuacja dzieje się w moim życiu, niezwykły zbieg okoliczności, czy przeznaczenie, ciekawe ;/. Pierwsze co przyszło mi na myśl po obejrzeniu info w tvp, no nie znowu, to klątwa, czy omen. ;/
bardziej by pasowało magnitude 9.0...
kolejny dzień, kolejne awarie i wybuchy na Fukushimie, radioaktywne chmury, sprzeczne informacje co do wielkości promieniowania...władze chyba nie mówią wszystkiego, żeby nie budzić paniki...
W Polsce nasze rodzinne i kochane media już sieją demagogiczną panikę o wielkości skażenia. Zresztą nie tylko w Polsce. Europa chyba poszalała, bo paranoicy z Niemczech zaczęli wyłączać elektrownie w celu przeprowadzenia inspekcji, a Francuzi wykupują jod. Szykujemy się na katastrofę naturalną? Banda pieniaczy. Czekam cały czas na oficjalną informację od mediów niezależnych, nie podsycających sensacji, tylko na rzetelną korespondencję co do sytuacji nuklearnej w Japonii.
Mamy też apel od hipokrytów z Niemczech:
http://biznes.onet.pl/apel-do-polski-o- … news-detal
Ciekawe, że kraj, który w 30 % jest zasilany energią atomową mówi nam, żebyśmy porzucili plany budowy elektrowni atomowej. Ja im się śmieje prosto w twarz.
Co do informacji o zaginionych mangakach i seyuu to jest to naprawdę smutna informacja, tym bardziej, że są to osoby cenione i wpłynęli w pewien sposób (mniejszy lub większy) na naszą/światową popkulturę. Szczególnie jeżeli chodzi o Kentaro Miura'e, osobiście będzie to niepowetowana strata dla mnie jako czytelnika Berserka i dla świata komiksu jeżeli okaże się, że faktycznie stało się z nim coś złego. Mam nadzieję, że jest to tylko panika nadgorliwych fanów, którzy nie mają żadnych informacji o swoich ulubionych autorach.
Z listy zaginionych znalazł się Takeshi Obata (DN i Bakuman).
Hideaki Sorachi -> Gintama - też się znalazł.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-03-16 18:14:19)
Ty dulowaty userze!
@down: sorry za pomyłkę.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-03-17 08:22:05)
@marek2fgc zanim zaczniesz hejtować czytaj ze zrozumieniem.
Ty napisałeś, że te osoby są 'niepotwierdzone', natomiast coellus napisała, że te dwie osoby się znalazły już. Czujesz bluesa?
Swoją drogą Viz Media potwierdziło, że wszyscy ich mangacy są bezpiecznie. Fani Naruto, Gintama, D.Gray-mana, Bleacha, One Piece, Toriko, Bakumana, Beelzebuba, etc. mogą odetchnąć.
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … fter-quake
Ostatnio edytowany przez Zano (2011-03-16 20:49:28)
Ja nie wiem jak GŁUPIM trzeba być, żeby kupować jod, bo 8500 km dalej nastąpił jakiś wyciek.
Jestem pod wrażeniem, że u tak opóźnionych ludzi w ogóle mózg jest w stanie utrzymać tyle skomplikowanych funkcji życiowych!!
Niech mi ktoś to wytłumaczy. XXI wiek, a taki debilizm, że nie da się tego opisać.
Rozumiem, że ci w USA kupują, w końcu tam 90% debili, ale żeby Niemcy, Francja, Anglia?
To propaganda, zwykli ludzie panikują, a rząd kupuje, by uspokoić społeczeństwo i zwiększyć swoje poparcie.
Ach, ta polityka.
Rządy uwielbiają bezsensownie trwonić pieniądze podatników, tylko po to, żeby zdobyć ich głosy.
Nick na ANSI: bobek784v2
A TV tylko to wszystko podcyca heh.
Przecież "wielka" epidemia ptasiej grypy działała tak samo. Realne zagrożenie niewielkie + kupę czasu w mediach = wpompowanie kosmicznych pieniędzy w nieskuteczną szczepionkę.
To propaganda, zwykli ludzie panikują, a rząd kupuje, by uspokoić społeczeństwo i zwiększyć swoje poparcie.
Ach, ta polityka.
Rządy uwielbiają bezsensownie trwonić pieniądze podatników, tylko po to, żeby zdobyć ich głosy.
To się nazywa cykl koniunkturalny. Przed wyborami zwiększa się wydatki publiczne, aby przekonać elektorat do rządzącej partii ;] To jest jak z patrzeniem przed siebie, "drogi wyborco idź przed siebie, patrz wysoko" ale jak w gówno wdepnie to już zostaje tylko wzruszanie ramionami ;]
Przecież "wielka" epidemia ptasiej grypy działała tak samo. Realne zagrożenie niewielkie + kupę czasu w mediach = wpompowanie kosmicznych pieniędzy w nieskuteczną szczepionkę.
A to akurat spisek koncernów farmaceutycznych. Nowe odmiany, nowe szczepy chorób tylko podsycają niepokoje i wpływają na zwiększanie zysków.
Ale za bardzo odbiegamy od tematu Japonii. Tylko, że akurat nie mam w tym czasie nic do dodania
E, cykl koniunkturalny odnosi się do stanu gospodarki, a nie do polityki. Owszem, istnieją teorie mówiące o takich zależnościach, ale z tego co pamiętam, to nie zostały one udowodnione. Poza tym w cyklu chodzi o poziom rozwoju gospodarki, a nie wydatki ;p
w USA na ebay-u wystawiali buteleczkę jodyny po cenie 10 razy większej jak w aptece...
Dobra wiadomość z Fukushimy - udało się przywrócić zasilanie, a więc i pompy chłodzące będą działać
E, cykl koniunkturalny odnosi się do stanu gospodarki, a nie do polityki. Owszem, istnieją teorie mówiące o takich zależnościach, ale z tego co pamiętam, to nie zostały one udowodnione. Poza tym w cyklu chodzi o poziom rozwoju gospodarki, a nie wydatki ;p
Masz rację, a mi chodziło o polityczny cykl koniunkturalny, więc się teraz poprawiam ;] Generalnie jest tak, że państwo stosuje ekspansywną politykę fiskalną i tworzy państwo opiekuńcze przed wyborami, żeby pobudzić gospodarkę co kończy się po wyborach restrykcyjną polityką budżetową.
Mam dobrego demota nt. Japonii:
http://demotywatory.pl/2850311/CZTERY-DNI
Mały dodatek.
Inna, lepsza kultura.
Mimo że, szabrownictwo nie stanowi tak wielkiego problemu jak w innych krajach, np. Ameryce gdzie po Katrinie szalały gangi to jednak wszędzie znajdą się czarne owce hańbiące dobre imię narodu ;]
http://www.sankakucomplex.com/2011/04/1 … whod-know/
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2011-04-19 21:36:11)
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7