Nie jesteś zalogowany.
Widziałem tą z tym niebieskim cukroludkiem i żabą, więc to bankowo to ;] .
Widziałem tą z tym niebieskim cukroludkiem i żabą, więc to bankowo to ;] .
Okej, wszystko się już zgadza Swoją drogą znalazłem wytłumaczenie skąd to zamieszanie i mylące dane u producenta.
The series was licensed for release in North America by Starmaker Entertainment, which released the series to VHS format under the name Thumbelina on December 16, 1993. The Starmaker release was heavily edited, with director Jim Terry reducing the series to an eighty-minute film.
Czyli na vhs i na te dvd trafił ten sam tytuł, a na obu podawanych stronach była błędna data (w sklepie 1983, u producenta 1995) podczas gdy film złożono z serii TV w 1993 (a wszystko przez głupich amerykanów ).
Nie wiem czy wcześniej ktoś to podawał, nie chce mi się wertować tych kilku stron tematu -_-
Natknęłam się przy okazji sprawdzania poczty:
Huckleberry Finn - AniDb
Mały Książę - AniDb
ktoś w ogóle to aktualizuje? o.O
Princess Sara / A Little Princess Sara / Mała Księżniczka Na licencji IDG
Obiecuję jutro to wszystko uporządkować
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Princess Sara / A Little Princess Sara / Mała Księżniczka Na licencji IDG
Czemu DVD od IDG trwa tylko 180 minut? Przecież to anime ma ponad 40 odcinków (jakaś angielska grupa prawie już napisy ukończyła i miałem zamiar to sobie wkrótce obejrzeć). Wakarimasen lol...
Heliar napisał:Princess Sara / A Little Princess Sara / Mała Księżniczka Na licencji IDG
Czemu DVD od IDG trwa tylko 180 minut? Przecież to anime ma ponad 40 odcinków (jakaś angielska grupa prawie już napisy ukończyła i miałem zamiar to sobie wkrótce obejrzeć). Wakarimasen lol...
Bo pewno całości nie wydali kto ich tam wie
Dobra, zacząłem aktualizować.
1. Dodałem listę dla tytułów niepełnych. Ładowanie ich do kompletnych wydań mija się z celem, a w sumie zaznaczenie, że są chociaż w takiej formie, przyda się (jak wskazaliście).
2. Huckleberry Finn - ma ktoś link do szczegółów wydania? Bo nie wiem, gdzie wpisać.
3. Sindbad - jeśli wyjdzie całość (a może już jest?), przerzuci się wyżej, to samo z resztą.
To już chyba wszystko, w razie czego dajcie znać.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Dobra, zacząłem aktualizować.
1. Dodałem listę dla tytułów niepełnych. Ładowanie ich do kompletnych wydań mija się z celem, a w sumie zaznaczenie, że są chociaż w takiej formie, przyda się (jak wskazaliście).
2. Huckleberry Finn - ma ktoś link do szczegółów wydania? Bo nie wiem, gdzie wpisać.
3. Sindbad - jeśli wyjdzie całość (a może już jest?), przerzuci się wyżej, to samo z resztą.To już chyba wszystko, w razie czego dajcie znać.
Sindbada wyszło tylko 7 płyt z łącznie 20 odcinkami (jeśli wierzyć stronie dystrybutora).
Jeszcze mam pytanie, jak jest z tym Ninja Scroll (na poprzedniej stronie linki dałem)?
No tak, z NS wydali u nas i kinówkę, i TV. Rozdzielę.
Na tą drugą listę można by chyba wciągnąć też vcd?
Ania z Zielonego Wzgórza Anidb
13 płyt/26 odcinków (z 50)
A z nowszych rzeczy:
Ukazał się Code Geass R2 (1, 2, 3) i Profesor Layton i wieczna diwa.
Ostatnio edytowany przez Mavok (2011-02-28 17:20:12)
Lista zaktualizowana
adi90a, nawet trzeba, na pierwszą listę też by należało, w końcu to tylko inny nośnik.
EDIT dół
Dodane
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-03-01 20:03:45)
Okej To kolejne wydanie, którego ślad udało mi się namierzyć (sam widziałem ostatnio jedną płytę w Warszawie ale nie byłem pewien co na niej jest).
Willi Fog - W 80 dni dookoła świata Anidb
Na anidb podane są jakoby 22 odcinki ale polska wersja zawiera także te specjale, więc powinno być 26 odcinków na 13 płytach (prawdopodobnie wyszły wszystkie skoro podobne w formie wydanie Ani liczyło właśnie 13 płyt). Płyty były dodatkiem do Dziennika Bałtyckiego.
Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-03-01 12:32:29)
Do listy można już chyba dodać Summer Wars, Bleach: Memories of nobody i Profesora Laytona.
Edit:
Ups, przepraszam, nie zauważyłem...
Ostatnio edytowany przez muzzy (2011-04-25 12:08:06)
Dzięki, muzzy, od jakiegoś czasu się zbieram, żeby dodać i ucieka mi z pamięci.
Dwa pierwsze dodane, Layton już był na liście.
Moonlight Mile sezon 2 już wydano.
MM wpisałem wcześniej jako całość bez rozdrabniania się na sezony. Dodam info, że oba sezony zostały wydane,
Takie tam do listy.
Może któregoś dnia przejrzę tytuły na anime.info.pl bo tak po prawdzie to tam informacje o wielu wydaniach były zamieszczone wieki temu a na liście ich brak. Szkoda tylko, że strona już nieaktualizowana, bo lubię takie bazy danych.
EDIT
Nikt jeszcze o tym nie pisał.
Pokemon Zoroark: Mistrz Iluzji Anidb
Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-09-17 13:51:12)