Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chciałbym dokładniej zapoznać się z historią Transformerów. Tylko nie wiem od której serii zacząć. Z pewnością niektóre są powiązane (np. Trylogia Unicrona), a niektóre są pewnie rebotami. Więc pytanie do znawców co najlepiej oglądać na początek? Acha, może powiem, że jako dzieciak czytałem wydawany na początku lat 90-tych komiks (miał 24 zeszyty, w ostatnim sojusz Autobotów i Deceptiokonów walczył z Unicronem). Czy któraś seria jest wierna temu komiksowi??? A i widziałem jeszcze film w którym walczą z Unicronem i niszczą go na końcu (wceśniej Megatron został ciężko ranny i Deceptiokony pozbyły się go, a Unicron przerobił go na Galwatrona). Jak ten film wpisuje się w serię TV???
Może zacząć od początku?
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Transformers Generacja 1, tylko to się liczy!!! Reszta to marne podróby tej kultowej bajki. Postacie wyglądają jak w komiksach TM-Semic (oczywiście w G1). Film o którym wspomniałeś jest łącznikiem pomiędzy drugą, a trzecią serią - Transformers The Movie.
Tutaj więcej o tej kreskówce: http://tfwiki.net/wiki/The_Transformers_%28cartoon%29
Johny2.0 mnie ubiegł, nie tylko informacją, ale i wyczuciem smaku co jest najlepsze.
Tak, pewnie japońskie transformery. KieR, toż to żenada!!! Tylko G1:)
Ja widziałem tylko te, które puszczali w TV. Armada, Cybertron i jeszcze jakieś. Macie źródło do G1?
Czyli japońskie. Wujek Google poda ci aktualne namiary na G1.
Strony 1