Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
mam taki maly problem, w trakcie ogladanie filmikow np z youtube nie sa one w najlepszej jakosci. prawie przy kazdym, a wszegolnosci przy filmkich animowanych obraz jest "kwadratowy", myslalem ze to wina sterownikow czy kodekow ale zainstalowalem najnowsze a problem jak byl tak jest. sprawdzalem to w roznych ustawieniach rodzielczosci, jakosci odbioru i zawsze bylo tak samo.
ma ktos jaki pomysl co zrobic zeby bylo ok? zaznacze ze przy ogladaniu anime ktore sciagnelem nie mam z tym problemu.
przy okazji moze mi ktos powiedziec jak ustawic dvs zeby automatycznie wczytywal napisy bo mi przestal po zainstalowaniu nowych kodekow zarowno w mkv czy avi.
jesli chodzi o sprzecik mam phenoma i radka 32hd
jeśli chodzi o youtube. Włącz przyśpieszenie sprzętowe. Piksele powinny zniknąć.
Wejdź na randomowy filmik na yt i kliknij PPM na obraz. Wybierz Ustawienia... Zaznacz przyspieszenie sprzętowe.
Tyle.
Serio? Mi właśnie obraz się "skwadracił" po wyłączeniu przyspieszenia sprzętowego.
No cóż... ja za dużo online nie oglądam, więc ci nie pomogę.
Jeśli mi na czymś zależy, to to z YT ściągam.
Polecam program youtube downloader hd.
Kwadratowość...? Wrzuć link do przykładowego kwadratowego filmu i podeślij screena, jak jakaś scena z niego się u ciebie prezentuje.
Mam taką samą kartę graficzną jak ty ino że zintegrowaną, w momencie gdy z niej korzystałem miałem taki sam problem jak ty i z tego co zauważyłem i wyczytałem problem leży zarówno po stronie karty graficznej jak i flash playera. Nowy flash player od wersji 10.1(nie jestem 100% pewien) wykorzystuje nowsze karty graficzne do obróbki video(DXVA, CUDA itp.) czego też nie da się wyłączyć, a HD3200 mimo że według specyfikacji ma to obsługiwać to jakoś mu to niezbyt wychodzi.
Jedyne rozwiązania jakie udało mi się wymyślić to pobierać filmiki z takich serwisów jakimś programem(np: jdownloader) albo znalezienie starszej wersji flash playera który jeszcze nie wykorzystuje kart graficznych do obróbki video.
tak wyglada przy wlaczonym przyspieszeniu sprzetowym
Uploaded with ImageShack.us
a tak bez przyspieszenia
Uploaded with ImageShack.us
Strony 1