Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
A ja szukam starego anime jednego pełnometrażowego.... niestety nie pamiętam jak idzie się domyśleć nazwy.
Przeszukałem wiele forów i nie moge znaleść....
Film toczył się jakby w starożytności dwóch (chyba braci) zdobyło złote ,,super bronie" jeden z nich miał orzenić się (chyba) z jakąś księżniczką, została ona porwana do innego królestwa, wtedy to ruszyli oni wraz z armią silnych tak jakby człekopodobnych małp do walki i odzyskanie księżniczki, miała ona na czole czerwoną plamkę tak jakby była z Indii. Czy wie ktoś o jakie anime mi chodzi ?
Z góry dziękuję
Na myśl przychodzą mi tylko Tajemnicze złote miasta.
Chyba nie Wrath of the Ninja?
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Może Uchuu Densetsu Ulysses 31?
Niestety żadne z powyższych ;/
dodam jeszcze że Ci dwaj bracia byli ubrani w pomarańczowe łachmany, oni jak i księżniczka mieli na czole czerwone plamki/ozdoby tak jakby byli z indii, kasetę jescze wtedy VCD pamiętam jako całą w kolorach pomarańczowo-czerwonych. Pamiętam rowniez koncową scenę kiedy to jeden z ,,małpoludów" wyrwał całą wyspę i poleciał z nia do mrocznego krolestwa potem ją tam osadzil , dzieki magii rowniez tam zagosciła zielen itp.
Ciągle nie moge znalesc tego anime ;/
Nie za wiele mi się to kojarzy, ale po przejrzeniu filmów w AniDb z lat 1975-1990:
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
To wręcz na pewno Ramayana: The Legend of Prince Rama
http://www.youtube.com/watch?v=At1UwHOwHrQ
Mam to na kasecie jeszcze;)
To wręcz na pewno Ramayana: The Legend of Prince Rama
http://www.youtube.com/watch?v=At1UwHOwHrQ
Mam to na kasecie jeszcze;)
O k...
Ależ to nudne.
O właśnie tego szukałem Fantasy Killer
Wielkie dzienki;)
a pamiętacie takie anime gdzie były anioły. Jeden fragment tylko pamiętam. Wojna, chyba dwa rody ona i on ( ze skrzydłami) ona umiera bo ukuła się o różę .... czy coś
General Daimos:)
Slayers (Magiczni Wojownicy)
Magic Knight Rayearth (Wojowniczki z Krainy Marzeń)
Great Teacher Onizuka (GTO, czyli Great Teacher Onizuka)
Power Stone (Magiczny Kamień)
Tiger Mask (Tygrysia Maska)
Yattaman
Pocket Monsters (Pokemony)
Chou Robot Seimeitai Transformers Micron Densetsu (Transformerzy Armada)
Transforems Superlink (Transformerzy Energon)
i oczywiście mój kochany Dragon Ball!
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Great Teacher Onizuka (GTO, czyli Great Teacher Onizuka)
To wyjaśnienie, co to znaczy GTO mogłeś sobie darować
Jakbyś nie wiedział to to jest polski tytuł i pod tym tytułem emitował to Hyper
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Lubię serie z tego okresu, chociaż czytając niektóre posty, o większości tytułów mimowolnie myślę 'Tani ****, który Włosi odsprzedawali biednym Polakom'. U nas to 'klasyka', a reszta świata prawie tego nie zna (nikt nie czeka na remastery, nikt nie robi eng. hardów). Smutne.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-09-29 16:27:47)
Strony Poprzednia 1 2