Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zrobiłem taką stronkę na zaliczenie na informatyce: [link usuniety, niech inni sie sami męczą]. Jak można zauważyć w ramce Co u sąsiadów, tekst zależnie od strony inaczej się ustawia. Namęczyłem się, ale nie mogę tego naprawić Może ktoś pomóc? Jak można niech zamieści poprawione pliki. Please!
Ostatnio edytowany przez krzysiek113 (2006-02-18 11:08:53)
Analiza tego kodu troszkę by zajęła... a ja jestem człowiekiem mocno zajętym
ale mam jedną uwagę: dlaczego nie używasz zewnętrznie styli? Chyba lepiej wrzucić klasy do oddzielnego pliku css, zamiast za każdym razem definiować je na każdej stronie
Imperare sibi maximum est imperium
Kane myślę, że można by to jakoś szybko zmienić, bo nie chodzi o cały kod, ale tylko o jedną ramkę Co do tych stylów to raczej nie umiałbym czegoś takiego zrobić, wiesz to jest strona na zaliczenie, więc powinna zawierać podstawowe znaczniki html i przede wszystkim dobrze wygladać... nic więcej. Czekam nadal na pomoc, mam jeszcze trochę czasu, ale tyko to mnie ciągle gnębi. Więc jak ktos jeszcze może pomóc, to zapraszam
krzysiek, użycie css nie wymaga właściwie żadnego wysiłku
wystarczy style wsadzić w plik tekstowy np: style.css i w kodzie strony w nagłówku dopisać np:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
Imperare sibi maximum est imperium
Ard i Kane dziekuję za rady, już się udało Inne zmiany też wprowadzę i wspólnymi siłami zdobędę 6! Link wywaliłem, bo jeszcze ktoś ode mnie pobierze moją stronę. Co do tych styli css dzisiaj się pobawię
Strony 1