Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
witam, odtwarzam pliki mkv w KMP player( wydaje mi się , że najlepszy). Jednak od jakiegoś czasu nie wiem czemu mam problem z dźwiękiem. Otóż dźwięk czasami jest MOCNO niewyraźny słychać szumy, ogólnie jest taki hmmm mocno niepłynny. Mam najnowsze kodeki, najnowszego KMP o konfiguracja mojego kompa to procek 4 x 2.8 karta 1GB ram 4B i ogólnie wszystko z wysokiej półki bo jest nowy. Dodam, że np w media player classic wszystko jest w porządku. Mógłby ktoś podać konfigurację tego programu abym mógł dostosować dźwięk?
Nie wiem czy w dobrym dziale to napisałem
Ostatnio edytowany przez Brajan (2011-08-06 14:56:59)
...KMP player( wydaje mi się , że najlepszy)...
Śmiem się nie zgodzić.
Nie wiem czy w dobrym dziale to napisałem
W złym.
Try to disable the normalizer (F2 -> Audio Processing -> Compressor/Normalizer/etc - > Automatic volume control).
Ostatnio edytowany przez arystar (2011-08-06 18:05:08)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
arystar polecasz coś lepszego niż kmp?
mam włączone to co napisałeś
W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś:
Dodam, że np w media player classic wszystko jest w porządku.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
no tak ale KMP ma o wiele więcej funkcji, jest wygodniejszy w użyciu i ma dużo opcji związanych z napisami
Really? Ma tyle funkcji, że nawet dźwięku poprawnie nie umie odtwarzać... :/
Mam najnowsze kodeki, najnowszego KMP o konfiguracja mojego kompa to procek 4 x 2.8 karta 1GB ram 4B i ogólnie wszystko z wysokiej półki bo jest nowy. Dodam, że np w media player classic wszystko jest w porządku.
Fajnie. Gdyby nie fakt, że KMP korzysta domyślnie z zintegrowanych kodeków, KMP i MPC wykorzystują całkowicie odmienne zestawy kodeków, więc nic dziwnego, że występują różnice w odtwarzanym obrazie i dźwięku, chyba że wprowadziłeś zmiany w domyślnych ustawieniach, ale wtedy należałoby o tym wspomnieć w pierwszym poście
Ogólnie polecam forum KMP albo zmianę odwarzacza, skoro przerasta cię jego konfiguracja!
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2011-08-07 11:46:07)
na jaki? jakieś propozycje za wyjątkiem media player classic?
media player classic home cinema
Odinstaluj wszystkie kodeki i zainstaluj CCCP (wraz z MPC-HC) jeżeli nie masz ich.
rozwiązałem mój problem w sposób ee ciekawy. Zainstalowałem starszą wersję o.O
Strony 1