Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
W piątek zamierzam kupić jakiś TV do 400 funtów 40-42 cale w full HD. Znalazłem kilka na amazonie, ale nie wiem który wybrać. Mógłby ktoś, kto się na tym zna doradzić? Czy wybrać któryś z tych, czy może jakiś inny? Zależy mi na ostrym obrazie, i dobrą kooperacją z xboxem360. Miłoby było, żeby można było spokojnie podłaczyć dysk zewnetrzny i odpalić video w przeróżnych formatach/kontenerach (np. mkv) z napisami w .ass . Proszę o rzeczową odpowiedź. Dziękuję
Na wszelki wypadek pisze. Tak, pytalem na forach specajlistycznych. Pisze tu, poniewaz zalezy mi na odtwarzaniu normalnie animcow przez usb dysku zew, z napisami w ass.
LG 42LF2500 - 42" LCD TV - widescreen - 1080p - HDTV: Amazon.co.uk: Electronics
Panasonic Viera TX-L42U2B 42-inch Widescreen Full HD: Amazon.co.uk: Electronics
Toshiba 40LV713B 40-inch Widescreen Full HD 1080p: Amazon.co.uk: Electronics
Sony KDL-40BX400 - 40" BRAVIA LCD TV - widescreen: Amazon.co.uk: Electronics
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
poprawnie wyświetlić napisów z .ass to żaden nie będzie umiał, od tego to są htpc.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jeśli w instrukcji obsługi któregoś z tych TV jest napisane, że potrafi ass przemielić to może i potrafi tylko z jakim skutkiem...? Poza tym raczej mało prawdopodobne, że któryś to umie.
Kolega qwig dobrze mówi o HTPC. Ja dorzucę playery sieciowe (niektóre trawią ass podobno).
Mam tego LG 42" (co prawda starszy model), kontrast jak na LCD jest świetny, prawie trzy lata oglądam i nie ma na matrycy ani jednego martwego piksela.
Specjaliści na forach zapewne odradzą Ci kupowania telewizorów LG jak ognia, ale u mnie wszystko gra, więc to może jakaś rosyjska ruletka.
Oczywiście o podpięciu dysku zapomnij, musisz mieć jakąś zewnętrzną maszynkę do odtwarzania.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-04-20 23:25:38)
@888
Odtwarzac to niektore odtwarzaja ass, ale nie idealnie. Np. polowa tekstu to efekty w nawiasie, ktore nie dal rady wyswietlic, a reszta to tlumaczenie :s
@Zarathustra
Hmmm, szkoda ze ni da rydy dysku pod tego LG-ka, bo nawet daje rade ^^
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Popatrz jeszcze na liczbę wejść hdmi. Sony ma 4, Toshiba 3, LG i Panasonic 2. Zakładając, że masz jakiś dekoder dvb od kablówki/satelity, to w przypadku dwóch ostatnich już masz wszystkie wejścia zajęte, bo xklocka podłączasz przez hdmi?
I ja bym się nie napalał na dekodowanie h264, bo niedługo wszystkie sprzętowe i większość softowych dekoderów pójdzie się kochać na nowych fansubach....
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mój starszy model z serii LG 42 5000 ma 3 wyjścia HDMI, plus jedno dodatkowe by podłączyć kompa. W sumie lepiej łykaj takiego "starocia" z lepszej klasy, niż nowszego z mniejszej. 3D ten przedział cenowy i tak nie oferuje, a jakość w zasadzie wszędzie taka sama, więc po co przepłacać za kilka zbędnych bajerów (chociaż nowsze wersje mają pewnie mniejszy pobór mocy).
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-04-21 01:55:15)
Pieprzenie, mości panowie.
Pod wejście USB (serwisowe) bez problemu można podłączyć dysk zewnętrzny i oglądać z niego filmy (nawet w mkv). Jedynym problemem - przynajmniej w moim przypadku, jest to, że nie odtwarza ścieżek dźwiękowych w DTS.
Na sieci leży sporo poradników jak odblokować wejście USB - najpierw downgrade firmware'u, odblokowanie, potem upgrade do najnowszego. U mnie działa wyśmienicie.
Napisałbym więcej, ale promile za bardzo huczą w mojej głowie. Powodzenia.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-04-21 11:45:52)
Strony 1