Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!
Szukam jakiś programów, które będą w miaręprzystosowane do edycji mang
Jeśli chodzi o czyszczenie, to chyba większość programów graficznych będzie dobra, ale gownie mi chodzi o wpisywanie tekstu.
Czy jest coś takiego, co umożliwia na obrazku stworzenie czegośtakiego jak pole tekstowe, dzięki czemu w przyszłości można by było edytować sam tekst -> coś w stylu, aby tekst nie był 'wtopiony' w obrazek
Przecież w Photoshopie możesz zapisać to jako (PSD, PDD). Taki plik zapamiętuje wszystko co zostało w nim zrobione i po załadowaniu pozwala zmienić tekst.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-04-25 12:02:20)
Nagraj filmik jak przeglądasz mangę i zrób napisy .ass.
To samo możesz w gimpie zrobić.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Przecież w Photoshopie możesz zapisać to jako (PSD, PDD). Taki plik zapamiętuje wszystko co zostało w nim zrobione i po załadowaniu pozwala zmienić tekst.
To samo możesz w gimpie zrobić.
Tym sposobem temat został wyczerpany...
Tymuś google it... to nie boli, a naprawdę szybko i dużo odnośnie tego można znaleźć
Zarathustra napisał:Przecież w Photoshopie możesz zapisać to jako (PSD, PDD). Taki plik zapamiętuje wszystko co zostało w nim zrobione i po załadowaniu pozwala zmienić tekst.
Sado napisał:To samo możesz w gimpie zrobić.
Tym sposobem temat został wyczerpany...
Tymuś google it... to nie boli, a naprawdę szybko i dużo odnośnie tego można znaleźć
Google only alternative... Tu muszę bronić Tymka...
Isao wiesz ile czasu straciłem na znalezienie w tym dobrego programu do edycji lub konwertowania filmów (o dobrym programie do mang to już nie wspomnę)... A ile mi trojanów przez te niby dobre programy nawrzucało...
A wystarczyło się zapytać na odpowiednich forach... czyli źródłach wszelakiej wiedzy.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2011-04-25 15:15:47)
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
srsly... 2minuty poświęcone na wykombinowaniu odpowiedniej frazy/zapytania i ^^
http://tinyurl.com/3voaob3 bądź też http://tinyurl.com/3voaob3
Co do konwersji video cóż... zależy co dokładnie masz na myśli... zwykły reencoding czy dodawanie jakichś efektów etc.
Poza tym owy temat poruszany tyle razy na forum, że głowa boli... AviSynth + MeGUI na początek wystarczy... od biedy VDM
Kwestia tego o czym wspomniałem w pierwszym zdaniu tego postu...
A ma ktoś może spolszczoną czcionkę A.C.M.E. Secret Agent?
Nie chce mi się dorabiać literek
Z tego co zauważyłem, to chyba większość polskich znaków jest, ale podczas pisania pojawił się zonk... Nie ma litery 'ę' (zamiast niej jest zwykłe e) i w ogóle nie ma litery 'ą'
;<
Był kiedyś taki program... Manga Studio (?) dosyć fajny, dużo opcji, rastry, efekty, wpisywanie tekstu i dodawanie onomatopej itp itd
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Strony 1