Nie jesteś zalogowany.
Owszem, ale nie musisz krzyczeć.
Możesz sprzedawać jak podróbki Adidasów itp. Tylko, że wówczas pewnego pięknego dnia zapukają do ciebie smerfy, zabiorą wszystkie płytki i z komputerkiem też się pożegnasz. No i parę latek za to też dostaniesz. Więc lepiej odpuść sobie handelek i pozostań przy wymianie.
Możesz sprzedawać jak podróbki Adidasów itp. Tylko, że wówczas pewnego pięknego dnia zapukają do ciebie smerfy, zabiorą wszystkie płytki i z komputerkiem też się pożegnasz. No i parę latek za to też dostaniesz. Więc lepiej odpuść sobie handelek i pozostań przy wymianie.
A żebyście nie myśleli, że to mit to powiem wam tylko, że kumpel z bloku obok znalazł się dokładnie w takiej sytuacji. Nadmienię tylko, że nie był piratem, ani handlarzem. Po prostu ściągał sobie z netu jak każdy z nas. I pewnego pięknego dnia pojawili się panowie z nakazem rewizji. Wynik? Konfiskata sprzętu, wszystkich nośników danych (nawet tych orginalnych - dopiero później mógł się starać o ich odzyskanie) i naprawdę wyyyysoka kara finansowa. Strasznie niemiła sprawa. Wiedzcie tylko, że KAżDY jest do namierzenia.
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-02-15 00:55:00)
ja ostatnio widzidzialem na forum jak gosc chcial sprzedac(nie anime) serial TV wprawdzie samemu trzeba by bylo sie troche nameczyc aby sciagnac ale chcial sprzedac za 50 zl/sezon [cholera]jest 12 sezonow wiec sobie policzcie ile by to wynioslo , normalnie jak to zobaczylem to krew mnie zalala , pomyslalem sobie dajcie mi namiary na niego to podam go na policje (choc ja nie z tych)[yahoo].Przykladowo ostatnio kupilem za 40 zl (wliczone koszty przesylki i plyt dvd)4 sezony serialu , 4!![cholera]
Ostatnio edytowany przez hwdp (2006-02-15 00:58:04)
...
Mozesz go podac ale niewiem czy zamierzasz sie po sadach jako swiadek szlajac:] Moze tutaj cos sprzedasz... ale max 1,50 zł od DVD;]
hwdp napisał:...
Mozesz go podac ale niewiem czy zamierzasz sie po sadach jako swiadek szlajac:] Moze tutaj cos sprzedasz... ale max 1,50 zł od DVD;]
Tutaj nie sprzeda (jawnie), bo handel anime na forum jest niezgodny z Regulaminem a co za tym idzie - niedozwolony.