#1 2010-12-16 18:38:35

ghostpl22
Użytkownik

[Animowcy] Yozakura Quartet Hoshi no Umi [PL]

hoshi.png

Tłumaczenie: Besamir
Korekta: ghostpl22, Sir_Ace
QC: gu4rd
Karaoke: Bakura
Typesetting ghostpl22
Kodowanie: ghostpl22
Ogromne podziękowania dla Rose, który pierwotnie przetłumaczył op i ed z jap i udostępnił romanji, wielkie thx oczkod

Wideo: DVDrip [848x480 x264]
Dźwięk: AAC [44100Hz stereo]
Napisy: ASS

Dostępne odcinki:
1

Linki do pobierania na blogu, adres w obrazku

Ostatnio edytowany przez ghostpl22 (2010-12-16 18:40:49)

ghostpl22.png

#2 2010-12-16 19:11:48

_KiRA
Użytkownik

Odp: [Animowcy] Yozakura Quartet Hoshi no Umi [PL]

Co z Bake (thora wydała całość), Katanagatari (ponoc 3 ep miał być daawno dawno temu), dalszymi zero no tsukaima (podobno ambicje były na trylogie) oraz szkolnym rozpiźdźlem? Fajno że nowa seria, bo się ściągnie i obczaji.

#3 2010-12-16 19:16:55

ghostpl22
Użytkownik

Wsio napisałem na blogu xd Katana jest do skodowania, wężyka z bake aby puścić do 2 korki, a rozpierdziuche muszę ścisnąć, bo nie miałem weny smile_big (mimo że 11 już od dawna jest prawie skończony)

Ostatnio edytowany przez ghostpl22 (2010-12-17 17:44:01)

ghostpl22.png

#4 2010-12-18 17:40:00

Besamir
Użytkownik

_KiRA napisał:

...dalszymi zero no tsukaima (podobno ambicje były na trylogie)...

Kto Ci tak powiedział? Nie przypominam sobie, abym gdzieś pisał, że po skończeniu pierwszej serii od razu zabiorę się za kolejną.

#5 2010-12-18 19:40:36

bodzio
Użytkownik

Besamir napisał:
_KiRA napisał:

Kto Ci tak powiedział? Nie przypominam sobie, abym gdzieś pisał, że po skończeniu pierwszej serii od razu zabiorę się za kolejną.

Bo ni pisałeś. Ale takimi prawami rządzi się plotka...

wladza1.png

#6 2010-12-18 20:04:35

qwig
Użytkownik

bodzio napisał:
Besamir napisał:
_KiRA napisał:

Nie plotka, tylko szpiedzy mró-chan, pochodzący z krainy deszczowców!

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#7 2010-12-19 01:26:47

_KiRA
Użytkownik

qwig napisał:
bodzio napisał:
Besamir napisał:

Nie plotka, tylko szpiedzy mró-chan, pochodzący z krainy deszczowców!

Na f.pl gdzieś info o tym było... czy to na stronie Animowców... w każdym razie chyba nawet ghost o tym pisał...

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-12-20 00:14:13)

#8 2010-12-19 02:55:56

Oberleutnant
Użytkownik

Tak już abstrahując od jakości tłumaczenie, obrazu, dźwięku, oni przynajmniej coś robią w odróżnieniu od głównego awanturnika forum. Nie powiem, że masz przestać, gdyż dostarczasz ludziom rozrywki i forum "żyje", ale....
W sumie przypominasz mi typowego polskiego Sarmatę, nic nie robi, tylko się mądrzy, wszystkich krytykuję, a sam nie ma się zbytnio czym pochwalić (przynajmniej od dłuższego czasu nic nie wydałeś, nie mówię, że wcale).
Jak coś wydasz, to specjalnie ci przejrzę twoje napisy, żebyś sobie nie myślał, że jesteś taki super smile

Ostatnio edytowany przez Oberleutnant (2010-12-19 02:56:50)

#9 2010-12-19 12:09:42

ghostpl22
Użytkownik

_KiRA napisał:

Na f.pl gdzieś info o tym było... czy to na stronie Animana... w każdym razie chyba nawet ghost o tym pisał...

Za tego animana masz w łeb jezor Poza tym było mówione, że zajmiemy się trylogią, ale kto mówił, że od razu po końcu I serii? Post Besamira z resztą wszystko wyjaśnił, więc po co dramatyzować? ;p

ghostpl22.png

#10 2010-12-20 00:25:12

_KiRA
Użytkownik

Tak już abstrahując od jakości tłumaczenie, obrazu, dźwięku, oni przynajmniej coś robią w odróżnieniu od głównego awanturnika forum. Nie powiem, że masz przestać, gdyż dostarczasz ludziom rozrywki i forum "żyje", ale....

Nie przesadzaj, spytać się nie można? To już taki grzech? Podobno "kto pyta nie błądzi", wersja AnSi: "Kto pyta ten...*"

*wstaw coś o negatywnym wydźwięku, ja nie będę się rozpisywał bo za dużo by tego było.

