#361 2011-10-29 00:01:19

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Anime doskonałe?

marcin2 napisał:

Ecchi-kun  hehe albo -chan

Raczej Master_anime-sama gdyż wiem prawie wszystko o anime.

marcin2 napisał:

Btw, no tak, piersi wcale tam nie widać, dekolt jak nic  rotfl

Chyba będę musiał pisać jak dla kilkulatków (najlepiej z obrazkami smile_big) gdyż widocznie stosuję zbyt skomplikowany język.

Ty wiesz, że są ecchi gdzie w przypadku scen nagości pokazują dokładnie piersi (z sutkami), a są takie gdzie tylko ogólnie pokazują ?

Zresztą to wcale nie musi być ecchi. Każdy chyba zna takie anime jak "Ookami to Koushinryou".
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=5406

Główna bohaterka na początku I sezonu była długo bez ubrania więc zwróć uwagę w jaki sposób pokazywali jej piersi. W ostatnim odcinku Sailor Moon też była pełna nagość, ale bez szczegółów.

Dokładnie pokazują nagość tylko w produkcjach o wyższym przeznaczeniu wiekowym. SnO to prawie czyste ecchi, ale ma niski rating i dlatego nie pokazywali sutków.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 00:14:53)

#362 2011-10-29 00:38:07

Sir_Ace
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Raczej Master_anime-sama gdyż wiem prawie wszystko o anime.

Pewna Japonka powiedziała mi, że kiedy nie masz w kieszeni kupy kasy, używanie wobec siebie samego 'dostojnych' honoryfikatorów robi z ciebie zarozumiałego dupka (dosłownie 'conceited asshole')...

#363 2011-10-29 01:07:38

Kenshiro
Użytkownik

Znalazłem coś takiego odnośnie sama.

Ponadto, sama może zostać użyte aby podkreślić arogancję (lub autoironię). Na przykład arogancki mężczyzna używa zwrotu ore-sama ("moje czcigodne Ja") zamiast "Ja". Mówienie o sobie z użyciem -sama jest uznawane za przejaw dużego egoizmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Japo%C5%84 … C5%9Bciowe

Tak w ogóle to każdy fan animacji japońskiej powinien znać te tytuły grzecznościowe gdyż w anime jest ich mnóstwo.

Chociażby coś takiego:

W taki sam sposób, w jaki chan jest wersją san, istnieje również forma chama dla sama, używana zazwyczaj w odniesieniu do osób starszych. Istnieje również dużo rzadziej używana tama, będąca forma bardzo dziecinną i używaną zazwyczaj przez małe dzieci w odniesieniu do ich starszego rodzeństwa lub innych uwielbianych osób.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 01:10:41)

#364 2011-10-29 01:16:18

Sacredus
Użytkownik

Ja się k*** poddaję... Jak tępym trzeba być, żeby twierdzić, że Spice and Wolf to ecchi i jest w tym jakaś golizna*? Jedna, ch***, scena kiedy Horo przemieniała się z wilka w człowieka nie robi z tego ecchi... Gdyby tom coś takiego strzelił, to jeszcze bym zrozumiał, ale że na anidb jest coś takiego? tom właśnie mi udowodnił jakim marnym źródłem informacji jest anidb :/

*

anidb napisał:

Categories
Adventure, Anthropomorphism, Comedy, Earth, Ecchi, Fantasy, Goddesses, Juujin, Nudity, Original Work: Novel, Plot Continuity, Romance, Seinen, Small Breasts, Time: Past, Tragedy

EDIT: @tom
Ty koniecznie chcesz żeby mówić do ciebie -sama, co? Możesz sobie szukać informacji o tym ile tylko chcesz, ale i tak nie masz co na to liczyć jezor

EDIT 2: Zaraz.. przecież tom może i nie nazwał Spice and Wolf ecchi, ale rzucił tym tytułem nawiązując do sceny gdzie niby pokazali w tym goliznę...  Nic tylko się załamać deprecha

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-10-29 01:35:15)

#365 2011-10-29 01:17:01

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Znalazłem coś takiego odnośnie sama.

Ken-chan, no nie gadaj, że ty, wszechwiedzący najjapoński Master_anime-sama (  rotfl  ), który o animcach i wszystko co z nimi powiązane wie więcej niż sam Chuck Norris, zacząłeś guglować odnośnie zwrotu -sama dopiero po poście Ejsa  wow

Ty dulowaty userze!

#366 2011-10-29 01:44:58

Kenshiro
Użytkownik

Sacredus napisał:

Ja się k*** poddaję... Jak tępym trzeba być, żeby twierdzić, że Spice and Wolf to ecchi i jest w tym jakaś golizna*?

A jak trzeba być tępym żeby nie rozumieć najprostszych pisanych słów ?
Przecież zaznaczyłem, że Spice and Wolf to nie jest ecchi. Nagości szczególnie na początku trochę było w tym anime, ale to była oderotyzowana nagość.

