#401 2011-10-29 21:20:44

Kenshiro
Użytkownik

Odp: Anime doskonałe?

LordCrane napisał:

Wieśniak =/= mieszkaniec wsi. Możesz i w stolicy mieszkać, a mentalnie być wieśniakiem, co wcale nie oznacza, że kiedyś hodowałeś jakieś zwierzęta czy uprawiałeś rolę.

Tak jak sądziłem. Wziąłeś to w pełni na poważnie.  smile_big

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 21:21:08)

#402 2011-10-29 21:22:26

Hipis
Użytkownik

Kenshiro, dlaczego ty robisz tyle błędów w zdaniach?
Pokazujesz swoją wyższość, jednak twoje wypowiedzi są zaprzeczeniem zasad interpunkcji.
Jeśli chcesz rozmawiać "na poziomie", to najpierw naucz się języka polskiego. Wiedza o naszym ojczystym języku jest bardziej pożyteczna, niż ta, którą się szczycisz...

EDIT: Down. Może masz rację. Kenshiro zapomniał o zasadach pisowni, ale za to wie wszystko o anime...

Ostatnio edytowany przez Hipis (2011-10-29 21:28:29)

#403 2011-10-29 21:23:25

LordCrane
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Tak jak sądziłem. Wziąłeś to w pełni na poważnie.  smile_big

Tak jak sądziłem...

Pokaż spoiler
yoda-meme-generator-a-retard-you-are-9e24dd.jpg?1313453730.jpg

EDIT UP. On nie zaprzecza zasadom interpunkcji polskiej, on ich po prostu nie zna. Wstawia przecinki tylko przed spójnikiem "że" i to zawsze, nawet gdy nie trzeba.

Ostatnio edytowany przez LordCrane (2011-10-29 21:25:07)

#404 2011-10-29 21:26:14

Kenshiro
Użytkownik

Hipis napisał:

Jeśli chcesz rozmawiać "na poziomie", to najpierw naucz się języka polskiego. Wiedza o naszym ojczystym języku jest bardziej pożyteczna, niż ta, którą się szczycisz...

Akurat język polski znam prawie idealnie. Mało kto na ansi w takim stopniu zna ten język jak ja. Zresztą pod względem znajomości ortografii byłem jedną z kilku najlepszych osób w klasie.

Z tym, że czepianie się niektórych przecinków traktuję jako zwykłe pisanie na złość więc nie ma sensu brać tego na poważnie.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 21:27:45)

#405 2011-10-29 21:28:23

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Akurat język polski znam prawie idealnie. Mało kto na ansi w takim stopniu zna ten język jak ja.

Noż kurwa.

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-29 21:31:47)

Ty dulowaty userze!

#406 2011-10-29 21:31:25

LordCrane
Użytkownik

Paru przecinków, Tom? Ty nie masz zielonego pojęcia o polskiej interpunkcji, praktycznie nie używasz przecinków. Nikt nie mówi o kilku źle postanowionych przecinkach bądź ich braku, ale o totalnej ignorancji zasada języka polskiego, w tym przypadku interpunkcji.

#407 2011-10-29 21:43:30

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Hipis napisał:

Akurat język polski znam prawie idealnie. Mało kto na ansi w takim stopniu zna ten język jak ja. Zresztą pod względem znajomości ortografii byłem jedną z kilku najlepszych osób w klasie.

Z tym, że czepianie się niektórych przecinków traktuję jako zwykłe pisanie na złość więc nie ma sensu brać tego na poważnie.

Na poziomie przedszkola, to się zgadza

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#408 2011-10-29 21:47:17

Hipis
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:
Kenshiro napisał:
Hipis napisał:

+1

Yagami_Raito8920, uwaga bardzo trafna. ;P

#409 2011-10-29 21:53:34

Kenshiro
Użytkownik

Znam ortografię o wiele lepiej od ciebie więc nie wiem po piszesz takie kłamstwa.

Przecinki są najmniej istotne akurat. Najważniejsze są błędy z rodzaju ż, rz, u, ó, h, ch. Jak również pisanie razem czy oddzielnie.

#410 2011-10-29 21:56:50

Maryskowo
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Przecinki są najmniej istotne akurat. Najważniejsze są błędy z rodzaju ż, rz, u, ó, h, ch. Jak również pisanie razem czy oddzielnie.

