#821 2011-08-07 18:48:09

darkshab
Użytkownik

Odp: Claymore anime dyskusje

Kenshiro napisał:

Anime oglądałem kilka lat temu lecz właśnie ostatnio przypomniałem sobie kilkanaście odcinków gdyż zauważyłem, że jest wersja Blu-Ray.

Pęknie właśnie znalazłem i już się ściąga ciekawe czy jakieś napisy do tego podejdą.

Claymore jest jednym z moich ulubionych anime i ciągle mam nadzieję że zrobią 2 serię, niestety wygląda na to że się nie doczekam.
Mam nadzieje że z NANĄ będzie inaczej smile

#822 2011-08-07 19:06:12

Hero
Użytkownik

Claymore ma to do siebie że wolno wychodzi, aj czekam aż będzie cała manga.
A co do Nany to chyba manga dalej ma status Hiatus więc nie wiadomo kiedy będzie kontunowana+ewentualna 2 seria anime

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#823 2011-08-07 19:22:24

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Sohei ma rację, tylko ta manga wychodzi raz na ruski rok. Tak więc 117 rozdziałów mangi jest jak na razie
dlatego robienie z tego animu  mija się z celem. Poczekamy, to zobaczymy.
Mitycznego Berserka będziemy mieli, Kenshina i teraz Hunter X Hunter, dlatego  mam nadzieję, że zobaczymy Claymore w nowej odsłonie.
PS: Vinland Saga i Vagabond animowane to chyba moje marzenia oczkod

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#824 2011-08-07 19:47:12

arystar
Użytkownik

A ja powiem, iż Claymore było wybitne słabe. Jakby nie polski hardek, to bym porzucił oglądanie po pierwszym epku, a tak to się męczyłem aż do 14. :/ Związek młodego wieśniaka i jednej z "wiedźminek" jakoś mnie nie przekonał. oczkod

#825 2011-08-07 20:07:43

darkshab
Użytkownik

arystar napisał:

A ja powiem, iż Claymore było wybitne słabe. Jakby nie polski hardek, to bym porzucił oglądanie po pierwszym epku, a tak to się męczyłem aż do 14. :/ Związek młodego wieśniaka i jednej z "wiedźminek" jakoś mnie nie przekonał. oczkod

Jakoś oglądając Claymore nie skupiałem się tak bardzo na relacjach między Claire i Rakim, chociaż był to jeden z głównych wątków.
Szkoda że aż tak bardzo Ci przeszkadzał. Ale jeśli po zobaczeniu 7 lub 8 odcinka (nie pamiętam dokładnie)anime nie spodobało ci się na tyle, żeby pochłonąć je do końca,  nic się już nie dało zrobić smile

Ehhh chyba poczytam jednak mangę chociaż robię to naprawdę rzadko wyjątkiem jest Dorohedoro i One Piece w wersji papierowej. Jakoś skany na monitorze mnie odrzucają. Ale czego to się nie robi ;P

#826 2011-08-07 20:13:04

arystar
Użytkownik

Szkoda że aż tak bardzo Ci przeszkadzał.

Jakoś pedofilskie związki mnie nie kręcą i tym bardziej nie zachęcają do dalszego oglądania. :/

#827 2011-08-07 20:28:13

Hero
Użytkownik

Nie rozumiem czemu użyłeś słowa "pedofilskie". Przecież Raki nie miał 5 lat a pozatym to jakoś związku miedzy nimi nie było, ba nawet uważam, że był to raczej podziw lub zauroczenie ale nie miłość.
Akurat tutaj nie zgadzam się z darksab, że relacje między nimi to jeden z głównych wątków, bo głowny wątek to zemsta Clary na Priscilli a raki to był jako dodatek(zresztą jakoś często znikał^^ lub był bity^^ taka sierota się przybłąkała no to niech już jest).

Ostatnio edytowany przez Hero (2011-08-07 20:29:13)

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#828 2011-08-07 20:37:12

Kenshiro
Użytkownik

A ile Raki miał lat ? Mówili o tym w anime lub mandze ?

Przeglądałem ostatnio kilkanaście rozdziałów mangi i ani razu go nie pokazali. W anime również często go nie było.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-07 20:37:59)

#829 2011-08-07 20:39:56

arystar
Użytkownik

Hero napisał:

Nie rozumiem czemu użyłeś słowa "pedofilskie". Przecież Raki nie miał 5 lat a pozatym to jakoś związku miedzy nimi nie było, ba nawet uważam, że był to raczej podziw lub zauroczenie ale nie miłość.

A musiał mieć pięć lat, aby można było pod to podciągnąć? Nic nie było? Powiesz mi, że lizanko na pożegnanie (ucieczka przed "przemienioną", po której się rozdzielili) nie jest tego objawem?

#830 2011-08-07 20:59:40

MasterPLASTER
Użytkownik

arystar napisał:
Hero napisał:

(...) Powiesz mi, że lizanko na pożegnanie (ucieczka przed "przemienioną", po której się rozdzielili) nie jest tego objawem?

ObamaSmug.jpg?1311271506

Drogi kolego "forever alone" weź i pogódź się z tym jak mężczyzna, że chłopak ma lepszy lans i laski zwyczajnie na niego lecą, a nie hejtuj jak ten przedszkolak, co mu właśnie podjumali samochodzik. oczkod

#831 2011-08-07 21:16:34

Thebassa
Użytkownik

arystar napisał:

A musiał mieć pięć lat, aby można było pod to podciągnąć? Nic nie było? Powiesz mi, że lizanko na pożegnanie (ucieczka przed "przemienioną", po której się rozdzielili) nie jest tego objawem?

Można to też podciągnąć pod gwałt, nie spytała go o zgodę, nie dała mu możliwości się obronić, BA, ukradła chłopakowi pierwszy pocałunek, co przecież w Japonii jest prawie równoznaczne z zabraniem dziewictwa.
Co ja za anime obejrzałem :O

Swoją opinie o anime chyba już gdzieś pisałem, najgorzej zakończona seria jaką widziałem, a mogli po prostu przerwać na timeskipie ;_;

<KieR> robotic notes bylo niezle

#832 2011-08-07 21:38:29

arystar
Użytkownik

Master napisał:

Drogi kolego "forever alone" weź i pogódź się z tym jak mężczyzna, że chłopak ma lepszy lans i laski zwyczajnie na niego lecą, a nie hejtuj jak ten przedszkolak, co mu właśnie podjumali samochodzik. oczkod

^ Oj tam, oj tam. No dobra, przyznaję się, zachowałem się jak zwykły gówniarz. Przepraszam i przyrzekam, że już nie będę. :/ Człowiek zazdrosnym bywa, a to grzech niegodzien nawet tej burej suki, co sprzeda jelenia za garść szyszek i puści się z pierwszym lepszym astronautą. oczkod

Trzeba przyznać, że jak przystało na wielkiego posiadacza ziemskiego rodem z pegeeru, jegomość to magne-s na baby. Mnie zostało używać jeno Axa...

Stopka forum

© Animesub.info 2024