Nie jesteś zalogowany.
A mianowicie dziś zobaczyłem pierwsze 4 odcinki Elfen Lied i JESTEM POD WRAŻENIEM!!!!!!!!
Moim zdaniem to anime jest przemyślane od samego początku zaczyna wszy od sekwencji początkowej która jest zrobiona w sposób klimatyczny, aż po wyważenie tak wyważenie ,jest w tym w cholerę krwi nie ma retuszu( i dobrze) ,postacie są oryginalne a zwłaszcza Nju(z pozoru głupia i miła a jak się wnerwi o jacie) ,no i dostałem podwójnego kopa jak zobaczyłem początek myślałem że to będzie jakaś totalna rozpierducha a tu po paru chwilach spokój i wszystko od nowa a myślałem że pot tą maska kryje się twarz pokroju krwawego wampira a tu taka śliczna twarz. a wy czwartym odcinku szklanki miałem w oczach jak siódma zginęła a to dopiero początek jutro obejrzę resztę.
PS. ale się rozpisałem[baka]
PS.2 musze od sapnąć
Mogłeś to zrobić w tym temacie. W końcu tam już się swoimi odczuciami paru użytkowników podzieliło.
Apeluję do Wszystkich, przed załozeniem wątku proszę o korzystanie z wyszukiwarki, w końcu to parę chwil, a sens by pozostał. Nie martwcie się Wasz post i tak przeczytałoby wielu innych, a nie wykluczone, ze rozgorzała by takze ponownie dyskusja na jakiś zapomniany temat.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Elfena widzialem jakies 2 tygodnie temu i dotej pory mam zryta psychike... Jak dlamnie w tym anime niema nic coby mnie krecilo a i ostatnia walka jakos mnie nieprzekonala. Nielubie az tak psychologicznego anime gdzie wystepuje przemoc w takiej postaci... ( chodzi mi np o szczeniaka ci co ogladali pewnie pamietaja ) No ale co zrobic w Japoni jest niewiele przemocy na ulicach wiec wyzywaja sie w anime
wiem wiem poniosło mnie sorka (ale miało co mnie ponieść)
Podaj jakiś link do tego to zobacze ! bo znalazłem tylko OVA !
Ostatnio edytowany przez Shadowman (2006-02-17 10:42:19)
Jeśli szukacie dobrej jakości, to AHQ już wydało całą serię w DVDripach. Uwaga! Trzeba się zarejestrować. Jeżeli chcecie mieć DVDripy zakodowane w h.264 to trzeba poczekać na a4e, zostały im chyba 4 odcinki do końca.
[cytuj]chodzi mi np o szczeniaka ci co ogladali pewnie pamietaja[/quote]
Nie pamiętają, bo szczeniaczkowi nic się nie stało.
A co do samego Elfen Lied... Jako Anime to naprawdę piękny wytwór, ale po obejrzeniu (cała seria w jeden dzień...) nie mogłem usnąć.
[cytuj]chodzi mi np o szczeniaka ci co ogladali pewnie pamietaja
Ty TO CO zrobili z tym psiaczkiem nazywasz niczym?! Dla mnie ta scena kwalifikuje to anime dla ludzi, którzy mają już ukształtowaną psychikę.
Ostatnio edytowany przez Anka (2006-02-17 12:03:23)
[cytuj]chodzi mi np o szczeniaka ci co ogladali pewnie pamietaja
A co do samego Elfen Lied... Jako Anime to naprawdę piękny wytwór, ale po obejrzeniu (cała seria w jeden dzień...) nie mogłem usnąć.
Nie chodziło o Wantę, tylko o pieska, którego przygarnęła mała Lucy.
Dzięki za linka Anka
A mianowicie dziś zobaczyłem pierwsze 4 odcinki Elfen Lied i JESTEM POD WRAŻENIEM!!!!!!!!