Jeden przecinek potrafi zmienić znaczenie całej wypowiedzi szalony

#411 2011-10-29 22:01:11

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Znam ortografię o wiele lepiej od ciebie, więc nie wiem po piszesz takie kłamstwa.

Strzeliłeś sobie w stopę, Ken-chan. Przecinki akurat też są bardzo ważne.
Zresztą ty na niczym się nie znasz, tylko pleciesz farmazony.   shithappens

96gaix.jpg

#412 2011-10-29 22:03:20

coellus
Użytkownik

Śledziux, to, że ty nie znasz zasad interpunkcji w najmniejszym stopniu, to jedno. Ale ty popełniasz błędy językowe i fleksyjne.
Coby nie być gołosłownym:

Kenshiro napisał:

Niestety to ci coś szwankuje i twój stan na starość się pogarsza (co udowadniasz pisząc do mnie PW).

Kenshiro napisał:

Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów.

Kenshiro napisał:

Powiedział bym, że anime blisko doskonałego to na przykład Nausicaa z Doliny Wiatru.
Ocenił bym je 9.5/10.

Jeśli nie widzisz w tych zdaniach błędów (i nie mam na myśli przecinków - ba, są tu nawet błędy "razem czy oddzielnie") to zgiń, przepadnij i nie wracaj.

I nie, nie jestem zwolenniczką ortofaszyzmu (czy też puryzmu, jeśli mamy być poprawni do bólu), ale jak widzę, że ktoś taki jak ty pisze, że "zna język polski prawie idealnie", to nóż się w kieszeni otwiera.

Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-29 22:03:47)

Ty dulowaty userze!

#413 2011-10-29 22:11:00

Kenshiro
Użytkownik

Strzeliłeś sobie w stopę, Ken-chan. Przecinki akurat też są bardzo ważne.

Yaga-chan to oczywiste że są ważne ale mniej ważne od  tego co napisałem.

Zresztą ty na niczym się nie znasz, tylko pleciesz farmazony.

To ty się nie znasz na niczym, tylko pleciesz farmazony.

coellus napisał:

Śledziux, to, że ty nie znasz zasad interpunkcji w najmniejszym stopniu, to jedno. Ale ty popełniasz błędy językowe i fleksyjne.

Głupellus-chan zacznij się grzecznie do mnie odnosić. A zresztą od tej pory będziesz tak nazywana przeze mnie jak na to zasługujesz.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 22:17:05)

#414 2011-10-29 22:46:40

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Miotasz się jak ryba bez wody. Nawet nie potrafisz sensownie odpowiedzieć na posta.
Baje oceniasz ilością sutków i nagich cipek, tzn. im więcej ich będzie, tym dla ciebie ocena będzie wyższa.  Utknąłeś w świecie "pięknych" dziewczyn 2D, z którego już nie wyjdziesz, straciłeś zdrowy rozsądek na rzecz arogancji i hipokryzji. I w dodatku ty masz 27 lat? beznadzieja

Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2011-10-29 22:47:26)

96gaix.jpg

#415 2011-10-29 22:52:57

Kenshiro
Użytkownik

Miotasz się jak ryba bez wody. Nawet nie potrafisz sensownie odpowiedzieć na posta.

Odpowiadam w taki sposób na jaki zasługujesz (głównie zależy to od tego jak się do mnie odnosisz i jakie słownictwo używasz na anime) yaga-chan.

Baje oceniasz ilością sutków i nagich cipek, tzn. im więcej ich będzie, tym dla ciebie ocena będzie wyższa.  Utknąłeś w świecie "pięknych" dziewczyn 2D, z którego już nie wyjdziesz, straciłeś zdrowy rozsądek na rzecz arogancji i hipokryzji.

Powiem ci, że nic nie osiągniesz pisaniem bzdur i próbą (w dodatku bardzo nieudolną i dziecinną) zdyskredytowania mojej wiedzy o anime.

Zresztą po co mam się powtarzać, że oceniam anime głównie na podstawie fabuły i charakterów postaci w danej produkcji.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-29 22:54:35)

#416 2011-10-29 22:56:47

otakuJaro
Użytkownik

To jest naprawdę ciekawe... Kenshiro robi z was debili. Dlaczego, bo dajecie się wciągać w jego grę. Nie wiem, czy robi to celowo, czy po prostu jest idiotą, ale fakty są faktami...

