Nie jesteś zalogowany.
Słuchajcie, mam taki problem - w moim obrazie wideo leży balans bieli. Elementy takie jak oczy, brody i tak dalej, są lekko żółtawe. Jak to zmienić? Jaki plugin polecacie?
Ostatnio edytowany przez Rivriet (2011-09-03 13:14:10)
dawaj screena
tweak() ?
tweak()? A która dokładnie funkcja?
@Wooren - Co do screena: http://i56.tinypic.com/51rh1c.jpg
Widzicie tę brodę? Jest delikatnie zżółkniała. Chcę, żeby była idealnie (no, może przesadzam) biała.
Masz wędkę, idź łowić ryby, żebyś się najadł:
http://avisynth.org/mediawiki/External_ … and_Chroma
Kolejny chce animu poprawiać
jak źródło takie było, to olej. Jak chcesz to zniwelować, to Ace dobrze podał.
Ostatnio edytowany przez Wooren (2011-09-02 21:36:21)
@bodzio - Przepraszam Cię bardzo, ale te "animu" miało za niski kontrast, za grube linie i czarny pasek z lewej strony obrazu. Dlatego chcę to poprawić i poprawiłem, a do szczęścia potrzebny mi tylko balans bieli. Sprawdzę te pluginy, dzięki.
@bodzio - Przepraszam Cię bardzo, ale te "animu" miało za niski kontrast, za grube linie i czarny pasek z lewej strony obrazu. Dlatego chcę to poprawić i poprawiłem, a do szczęścia potrzebny mi tylko balans bieli. Sprawdzę te pluginy, dzięki.
Co rozumiesz przez za niski kontrast? Bo targają mną pewne obawy co do twojej odpowiedzi.
Jakie grube linie?
Żeby pozbyć się paska - użyj crop() a potem resize do normatywnej rozdzielczości.
Wydaje mi się, że ten screen jest zrobiony już po poprawie kontrastu, linii itd.
Dobra, wszystko ogarnąłem i skończyłem Generalnie w ruch poszedł kontrast, jasność, saturacja, temperatura barwowa, aWarpSharp i AAA.
@Kensai - Tak, masz rację.
@Bodzio:
1)
Żeby pozbyć się paska - użyj crop() a potem resize do normatywnej rozdzielczości.
O widzisz, tak zrobię. Użyłem crop(), ale resize już nie.
2) Ekhm, mam pokazać różnice? OK (konia z rzędem temu, kto mi znajdzie teraz lepiej wyglądającą wersję DB):
Przed:
Po:
Ostatnio edytowany przez Rivriet (2011-09-03 13:08:19)