Nie jesteś zalogowany.
Człowieku, wyrzuć wszystko. Ściągnij KMPlayer i każdy format ci będzie działać...
Najlepszy odtwarzacz jaki może być. Ładny,rozbudowany i wygodny w obsłudze.
Nie ma potrzeby bawienia się z żadnymi codekami.
Korzystając z KMPlayera najlepiej i tak domyślnie używać kodeków systemowych, a wbudowane powinny odpalać się dopiero w razie wystąpienia problemów
Cały czas jadę na wbudowanych i nie mam kompletnie żadnych problemów.
horo napisał:I nie wiem czy to ważne ale mam win7...
Zamiast K-lite użyj win7codecs. O dziwo jak K-lite pod XP działał świetnie, tak pod 7 miałem z nim problemy.
Albo CCCP. W końcu jest jakiś powód, dla którego większość światowych grup fansubowych rekomenduje ten pack
Gdzieś w ustawieniach k lite (menu start) jest Win7DSFilterTweaker, nie wiem, czy nazywa się dokładnie tak, bo aktualnie mam xp. W tym oto małym programiku trzeba wszystko przestawić na "ffdshow" z "microsoft" i nagle problemy z k lite + win7 ustępują. Można jeszcze później (w razie potrzeby) w ustawieniach ffdshow przestawić używany kodek (w tym wypadku ffdshow audio decoder, sekcja codecs, vorbis) na jakiś inny. U mnie działa (tzn. działało, jak miałem win7).
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Już wszystko działa jak trzeba ^-^
Możliwe, że pliki nie zostały do końca pobrane (albo z jakimiś błędami), wina również może leżeć po stronie źle ustawionych kodeków. Ale i tak bym stawiał na fuszerkę "kodera" bądź źródła.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
wat, HorribleSubs i koder? rotflmao
Wać nie widział "", he?
Jak już coś, to "koder" z Crunchyroll... bo HorribleSubs wszystko podpierdziela ze streamów.
No Crunchyroll i Horriblesubs ssą na każdej linii, zamiast ściągać taki badziew zawsze można rawa pociągnąć, no chyba, że chce się jako pierwszy obejrzeć anime z napisami angielskimi, albo polskie nie nadają się do "czytania". Tak czy siak ja tam nie mam takich problemów, bo nigdy nie oglądam anime, które są ongoing.
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Witam by nie zaśmiecać forum spytam w tym temacie, czy wiecie co i jak trzeba ustawić w K-Lite 6.2 Mega by jeśli włączę film mkv z wbudowanymi napisami to wczytywało mi napisy z folderu z filmem a nie z pliku mkv? Zależy mi tylko i wyłącznie na rozwiązaniu które będzie współdziałać z sub-edit (czyli zmiany ustawień MPC nie mnie interesują).
Witam! Mam czasami problem z oddzielnymi op i end. Polega on na tym, ze przy niektórych odcinkach nie wyświetla się op i/lub end. Używam K-lite z MPC. Wygląda to tak:
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "
>Używam K-lite z MPC
Oh hai.
Powodem są różne ustawienia encodera podczas kodowania plików. Niektóre dekodery sobie z tym nie radzą...
Dlatego zmień dekoder albo zrezygnuj z releasów z oddzielnym op/ed.
Jeżeli nie używasz konwerterów, to lepiej używaj kodeków CCCP. Lepiej działa jeżeli chodzi o oglądanie. Ale, jeżeli oprócz K-Lite coś instalowałeś to będziesz miał ciężki problem z odinstalowaniem go, żeby nie wpłynął później na odtwarzanie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-06-13 21:34:03)
Jak dla mnie problemem jest odtwarzanie przez dxva, wyłącz tę opcję w mpc i wszystko powinno hulać (options -> internal filters -> transform filters -> h264/avc (dxva). Możliwe też, że odtwarzasz przez ffdshow dxva decoder - wyłącz.
>Używam K-lite z MPC
Oh hai.
qwigu, większość wie, ale są tacy, co się skarżą. Następnym razem dopisz "zainstaluj CCCP"
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak dla mnie problemem jest odtwarzanie przez dxva, wyłącz tę opcję w mpc i wszystko powinno hulać (options -> internal filters -> transform filters -> h264/avc (dxva). Możliwe też, że odtwarzasz przez ffdshow dxva decoder - wyłącz.
Wyłączyłem DXVA, nic to nie dało. Ściągnąłem sobie natomiast 64b wersje k-lite i zainstalowałem z domyślnymi ustawieniami. Teraz to w ogóle nie ładuje się op i end. Op ładuje się tylko w pierwszym odcinku w anime Patlabor i Votoms od G_P. Natomiast w Bakemonogatari(THORA) wszystkie epki działają dobrze.
Wołałbym nie instalować kodeków CCCP, ponieważ przyzwyczaiłem się już do tych:P
Jednak zainstalowałem CCCP i w ogolę odcinek się nie chcę włączyć,hehe... Pewnie bym musiał zainstalować bete, ale już mi się nie chcę.
Ostatnio edytowany przez Robal15 (2011-06-13 23:13:40)
"Humans aren't just comprised of a single color, but with many different ones. What our true colors are, what our own colors are, we will never know and no one else knows. Progress colorfully and continue to live colorfully. "