#1 2011-07-05 22:56:10

qwig
Użytkownik

anime gar/manly tears - wątek ogólny

Ostatnio zauważyłem, że na forum istnieje zbyt dużo rodzaju tematów madoko-loli-ecchi, więc pomyślałem "A gdzie wątek o dobrym animu?". Więc siadłem i zebrałem mały zaczątek tytułów (każdy z nich będzie podlinkowany do Poszukiwanych Napisów, jeśli permlinki się pojawią). Mam nadzieję go w przyszłości uzupełniać, choć nic na siłe - jeśli nikt nie będzie komentował byłych, aktualnych, czy obecnych gar animu, to nie będę reaimował wątku  shithappens

Krótkie objaśnienia:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … g&relid=78
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … &relid=873

A...
Afro Samurai
Akagi
Armored Trooper Votoms
Ashita no Joe

B...
Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
Berserk

C...
City Hunter
Cowboy Bebop
Crying Freeman

D...
Darker Than Black

G...
Getter Robo: Armageddon
Gin`iro no Kami no Agito
Golgo 13
GTO
Gungave

H...
Hajime no Ippo
Hokuto no Ken

J...
Jin-Roh

K...
Kaiba
Kaiji
Karas
Katanagatari
Kemonozume
Kenshin OAV

L...
Legend of the Galactic Heroes
Lupin III

M...
Macross Plus / Macross Plus Movie Edition
Moonlight Mile
Mudazumo Naki Kaikaku: The Legend of Koizumi

N...
Night Head Genesis
Ninja Scroll

O...
One Outs
Osu!! Karate Bu

R...
Rainbow
Riding Bean

S...
Sakigake!!! Otokojoku
Samurai Champloo
Scryed
SoulTaker
Souten Kouro

T...
Tekkonkinkreet
Tengen Toppa Gurren Lagann

V...
Vampire Hunter D

W...
Wolf`s Rain

PS. Od offtopicowania w tym wątku usychają jądra.

Ostatnio edytowany przez qwig (2011-07-11 19:46:58)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

dobre, lepsze, radzieckie!

#2 2011-07-05 23:05:40

Sir_Ace
Użytkownik

Odp: anime gar/manly tears - wątek ogólny

Lupin III?

[edit]

Btw. qwig - lepiej zrób i podlinkuj temat, do którego przenosiłoby się wszelkie dyskusje nad zasadnością istnienia tytułu na liście, bo na pewno bez nich się nie obejdzie. Tu niech będzie tylko zacna lista.

[edit 2]

Ej, ja nigdy nie twierdziłem, że Madoka to idealny dla każdego mężczyzny tytuł. Lubię serie dla dorastających dziewczynek, lubię telenowele meksykańskie, Gundamy, wszelkie indyjskie -woody, shaftowe spojrzenie na rzeczywistość, ale i 'męskie' serie. Po prostu mam szerokie horyzonty (:P), ale nigdy nie agituję, że coś jest najlepsze, reszta sux.

Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-07-06 00:05:04)

#3 2011-07-05 23:10:00

Quithe
Użytkownik

Cowboy Bebop, One Outs.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#4 2011-07-05 23:23:04

Zarathustra
Użytkownik

Macross Plus / Macross Plus Movie Edition

#5 2011-07-05 23:48:27

Oberleutnant
Użytkownik

Maison Ikkoku
Dragon Ball
Zeta Gundam

Proponuję, żeby przed wpisaniem tytułu na listę kilku zacnych koneserów-znawców potwierdziło "wspaniałość" danego anime. Od razu mówię, że nie chodzi mi o osoby, które oceniły "hity" typu Madoka (dla Ejsa zrobimy wyjątek) bardzo wysoko jezor

PS. Ejs, do dzisiaj się zastanawiam, jak mógł ci się spodobać taki gniot? Chyba że mi się z kimś pomyliłeś, to sorry, tematu nie mam ochoty szukać.

