Nie jesteś zalogowany.
interesuje mnie tłumaczenie, obraz, dzwięk
może coś z tego masz i się wypowiesz
Get Backers (pewnie to kupie)
Ninja Scroll
Ninja Resurrection
Gundam Seed
nie jestem pewien czy znajdziesz takich desperatów.... za cene jednej płytki mozna opłacić internet za miesiąc
Od A-V mam niewiele; tylko Get Backers i OAVkę Gravitation. Do tej pory nie oglądałam ich, więc nic nie powiem o jakości tłumaczenia. Ale po zakupie sprawdziłam pobieżnie płytki i mam zastrzeżenia do pierwszych 3 płyt z Get Backers. Otóż z prawej strony, kilka milimetrów od krawędzi obrazu, jest biegnący przez całą wysokość cienki (ok. 2mm), przezroczysty pasek. W tym miejscu obraz jest trochę rozmazany. Jest to praktycznie niewidoczne, ale jest.
Większość zwykłych zjadaczy chleba tego nie zauważy, sama też z pół roku temu pewnie nie zauważyła tego, lub przyjęłabym z całym dobrem inwentarza, ale teraz tak nie jest. Zostałam uświadomiona przez kodera, kiedy zgapiłam właśnie taki "pasek" przy QC. On wiedział, że ten pasek jest, a ja tego nie zauważyłam (tłumaczę i robię typesetting, na kodowaniu się nie znam ) i zostałam zrugana za to.
Nie wiem jak to jest w przypadku vob'ów, ale gdyby coś takiego trafiło się w filmie zakodowanym xvid'em lub innym kodekiem, byłaby to wina źle dobranego/ustawionego filtra i trzeba by było materiał kodować jeszcze raz.
Dlatego dla mnie odcinki 1-15 Get Backers to towar wybrakowany.
Ostatnio edytowany przez Anka (2006-02-13 12:39:11)
sam byłem bliski zakupienia Gundam'a gdyż bardzo lubię tą serię...
jednak póki co wybiłem sobie ten pomysł z głowy głównie z dwóch powodów:
- po pierwsze cena jest dość spora
- po drugie dźwięk... ludzie litości to woła o pomstę do nieba...
mogli zamiast tych francuskich, niemieckich itp. dubbingów/lektorów dać audio przynajmniej japońska ścieżkę w DTS'ie albo chociaż w 5.1, ale nie po co lepiej dać jakiś chłamowatych lektorów których i tak nikt nie słucha w DD2.0 porażka...[beznadzieja][bzdura]
- po pierwsze cena jest dość spora
- po drugie dźwięk... ludzie litości to woła o pomstę do nieba...
mogli zamiast tych francuskich, niemieckich itp. dubbingów/lektorów dać audio przynajmniej japońska ścieżkę w DTS'ie albo chociaż w 5.1, ale nie po co lepiej dać jakiś chłamowatych lektorów których i tak nikt nie słucha w DD2.0 porażka...[beznadzieja][bzdura]
Ja byłem takim "desperatem" jak ktoś powiedział, i kupiłem 3 volumy Seeda.
- Tłumaczenie... Imo, średnie. Literówki się zdarzają, mało (kilka na 1 vol, czyli 5 epów), ale są. Niektóre rzeczy przetłumaczono niefortunnie, niektóre świetnie. Generalnie, w skali szkolnej 3+/4-, bo miło się jednak to czyta.
- Cena... No, problem. Gundamy nie dostały zniżki jak reszta tytułów[placze]. W każdym razie, nikt nie każe kupować całej serii na raz. Raz na kilka miesięcy można zakupić.
- Jakość obrazu... Z ciekawości, odpaliłem wszystkie volumy i w żadnym nie było tego paska, o którym mówi Anka, więc Seed jest czysty. Obraz jest bardzo dobry. Nie wiem, jak to wygląda na zwykłym monitorze, bo oglądałem na TV. W każdym razie, ja nie mam zastrzeżeń.
- Dźwięk... IluvYaaAll, wydania Beez (bo A-V to tylko pośrednik przy Seedzie) to wydania międzynarodowe. Różnią się tylko językiem na okładce. W niemieckim czy francuskim wydaniu jest dokładnie to samo - 4 dubbingi i 5 napisów. DD 5.0... No, szkoda, że nie ma, ale że ja i tak mam zwykłe stereo, to mi nie przeszkadza
Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-02-13 13:20:54)
niema 5.1 to jak dla mnie cena musi jeszcze pujsc wdul
Ile dali byscie za film,serial...
za 1.odc gdzies 10.zł - zalezy od anime, jakosc obrazu, dzwiek...
za 1.odc (45 min) 15.zł - -------"---------
za film 30.zł - ----------"------------
Ile dali byscie za film,serial...
za 1.odc gdzies 10.zł - zalezy od anime, jakosc obrazu, dzwiek...
Tak przecież sprzedaje A-V np. GTO - 5 epow za 50 zl, czy GetBackers, który jest przedawany w cenie 9 zl za ep (1 vol = 10 epow za 90 zł. Serie krótkie już mają gorzej, bo są sprzedawane 1 vol = 4 epy za 50 zł, czyli 12,5 zł za każdy. Ale mieści się w granicach, zwłaszcza, że jak są krótsze, to mniej DVD trzeba będzie kupić, by mieć całą serię . Wyjątki to Gundamy i PlanetES
za 1.odc (45 min) 15.zł - -------"---------
Zważywszy, ze taki ep jest 2x dłuższy niż normalny, 20 zł to optymalna cenka.
za film 30.zł - ----------"------------
30-40 zł byłoby ok.