Nie jesteś zalogowany.
Carnival Phantasm to parodia dzieł Type-Moon takich jak: Fate/stay night (VN), Fate/hollow ataraxia (VN), Tsukihime (VN), Melty Blood (bijatyka pc), Kagetsu Tohya (VN), Take Moon (manga).
W skład paczki wchodzą:
Carnival Phantasm- właściwa seria
Carnival Phantasm Ex Season- special na DVD
Fate Prototype- dodatek do trzeciego sezonu Carnivala, pierwowzór Fate/stay night
video: 1280x720 x264 crf 16 avc lvl 4.1 i 1920x1080 x264-High10 crf 15 avc lvl 5.1- źródło BD
Audio: ~256kbps AAC
Napisy: ass
Autorzy:
Tłumaczenie: Darth Dragon
Korekta: Lord Gold Crane
Typesetting: Darth Dragon
Kodowanie: Wooren
Karaoke: MMka
Uwaga: Do odtworzenia wersji full HD są wymagane najnowsze codeci z obsługą 10 bitów. k-lite lub CCCP
Ostatnio edytowany przez Wooren (2012-02-08 18:43:02)
Uwaga: Do odtworzenia wersji full HD są wymagane najnowsze codeci z obsługą 10 bitów.
Pytanko:
FullHD z założenia jest nieźle zasobożerny, a 10p ponoć jeszcze robi swoje. To wydanie dla ludzi czy superkomputerów? Potrzebny dużo szybszy proc (w porównaniu do zwykłego fullHD)?
jak skończę encodować, to spojrzę jak ze zużyciem. Ale jakiś Core2duo 2,66GHz nie powinien się zająknąć przy tym.
Ostatnio edytowany przez Wooren (2011-09-04 19:55:08)
10p?
Tak, zwiększa zużycie procesora. Jednak przy tej samej jakości, plik powinien wyjść mniejszy...
Mniejszy plik -> mniejsze bitrate -> mniejsze zużycie procka.
Więc teoretycznie* powinno się zrównać.
No chyba że nie kodujemy dla zmniejszenia pliku, tylko dla zwiększenia jakości...
*a jak jest praktycznie - nie wiem, bo jakoś mało mnie to interesuje... jakoś nie widzę przyszłości w 10 bit.
Chciałeś się pochwalić, że masz nowy procesor?
Nie, odpowiadał poniekąd na pytanie (pominę, czy jego odpowiedź wniosła coś ważnego). Proszę nie atakować Toma dla samej zasady.
"Skazany na zajebistość"
Sprawdziłem, różnica to parę procent w obciążeniu procesora, co może być błędem statystycznym.
z drobnym poślizgiem dodałem drugi odcinek, zapraszam do ściagana
dodałem odcinki 3 i 4, miłej zabawy
dodałem 2 kolejne odcinki, 7 ep w drodze
Osobiście polecam 5 odcinek, który naprawdę mnie rozbawił. Chyba najzabawniejszy ze wszystkich do tej pory wydanych.
7 ep mam już na dysku, czeka na ostatnie szlify. Wydamy go razem z 8
wątpię
Ostatnio edytowany przez Wooren (2011-12-14 14:15:42)
Wszystko zależy od grupy UTW. Mam na myśli napisy. Hardy robi Wooren.
Status prac wygląda tak. Na dniach powinno być.
Są już ripy 4 ostatnich epków i dodatku Fate/Prototype