Ostatnio edytowany przez Oberleutnant (2011-07-05 23:52:42)

#6 2011-07-05 23:50:50

Wakabayashi
Użytkownik

Ha, temat dla prawdziwych facetów, czyli nie dla mnie. Ja się rozklejam na Kanonie, czy Clannadzie jezor. Ale do roli GAR postaci nominował bym Onizuke z GTO, no i Goku z DBZ, bo ten to się drze przy atakach jak mało kto.
edit: no i zapomniałem o moim ulubieńcu - Adam Blade z Needless

Ostatnio edytowany przez Wakabayashi (2011-07-05 23:53:02)

#7 2011-07-05 23:50:55

arystar
Użytkownik

Na początku tematu powinno być "ANIMU FOR ONLY TRUE MEN, NO FOR LITTLE GIRL, BASTARD!". Mogę zaręczyć, że każdy tytuł, który się znajdzie na tej liście, jest co najmniej dobry. Można się za nie brać w ciemno. Jeśli się nie spodoba, to wiedz, że coś się złego dzieje. oczkod Animu z tagiem "GAR", ale to takim prawdziwym, nie może być słabe. Przykład: Sakigake - jeden z lepszych przedstawicieli gatunku, męskie łzy aż z niego wyciekają. Może być sygnowany tylko jednym słowem - GAR! Takich epickich motywów, które są zawarte w tym animu, nie znajdzie się w żadnej współczesnej produkcji.

Można dodać "Osu!! Karate Bu".

Edytka
Sir_Ace, niby można, ale wówczas to ile osób by się udzielało?

Ostatnio edytowany przez arystar (2011-07-05 23:52:49)

#8 2011-07-05 23:52:46

Sado
Użytkownik

Rainbow był dobry? Nie zabierałem się, ale gdzieś tam słyszałem, że trochę klapa z tego była. Przymusowo bym GTO dodał, chociaż widzę, że już ktoś napisał.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#9 2011-07-06 00:01:44

qwig
Użytkownik

Sir_Ace napisał:

Btw. qwig - lepiej zrób i podlinkuj temat, do którego przenosiłoby się wszelkie dyskusje nad zasadnością istnienia tytułu na liście, bo na pewno bez nich się nie obejdzie. Tu niech będzie tylko zacna lista.

Obawiam się, że jeśli zaczniemy wypisywać w jednym temacie, dyskutować nad zasadnością wpisania w drugim, w trzecim dzielić się wrażeniami, a w czwartym jeszcze ogłaszać swoje spostrzeżenia na temat nowości, które zapowiadały się jako pasujące do tego wątku - to wyjdziemy na grupkę ekscentryków, którzy przerywają te świetne dyskusje o belzebubie, deadmanie czy innej madoce oczkod

Na forum SA "The great seinen discussion thread." (inna tematyka, ale podobny misz-masz sajgon) dość źle nie wygląda, więc spróbować nie zaszkodzi. Najwyżej się ucieknie oczkod

EDIT:

Sado napisał:

Rainbow był dobry? Nie zabierałem się, ale gdzieś tam słyszałem, że trochę klapa z tego była. Przymusowo bym GTO dodał, chociaż widzę, że już ktoś napisał.

Dość sporo psuły w nim "tęczowe wstawki", które może i dodają w00t dramatyzmu i patosu, ale dla nie-japończyka to lekko za dużo. I powiedziałbym, że po dość dobrej pierwszej połowie dalej się robi zbyt melodramatycznie, ale cóż, może to był jakiś przerywnik w mandze, po którym znowu wrócili do maglowania bohaterów oczkod

Ostatnio edytowany przez qwig (2011-07-06 00:08:06)

#10 2011-07-06 00:06:50

Sado
Użytkownik

CF masz pod "B". W zamian za to można Berserka wrzucić.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#11 2011-07-06 00:06:58

Quithe
Użytkownik

W sumie Afro Samurai by się jeszcze wpasował, Berserk, Kemonozume (łzy, bo główny bohater to takie pół na pół xD).
Zastanawia mnie jeszcze Night Head Genesis, bo mamy i gara, i litry męskich łez, a anime dość dobre.

EDIT
Zdecydowanie jeszcze Kaiba.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-07-06 00:14:52)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#12 2011-07-06 00:16:11

HentaiDymon
Użytkownik

Na Afro Samuraiu myślałem, że zasnę i w sumie to nie udało mi się zmęczyć chyba więcej niż 3 odcinków. Nie wzbudza żadnych emocji - ot se chodzą i się chlastają.

