Nie jesteś zalogowany.
ja mam czesto problemy z gg! np. kiedy mam wylaczony komputer i ktos do mnie cos na gg napisze, to ta wiadomosc potem do mnie nie dochodzi :/ale to jeden z WIELU problemow, i do tego w sumie banalny. ale jaki irytujacy [zly]. i jak juz wczesniej napisalam, to jest to program szpiegujacy. no ale coz.. duzo osob go ma :/ nawet w rankingu programow, gg jest na szarym koncu, a tlen na poczatku.
Ja osobiście używam TlenPlus i przy takim kombajnie wasze GG tylko cienkutko zapiszczy.[rip] Opcji jest tyle że chociaż mam go ponad pół roku to jeszcze cały czas odkrywam nowe. Przy czym zużycie zasobów minimalne. I niech ktoś tylko spróbuje powiedzieć że GG jest lepsze...poprostu nie dane jest wam żyć w raju
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-02-15 18:47:19)
Ja uważam że GG jest bardzo dobry jako komunikator. Dość stabilny, prosty w obłudze i przyjemny. Choć musze przyznać że najnowsza wersja coś zepsuła. Jak tak dalej pujdzie to GG zmieni się w ICQ. Czyli konbajn do wszystkiego czyli do niczego. Zobaczymy jak to będzie.
Proszac o podanie argumentow chcialem tylko sie dowiedziec jakie je macie, sam nie uwazam GG za super komunikatora. Uzywam go dlatego bo cholernie do niego przywyklem mimo bugow, probowalem przezucic sie na tlen ale bylo mi bardzo dziwnie i znowu powrocilem do GG. Pozatym strasznie zalezy mi na archiwum GG i to jest najwiekszy problem i przyczyna dlaktorej nie przerzucilem sie na tlen. Znacie moze jakies konwertery archiwow GG to Tlen ?
To co wkurza mnie w gg:
- wolna praca aplikacji (jak sie z kims dluzej pisze to GG chodzi masakralnie).
- od wersji 7.0 beta23 zostala zmieniona lista kontaktow na gow*iana (inna czcionka, strasznie wolne skrolowanie listy kontaktow skrolem od myszki oraz brak mozliwosci wybrania osoby z kontaktow za pomoca klawiatury - cholera wie czemu tego teraz niema jak poprzendio bylo)
- niedochdzace komunikaty do osob niedostepnych
- brak mozliwosci pisania swoich wtyczek
Siec gg jest strasznie zle zrobiona, a klient to juz tragedia
Ale jako ze byl pierwszym (na 90% ;>) polskim komunikatorem na polskim rynku
Przez co zdobyl taka popularnosc, a ze "moi znajomi uzywaja to ja tez" ;>
Kasa kasa i jeszcze raz kasa :> reklamy a to tu a to tam, napisy ze jest "najlepszy ze taki"
a to nawet Walensa uzywa ;>
No ale nic jak ktos woli to niech woli ;>
Ja tam wole ;>
Psi (jabber) + szyfrowanie polaczenie + szyfrowane wiadomosci po pgp
A jako ze nie wszyscy moi znajomi uywaja jabbera ;< to mam transporty do gg/tlenu
wszytsko ladnie zgrabnie w jednym programie
Zalet jabbera nie trzeba wymieniac :>
Dokłądnie GG to totalna porazka
wlasnie jesli gg jest do .... sypie sie zle dzial to czemu wieksozść urzytkowników go ma
Bo ta "większość" idzie za tą pierwszą "większością" albo ich wiedza na temat komunikatorów ogranicza się tylko do słów "Gadu Gadu"
[cytuj]wlasnie jesli gg jest do .... sypie sie zle dzial to czemu wieksozść urzytkowników go ma[/quote]
Bo w większości są to analfabeci twego pokroju, którzy w życiu nie mieli styczności ze słownikiem?
wlasnie jesli gg jest do .... sypie sie zle dzial to czemu wieksozść urzytkowników go ma
Ponieważ, jak już ~Saeroth pisał, był to pierwszy polski klient, który idealnie wstrzelił się w niszę rynkową i długo nic innego nie było. A wg wszelkich nauk, najlepszym klientem jest klient lojalny. Przywiązanie i niechęć do zmian są tym co jeszcze trzyma ludzi przy tym protokole. Niestety.
Ja również używam tlenu i bardzo mi przypadł do gustu. Próbuje przekonać do niego moich znajomych, ale nawet gdy go zainstalują to twierdzą, że im się nie podoba i wolą gg, bo się do niego przyzwyczaili.[shithappens] Kompletnie tego nie rozumiem.
Dużą zaletą tlenu jest ilość i dostępność wtyczek, które ułatwiają prace z programem i dostarczają dodatkowej rozrywki(fajnie gra się w TlenSoccer w nocy;))
Ostatnio edytowany przez Krid (2006-02-15 21:21:51)
Ja kiedyś używałem GG ale jak wyszła nowa wersja to mało nie spadłem z krzesła. Drugiego takiego szajsu na oczy nie widziałem (na szczęście). W kółko padał, wolno chodził przy dłużysz rozmowach, czasem problemy z połączeniem, mnogo reklam... Szkoda mówić. Teraz jestem szczęśliwym użytkownikiem TlenPlus i mam gdzieś GG. Co prawda sporo moich znajomych używa GG ale to nie problem, bo w końcu mogę gadać z nimi w Tlenie
Ano, i ostatnio Tlen zdobył pierwsze miejsce w jakimś teście Komputer Świat :]:]
Ostatnio edytowany przez Gherick (2006-02-16 23:06:52)
Japończycy dziwny naród ale oni anime wymyślil i robią najlepsze na świecie
Szkoda że polska nie robinajlepszego aniem na ty padole anle to raczej wątpliwe bo polacy potrafia tylko kraść komuś a nie dawać i nawet pożądku nie potrafią trzymać
Przepraszam jeżeli kogoś tą wypowiedzią obraziłem ale taka jest prawda nie zaprzeczajcie.
Nyo ja Uzywam tak : Skype , Tlen , GG , Jabber , ICQ , Konnekt (zarabistty programik ;P nie mylic z WP KONNEKT to jest wogole inny program...) nyo i tak ogolnie to wszystko all chodzi XD nie chce mi sie zmieniac tego wszystkiego ... na jeden program gubie sie zawsze jak mam na tlenie znajomych a na konnekt z gg i tlena ... dla mnie to jest posegregowane gg do gg tlen do tlena XD i juz ...
Hmm... a podobno Japonczycy maja to co najlepsze i po co sobie reputacje psuja jakims gg Przeciez gg to totalny szajs i tyle No bo wiadomo ze sa lepsze komunikatory np. tlen