Sacredus napisał:

tom właśnie mi udowodnił jakim marnym źródłem informacji jest anidb :/

Anidb to najlepsze źródło informacji. Znacznie lepsze od chociażby myanimelist. Na anidb w tagach masz napisane co w danym anime występują. A poza tym są jeszcze kategorie.

coellus napisał:

Ken-chan, no nie gadaj, że ty, wszechwiedzący najjapoński Master_anime-sama (  rotfl  ), który o animcach i wszystko co z nimi powiązane wie więcej niż sam Chuck Norris, zacząłeś guglować odnośnie zwrotu -sama dopiero po poście Ejsa  wow

Może się uspokój coel-chan. Od lat znam te tytuły grzecznościowe.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 01:49:00)

#367 2011-10-29 01:47:40

Sacredus
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Sacredus napisał:

Ja się k*** poddaję... Jak tępym trzeba być, żeby twierdzić, że Spice and Wolf to ecchi i jest w tym jakaś golizna*?

A jak trzeba być tępym żeby nie rozumieć najprostszych pisanych słów ?
Przecież zaznaczyłem, że Spice and Wolf to nie jest ecchi. Nagości szczególnie na początku trochę było w tym anime, ale to było oderotyzowane.

Jedna, ch***, scena kiedy Horo przemieniała się z wilka w człowieka nie robi z tego ecchi... Gdyby tom coś takiego strzelił, to jeszcze bym zrozumiał, ale że na anidb jest coś takiego? tom właśnie mi udowodnił jakim marnym źródłem informacji jest anidb :/

Widzę, że masz też problemy z czytaniem:

Ja się k*** poddaję... Jak tępym trzeba być, żeby twierdzić, że Spice and Wolf to ecchi i jest w tym jakaś golizna*? Jedna, ch***, scena kiedy Horo przemieniała się z wilka w człowieka nie robi z tego ecchi... Gdyby tom coś takiego strzelił, to jeszcze bym zrozumiał, ale że na anidb jest coś takiego?

EDIT po edycji toma

Kenshiro napisał:

Anidb to najlepsze źródło informacji. Znacznie lepsze od chociażby myanimelist. Na anidb w tagach masz napisane co w danym anime występują. A poza tym są jeszcze kategorie.

I tagi przy Spice and Wolf pokazały jakie to są kurna trafne... Kategorie znaczy się gatunki? Przecież są na MALu... Poza tym jedyne co mi się w anidb podoba, to wykresy powiązanych serii jezor

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-10-29 01:52:49)

#368 2011-10-29 01:55:57

Kenshiro
Użytkownik

Sacredus napisał:

I tagi przy Spice and Wolf pokazały jakie to są kurna trafne... Kategorie znaczy się gatunki? Przecież są na MALu... Poza tym jedyne co mi się w anidb podoba, to wykresy powiązanych serii jezor

Zwracaj uwagę na wielkość tych słów. Czym większe litery tym więcej osób się z tym zgadza.
Zobacz jakie małe litery ma słowo ecchi.

To znaczy, że tylko dla nielicznych osób mogło to być jakieś ecchi. A w kategoriach na górze strony (czyli tych istotniejszych) w ogóle nie ma ecchi.

Adventure, Fantasy, Goddesses, Juujin, Novel, Seinen

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 01:59:40)

#369 2011-10-29 01:59:50

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Pokaż spoiler
29q0gad.png

Kenshiro napisał:

Może się uspokój coel-chan. Od lat znam te tytuły grzecznościowe.

To czego szukałeś na wikipedii? :>

Ty dulowaty userze!

#370 2011-10-29 02:07:37

Kenshiro
Użytkownik

coellus napisał:

Wiem, że to trudne coel-chan, ale spróbuj to wreszcie zrozumieć. To była informacja dla innych. Jeśli wklejam jakieś linki to logiczne iż po to żeby inni wiedzieli o co chodzi.

PS:

Co do myanimelist to porównaj ile jest tych gatunków i tagów na obu stronach. Na anidb jest znacznie więcej czyli masz dokładniejsze informacje o danym anime.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 02:09:54)

#371 2011-10-29 02:08:32

spayker
Użytkownik

Dobra pośmialiśmy się już z pana pedo, ale czas chyba na banicję drodzy moderatorzy?

#372 2011-10-29 02:50:35

SoheiMajin
Moderator

spayker napisał:

czas chyba na banicję drodzy moderatorzy?

Najlepiej wszystkich, którzy toczą tę idiotyczną dyskusję i zdają się myśleć, że to jest fajne.

#373 2011-10-29 09:16:56

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:
coellus napisał:

Wiem, że to trudne coel-chan, ale spróbuj to wreszcie zrozumieć. To była informacja dla innych. Jeśli wklejam jakieś linki to logiczne iż po to żeby inni wiedzieli o co chodzi.

