Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: Besamir
Korekta: pr3ston, bodzio
QC: gu4rd
Karaoke: Besamir
Logo: pr3ston
Typesetting: ghostpl22
RAW provider: kokuś, Besamir
Ostatnio edytowany przez Besamir (2012-05-24 19:15:25)
Czekałem i się doczekałem ;] Było warto. Wprawdzie plik sporo waży, ale nie ma co narzekać, bo jakość obrazu w poprzedniej części i w OVA była bardzo dobra. Obczaję w przyszłym tygodniu.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
A ja spytam zamiast (od razu) narzekać. Czemu to waży aż tyle? Epki po 500mb jeszcze uchodziły, ale coś takiego?
A ja spytam zamiast (od razu) narzekać. Czemu to waży aż tyle? Epki po 500mb jeszcze uchodziły, ale coś takiego?
Bo mu się nie chciało kodować i zmuksował z rawem kokusia, który ripował to z bd-iso. Chyba.
Nie, ja powiem szczerze, że spasuję - 33 minuty w 960x720 z animca z 1994 roku = 1,8 GB na odcinek.
Jeśli mam być brutalnie szczera, to pobiliście nawet Kirę.
Ty dulowaty userze!
Nie, ja powiem szczerze, że spasuję - 33 minuty w 960x720 z animca z 1994 roku = 1,8 GB na odcinek.
Co? Nie ściągniesz jednego epka ważącego 1,8GB? W takim razie nie jesteś prawdziwą Polką, eee, znaczy się fanką animu.
A tak na serio, wielkość pliku może szokować, nie pamiętam takiej sytuacji, żeby 6 odcinkowa seria nie weszła w całości nawet na DVD-DL, ale i tak ściągnę, w końcu bycie prezesem jednoosobowego fanklubu Ryoko do czegoś zobowiązuje.
Poza tym, jestem świeżo po obejrzeniu pierwszej serii OAV i jeśli druga jest choć w połowie tak dobra, to warto zassać te prawie 12GB, bo pewnie tyle będzie miała całość.
Pozdro dla Besa i ekipy, że wciąż im się chce, choć ostatnio przyszły ciężkie czasy dla polskiego fansubu (takie moje subiektywne wnioski po tym co się dzieje na forach internetowych).
Ostatnio edytowany przez sebek2501 (2011-10-06 09:25:49)
To nie chodzi tylko o wielkość, ale o bitrate, który się za tym kryje, np. na moim komputerze takie coś nie uciągnie. w HD 720p mi uciągnie max. plik 700MB na 20min. To daje mi max. bitrate 4778kbps. A twój ma bitrate ok. 8300kbps (nie ściągałem, tylko wyliczyłem z przybliżonych danych na MAlu i rozmiaru tej OAVki)
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-10-06 13:20:20)
Jeśli mam być brutalnie szczera, to pobiliście nawet Kirę.
Ta zniewaga krwi wymaga.
To nie chodzi tylko o wielkość, ale o bitrate, który się za tym kryje, np. na moim komputerze takie coś nie uciągnie. w HD 720p mi uciągnie max. plik 700MB na 20min.
To co Ty masz za kompa? Mój stary jak świat DELL D600 z jednordzeniowym prockiem 1,4 GHz ciągnie takie epki bez większych problemów.
Mam 1x2,66Ghz, ale zauważyłem, że przy wideo zachowuje się, jakby miał kilkaset Mhz. Nie wiem, czy to wina sprzętu, czy kodeków, które nie potrafią dopasować się do mojego sprzętu. Używam CCCp + MPC-HC (Próbowałem DXVA (na XP), ale gorzej mi chodzi niż na Overlay Mixer) Próbowałem różnych konfiguracji na necie, ale i tak podstawowa konfiguracja najlepiej chodzi.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-10-07 20:10:24)
Odcinek 2. dodany.
I tak pewnie nikogo to nie interesuje, ale coś tam wydałem. xD
I tak pewnie nikogo to nie interesuje, ale coś tam wydałem. xD
Interesuje, tylko czekam, aż będzie całość.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Trochę przespałem ale skąd taka różnica w wielkościach między epkami 1,2 a 3,4? Widzę, że narzekali ale żeby zaraz im ustępować? Swoją drogą nie można było tego w full hd wydać? Szczególnie przy poprzednim bitrate? Lubie oporową jakość
I inne pytanie, czy te serię ova 1&2 można oglądać bez znajomości uniwersum? Relation graph jest dosyć rozbudowany.
Trochę przespałem ale skąd taka różnica w wielkościach między epkami 1,2 a 3,4? Widzę, że narzekali ale żeby zaraz im ustępować? Swoją drogą nie można było tego w full hd wydać? Szczególnie przy poprzednim bitrate? Lubie oporową jakość
I inne pytanie, czy te serię ova 1&2 można oglądać bez znajomości uniwersum? Relation graph jest dosyć rozbudowany.
Można, a wręcz wypadałoby.
Serie TV są strasznie słabe, zwłaszcza "Tenchi in Tokyo". Ogólnie jak już, to obejrzeć tylko 3 serie OVA (wszystkie zatytułowane "Ryo-Ohki") oraz trzy kinówki.
Trochę przespałem ale skąd taka różnica w wielkościach między epkami 1,2 a 3,4? Widzę, że narzekali ale żeby zaraz im ustępować?
A tak, żeby było śmieszniej i ludzie mogli sobie podramować.
Swoją drogą nie można było tego w full hd wydać? Szczególnie przy poprzednim bitrate? Lubie oporową jakość
Nie, nie można było. Pasuje mi taka rozdziałka, to sobie w niej wydaje. Nikt Ci nie zabrania ściągnąć sobie rawów w fhd i oglądać na nich.
Piąty epek do pobrania.
W sumie jeszcze jeden i koniec, męczyć bodzia jak coś. xD
Planujesz może torrka (albo ktoś inny) z całą drugą serią po wydaniu ostatniego odcinka?
Na chwilę obecną ciężko mi powiedzieć. Jak będzie takie zapotrzebowanie, to najwyżej się coś zmontuje.
Na chwilę obecną ciężko mi powiedzieć. Jak będzie takie zapotrzebowanie, to najwyżej się coś zmontuje.
Tak, ja potrzebuję, więc torka zrobisz