Moim zdaniem to anime jest przemyślane od samego początku zaczyna wszy od sekwencji początkowej która jest zrobiona w sposób klimatyczny, aż po wyważenie tak wyważenie ,jest w tym w cholerę krwi nie ma retuszu( i dobrze) ,postacie są oryginalne a zwłaszcza Nju(z pozoru głupia i miła a jak się wnerwi o jacie) ,no i dostałem podwójnego kopa jak zobaczyłem początek myślałem że to będzie jakaś totalna rozpierducha a tu po paru chwilach spokój i wszystko od nowa a myślałem że pot tą maska kryje się twarz pokroju krwawego wampira a tu taka śliczna twarz. a wy czwartym odcinku szklanki miałem w oczach jak siódma zginęła a to dopiero początek jutro obejrzę resztę.PS. ale się rozpisałem[baka]
PS.2 musze od sapnąć
hehe zapbaczysz zakonczenie tej serii to bedziesz wszoku :d mi lzy same lecialy jak to ogladalem :d jedyny minus ze nie planuja kontynuacji tej zajebistej serii
Wlasnie skonczylem ogladac Elfen Lied... Daaamn i znowu dola zlapalem Mam nadzieje ze bedzie chociaz kontynuacja. Nie no troche mi zrylo psyche nie powiem a za dwie godziny ustny exam mam... Ale bylo warto obejrzec do konca, nawet kosztem oblanego egzaminu...
Stad mozna sciagnac Elfen Lied (dla tych co chca z http ssac):
http://www.sushibarnetwork.com/index.ph … ads&get=23
EDIT: KOPEK OBYS SIE MYLIL!!!! JESLI NIE PLANUJA TO JA ICH ZMUSZE ZEBY ZACZELI!!:P
Ostatnio edytowany przez KriminalMinded (2006-02-17 12:58:36)
Nie chodziło o Wantę, tylko o pieska, którego przygarnęła mała Lucy.
Nie tyle przygarnęła, co się opiekowała małym przybłędą dokarmiając i bawiąc się z nim. Lucy dobrze wiedziała co by się stało gdyby przygarnęła zwierzaczka. W końcu jej obawy się ziściły. Niby w scenach niewiele pokazano, a z drugiej strony tak dużo.
Zresztą to był sierociniec, wątpię czy opiekunowie pozwoliliby jej na trzymanie zwierzęcia.
Ostatnio edytowany przez Anka (2006-02-17 13:34:27)
[cytuj]
EDIT: KOPEK OBYS SIE MYLIL!!!! JESLI NIE PLANUJA TO JA ICH ZMUSZE ZEBY ZACZELI!!:P
[/quote]
hehe wiele bym da zakontynuacje tej serii :d po obejżeniu ostatniego odcinka nieprzespałem kilka nocy takie wrażenie pozostawia po sobie "magiczny i piękny" Elfen Lied, jak teraz przeglądam odcinki urywkami to nadal czuje szybsze bicie serca az mi ręce drzą, PO PROSTU MAGIA!!!!
Ostatnio edytowany przez Kopek (2006-02-17 13:12:50)
Kopek napisał:jedyny minus ze nie planuja kontynuacji tej zajebistej serii
Z tego co pamiętam jest zrobiony specjalny odcinek-kontynuacja.
Ale to tylko jeden odcinek
to nie jest konyunuacja akcja specjalnego odcinka dzieje się po 10 epizodzie i konczy się przed akcją z 12 epizodu
to nie jest konyunuacja akcja specjalnego odcinka dzieje się po 10 epizodzie i konczy się przed akcją z 12 epizodu
Może sie pomyliłem ale juz jakis czas temu tą serie oglądałem.
Pamiętam tylko że Nyu wróciła do tego szczęśliwego zajazdu i zegar sie naprawił
linka nie podam bo zasałem z DC ++ (a dzieki piechur że mnie wkumałeś w obsługe tego) a serja OVA jest fajna?
a i to jest chyba nieliczne forum gdzie wiekrzość to anime pochwala ,a po prostu jest ono orginalne i bez pośrednie musze teraz zobaczyć reszte
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-02-17 15:56:17)
ja jestem przy szostym odcinku. Po pierwszym, wcale nie mialam ochoty tego ogladac i bylam troche zniesmaczona, ale po drugim czy trzecim, mi sie spodobalo