PS:

Co do myanimelist to porównaj ile jest tych gatunków i tagów na obu stronach. Na anidb jest znacznie więcej czyli masz dokładniejsze informacje o danym anime.

Tak tak, tomcio, prawie* nas przekonałeś, że nie szukałeś odnośnie -sama dopiero po poście Ejsa  oczkod (* a z tym już jak w reklamie...)

Co do peesa - to właśnie widać, że ilość=/=jakość, skoro dowiadujesz się z anidb, że S&W to ecchi.

I nie, nie bańcie tomcia. Ja może lubię się z nim drażnić, ale prawda jest taka, że dziś tomcio, jutro kij wie kto. Tak się nie załatwia spraw.

Ty dulowaty userze!

#374 2011-10-29 13:23:15

Kenshiro
Użytkownik

coellus napisał:

Co do peesa - to właśnie widać, że ilość=/=jakość, skoro dowiadujesz się z anidb, że S&W to ecchi.

Niestety nic nie zrozumiałaś z tego napisałem w odpowiedzi dla innego użytkownika. S&W nigdy nie nazwałem ecchi i nie jest to ecchi. Na anidb jest tylko jeden tag i napisany małymi literami czyli nieliczne osoby uznały pewne sceny w tym anime za ecchi. No i to wszystko.

Kategorie na górze strony są zgodne z tym jakie elementy zawiera anime.

coellus napisał:

Ja może lubię się z nim drażnić,

Niestety z twoją inteligencją to jest niemożliwe. Jeśli już to w drugą stronę. Chyba, że celowe pisanie bzdur to według ciebie inteligencja. smile_big

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 13:26:48)

#375 2011-10-29 13:50:52

LordCrane
Użytkownik

Kenshiro napisał:
coellus napisał:

Ja może lubię się z nim drażnić,

Niestety z twoją inteligencją to jest niemożliwe. Jeśli już to w drugą stronę. Chyba, że celowe pisanie bzdur to według ciebie inteligencja. smile_big

Naucz się chociaż podstaw interpunkcji języka ojczystego, a dopiero później praw o inteligencji, kmiocie  beznadzieja

#376 2011-10-29 14:00:08

Kenshiro
Użytkownik

LordCrane napisał:

Naucz się chociaż podstaw interpunkcji języka ojczystego, a dopiero później praw o inteligencji, kmiocie  beznadzieja

Dorośnij wreszcie (i postaraj się zmądrzeć) bo takie czepianie się o rzeczy mało istotne nawet nie jest zabawne. Nie masz argumentów więc tak odpisujesz.  beznadzieja

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 14:00:25)

#377 2011-10-29 14:04:56

Kensai
Użytkownik

Ken-chan, Ken-chan, śmiesz stwierdzać w tym gronie ortofaszystów, że interpunkcja jest nieistotna? Zaraz cię tłuszcza na widły nabije za takie herezje. Albo przyjdzie bodzio i nabije cię na przecinek oczkod

#378 2011-10-29 14:15:24

Kenshiro
Użytkownik

Kensai napisał:

Ken-chan, Ken-chan,

Do ciebie pasuje Ken-chan i od tej pory taką będziesz miał nazwę.

Edit:

coellus napisał:

Nie, on jest Ken-sama. Ty jesteś Ken-chan.

Próbuj dalej. smile_big Zresztą skoro dla coel-chan Kensai to Ken-sama to mi nic do tego.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 14:18:54)

#379 2011-10-29 14:16:43

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Kensai napisał:

Ken-chan, Ken-chan,

Do ciebie pasuje Ken-chan i od tej pory taką będziesz miał nazwę.

Nie, on jest Ken-sama. Ty jesteś Ken-chan.

Ty dulowaty userze!

#380 2011-10-29 14:20:58

Jasmine
Użytkownik

Damn, skończcie już. Śledzę ten temat, odkąd zaczął się offtop i naprawdę nie rozumiem, czemu jeszcze go ciągniecie. Jak na moje oko już dość pojeździliście sobie po tomie. A on ma to, czego chciał - jest w centrum uwagi. I tak jest w każdym temacie, gdzie się wypowie. Cokolwiek nie napisze, zawsze ktoś po nim jedzie. To już nie jest zabawne. Dziwię się, że nie potraficie go zignorować, tylko za każdym razem toczycie zażartą dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Chyba że wrzucanie mu traktujecie jako swoje hobby. Rozumiem, że to jedyna rozrywka na ansi, ale bez przesady. Już jest tego chyba z 10 stron tutaj. Jak dla mnie wszyscy powinniście dostać warna za karmienie trolla. Tom wam przeszkadza, to załatwcie mu bana i tyle. Swoją drogą czytając to wszystko doszłam do wniosku, że on chyba serio was prowokuje. A wy dajecie się wodzić za nos.

Stopka forum

© Animesub.info 2024