W sumie przypominasz mi typowego polskiego Sarmatę, nic nie robi, tylko się mądrzy, wszystkich krytykuję, a sam nie ma się zbytnio czym pochwalić (przynajmniej od dłuższego czasu nic nie wydałeś, nie mówię, że wcale).

Ale ja tu nie krytykowałem nikogo, tylko grzecznie spytałem, bo czekam na niektóre serie, aż zakończą. Nie wiem skąd ty te bajki wziąłeś, ale jak bym chciał sie czepiać to bym to zrobił prosto z mostu.

Co do drugiej części... bo mró mi sie znudziło (z wielu powodów). Kiedyś tam coś wydam to co chciałem wydać, ale to jak naprawdę mi się zachce. Póki co jestem zdemotywowany, zamiast zmotywowany. Druga sprawa - nie chce mi się. Robię dla kogo innego.

Spytam po raz drugi: pytanie to grzech?

Poza tym, czepiasz się, i to na siłę mógłbym rzec.

Jak coś wydasz, to specjalnie ci przejrzę twoje napisy, żebyś sobie nie myślał, że jesteś taki super

Ale ja nigdzie nie napisałem że jestem "super" czy coś. Nie wiem po co to poruszasz w tym temacie. Jak masz coś do mojej osoby to to powiedz prosto z mostu, a nie przytaczasz jakieś pierdoły "ni z gruchy ni z pietruchy", w ogóle nie związane z tematem.

Ech, już spytać się o nic nie można publicznie bo zaraz pojadą :/ . AnSi naprawdę zeszło na psy.

Za tego animana masz w łeb

Sorasy, już poprawiłem. Pisałem na szybko i nie zwróciłem uwagi. Nazwy podobne, więc mi się walnęło.

Poza tym było mówione, że zajmiemy się trylogią, ale kto mówił, że od razu po końcu I serii?

No nikt, ale spytałem z ciekawości. Bo na f.pl nie można, to tutaj to zrobiłem, nie miej mi tego za złe. 3 sezonu po dziś dzień nie widziałem, a jak oglądać to po całości, co nie?

Post Besamira z resztą wszystko wyjaśnił, więc po co dramatyzować? ;p

Spoko. Tylko nie wiem, po co wcinają sie osoby postronne. Spytałem w dobrych intencjach.

#11 2011-05-04 21:07:49

Besamir
Użytkownik

Dobra tam, nie chce mi się zakładać nowego tematu, więc wrzucam to tutaj. Jak ktoś ma ochotę, to może sobie pobrać drugi odcinek Yozakury. Tyle w temacie, miłego.

#12 2011-12-04 17:15:33

Besamir
Użytkownik

Wreszcie przyszła pora na kolejny odcinek Yozakury. Do pobrania standardowo gdzieś tutajsmile

#13 2013-10-15 17:01:29

Besamir
Użytkownik

01: 1752307-GTOT3MT.png
02: 1752307-GTOT3MT.png
03: 1752307-GTOT3MT.png

#14 2013-10-23 22:24:00

Sado
Użytkownik

Nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj: jak mają się te wszystkie serie i ova do siebie? Anidb podaje, że niby można oglądać bez znajomości innych pozycji, ale jednak wolę się upewnić.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#15 2013-10-23 23:42:44

Subarashi
Użytkownik

Sado napisał:

Nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj: jak mają się te wszystkie serie i ova do siebie? Anidb podaje, że niby można oglądać bez znajomości innych pozycji, ale jednak wolę się upewnić.

Yozakura Quartet - pierwsza seria TV, nie taka zła, ale nic specjalnego. Niezbyt ściśle trzyma się mangi (początek taki sam, później odbiega), ale przez te 12 odcinków można to nieco ogarnąć i dowiedzieć się czegoś o postaciach.

Yozakura Quartet: Hoshi no Umi - pierwsza OVA, opowiada to samo co pierwsza seria TV, ale tym razem zgodnie z mangą. Są 3 odcinki, więc może być problem z ogarnięciem postaci, ale akcja oraz animacja są przednie.

Yozakura Quartet: Hana no Uta - czyli to, co teraz leci w TV. Chyba będzie zgodne z mangą, bo jest w niej identyczny arc. Na razie zapowiada się świetnie.

Yozakura Quartet: Tsuki ni Naku - nadchodząca OVA, która obejmie kolejny, większy arc z mangi (te mniejsze są pomijane w adaptacjach).

Obie OVA oraz nowe seria TV są od tego samego teamu. Pierwszą serię robiło inne studio.
Chronologia jest taka sama, z tym, że nowa seria TV ma być "przyjazna dla osób, które nie znają uniwersum", więc pewnie będą nieco wtrącać i wyjaśniać - w końcu to anime opowiada historię ze środka mangi.

http://aquagaze.tumblr.com/post/5970039 … ra-quartet
Tak to wygląda. Jeśli chcesz znać moje zdanie - obejrzyj OVA i nową serię TV. Ta pierwsza jest przeciętna - zobacz ją, jeśli będzie Ci czegoś brakowało (character development), chociaż lepiej byłoby zajrzeć do mangi.

flzQwEU.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024