#417 2011-10-29 23:01:35

zerono
Użytkownik

Ten temat naprawdę powinien nazywać się "Popraw sobie humor".
Gdy tylko widzę posty toma to już wiem, że tytułowy humor mam zapewniony jezor

Pokaż spoiler
beztytuusnd.jpg

A na temat:
Na pewno do takich anime należą: Madoka, ef - a tale of memories., Kanon, Clannad, AnoHana i kilka innych...

#418 2011-10-30 13:05:34

Zjadacz
Użytkownik

Ech, tak na dobrą sprawę powinienem wywalić ponad połowę postów z tego wątku i wsypać przynajmniej pięć warnów. Jak gracie w syfa, to przynajmniej z wyczuciem. Muszę się jednak bardziej wziąć za Toma, jak i jego rozmówców. Obecną dyskusję proponuję skończyć w tym miejscu, a kolejne postaram się niszczyć w zalążku.

"Skazany na zajebistość"

#419 2011-11-02 17:25:30

Kenshiro
Użytkownik

Uważam, że do tego tematu na pewno pasuje anime ""O dziewczynie skaczącej przez czas."

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=4151

Pierwszy raz oglądałem to anime anime  dosyć dawno temu, a ostatnio obejrzałem je drugi raz i to w wersji Blu-Ray.

Powiem wam, że to anime jest genialne. Niedawno obejrzałem następne anime tego reżysera (Hosoda Mamoru) czyli Letnie Wojny i było dużo słabsze (6/10 je oceniłem gdyż miało irytującego głównego bohatera i ogólnie było dziecinne i mocno głupkowate, a cały pomysł na świat to porażka).

Więc po prostu te anime dzieli przepaść.  O dziewczynie skaczącej przez czas jest praktycznie perfekcyjnie skonstruowanym anime od początku do końca. Zarówno główna bohaterka jak i dwaj główni bohaterowie to świetne postacie o rewelacyjnych charakterach (właśnie takie osoby powinny być głównymi bohaterami w anime, a niestety są bardzo rzadko).

Konno Makoto jest bardzo żywiołowa  i fajniutka (choć niezbyt inteligentna), a w niektórych scenach również bardzo słodka. To jedna z najfajniejszych bohaterek w anime. Nie była żadną głupią tsundere.

Odnośnie tych dwóch chłopaków to obaj byli inteligentni, odważni i ogólnie super mieli charaktery (a nie żadne nieśmiałe i wstydliwe, a w dodatku irytujące Japończyki jak to w wielu anime bywa).

Pomysł na fabułę jest też świetny (dosłownie skoki w czasie) i bardzo ciekawy. A najciekawsze jest to, że anime ma jakby dwa zakończenia czyli bad end i true end (nazwy wziąłem z visual novel).

Pokaż spoiler
W Bad End główny bohater znika, a w True End odchodzi do swojego czasu.

Trochę szkoda, że postacie są uproszczone wizualnie (ale to taki styl). Jednak tła są doskonałej jakości. Po prostu piękne i realistyczne.

tokiw.jpg

Widzicie tu chodzi o dziewczynę (główną bohaterkę) czyli, że nie domyśliła się iż chłopak ją kocha. W prawie wszystkich anime jest odwrotnie.  smile

PS:

dulu napisał:

To ty nie masz za dużych wymagań, skoro połowa tego, co oglądasz, jest wg ciebie doskonała, tom. Ale co kto lubi. smile_lol

Nie połowa, ale około 7-10 procent z tego co widziałem oceniam tak wysoko (czyli w granicach anime doskonałego).  smile
Mam nadzieję, że już wszystko jasne.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-11-02 17:42:55)

#420 2011-11-02 17:28:46

dulu
Moderator

To ty nie masz za dużych wymagań, skoro połowa tego, co oglądasz, jest wg ciebie doskonała, tom. Ale co kto lubi. smile_lol

ed:
Ale przecież nie chodziło mi o dosłowne znaczenie tego słowa, ledziek. I moja osobista prośba, nie chcę żadnej doreamy, po prostu popraw ostatnie zdania, żeby dało się je przeczytać, bo wypalają gałki oczne. Tyle.

Ostatnio edytowany przez dulu (2011-11-02 17:35:20)

Stopka forum

© Animesub.info 2024