A jak już się GTO pojawił, to może Golden Boy?

Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2011-07-06 00:21:07)

#13 2011-07-06 00:18:40

Sir_Ace
Użytkownik

Jin-Roh, bo z Fuse nie ma żartów. Żadnych.

#14 2011-07-06 00:19:49

Quithe
Użytkownik

No tak, jeszcze Samurai Champloo i Tekkonkinkreet.

#15 2011-07-06 00:21:19

qwig
Użytkownik

Sado napisał:

Przymusowo bym GTO dodał, chociaż widzę, że już ktoś napisał.

Do tego mam lekkie ale, bo nie oglądałem animu, a po mandzę widzę, że było bardzo dużo materiału do zepsucia... ale dodane, się przedyskutuje najwyżej oczkod

Sado napisał:

CF masz pod "B". W zamian za to można Berserka wrzucić.

Poprawione.

HentaiDymon napisał:

Na Afro Samuraiu myślałem, że zasnę i w sumie to nie udało mi się zmęczyć chyba więcej niż 3 odcinków. Nie wzbudza żadnych emocji - ot se chodzą i się chlastają.

To przy np. Golgo 13 TV też spałbyś, bo - po obejrzeniu z 20 odcinków - wszystkie były robione niemal z tej samej kalki oczkod

EDIT:
Wy chyba specjalnie tak pojedynczo, żebym się rąbnął w alfabecie i był materiał na trollmotywatory oczkod

HentaiDymon napisał:

A jak już się GTO pojawił, to może Golden Boy?

E, nie, jakoś nie wyobrażam sobie postaci z innych anime robiących to co Kintaro, więc nie oczkod

Ostatnio edytowany przez qwig (2011-07-06 00:24:44)

#16 2011-07-06 00:24:32

HentaiDymon
Użytkownik

qwig napisał:

To przy np. Golgo 13 TV też spałbyś, bo - po obejrzeniu z 20 odcinków - wszystkie były robione niemal z tej samej kalki oczkod

Dzięki za informację smile_big

#17 2011-07-06 00:25:10

MasterPLASTER
Użytkownik

Pardon me for being a newfag, ale nie do końca czaje bazę:
Gungave
Vampire Hunter D
Wolf`s Rain
?

Edit: Skoro przeszło Samurai Champloo, to może Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto. Jak dla mnie fabularnie trochę lepsze.

Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2011-07-06 00:36:50)

#18 2011-07-06 00:33:44

Sado
Użytkownik

Ano,  w animu trochę zepsuli materiału, ale i tak mi się oglądało zajebiście. Teraz dopiero po mangę sięgnąłem i bawię się równie dobrze.

Z wypisanych tytułów widziałem naprawdę niewielki ułamek, bo fanem chińskich bajek jestem od niedawna, więc brałem się głównie za nowe tytuły, chociaż wiem, że starsze zazwyczaj mają fabularnie o wiele więcej do zaoferowania. Niedługo będę się zabierał za Kaijego, później Akagi, a następnie galaktyczni herosi.

Co do Afro Samuraja - także niesamowicie się wynudziłem, a tryskającą krew i ostre walki lubię. Już film bardziej przypadł mi do gustu, chociaż był najwyżej niezły.

aaxbae.jpg

#19 2011-07-06 00:34:11

Quithe
Użytkownik

Wszystkie tytuły pani Plastrowej IMO się łapią. Kenshin OAV też będzie pasować. Darker Than Black.

Afro, nie był zbyt skomplikowany fabularnie, ale mnie oglądało się go bardzo dobrze i dość wysoko go oceniam. W sumie jest z nim tak, że się podoba albo nie, po prostu. A mam do niego dodatkowy sentyment z powodu męki przy tłumaczeniu. I łapie się pod obie kategorie.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-07-06 00:39:34)

#20 2011-07-06 00:35:56

qwig
Użytkownik

Jak na razie wrzucę prawie wszystko, co wychyliło łba w tym wątku, a później zrobi się rzeźnie.

A jak już flaki opadną, to tak jakby przypadkiem, zrobi się ładny materiał na wątek z zaczątkiem listy dobrych seinenów oczkod

Ostatnio edytowany przez qwig (2011-07-06 00:36:57)

Stopka forum

© Animesub.info 2024