Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Ero sannin napisał:Musiałem się zmusić by to obejrzeć do końca. Mimo iż sceny komediowe są bardzo dobre, wkurzają mnie bohaterowie do granic możliwości. Może poprostu nie trawie tsundere (choć są anime w których mi nie przeszkadzają).
Ta okularnica bywała często irytująca lecz fajna była Rei.
Nie była, tsundere jak tsundere, ale bardzo dobra, moja ulubiona postać z tego anime a i jak ogólnie z wszystkiego co widziałem.. tak jakoś
Odnośnie anime to powiem, że ostatnio skończyłem świetną grę o nazwie "Dead Island" gdzie właśnie były również zombie (oczywiście z powodu cenzury same dorosłe - zapewne podobna cenzura jak w GTA). Gra była smutna (fabularnie oczywiście) choć to siekanka zombie.
Więc właśnie porównując grę do anime muszę powiedzieć, że naprawdę szkoda iż trochę popsuli serię fanserwisem. Jednak mimo to w HOTD było wiele świetnych scen odnośnie zombie (szczególnie pierwsze odcinki).
Anime na początku wydawało się smutniejsze, ale producenci niestety popsuli w pewnej części ten klimat (pewną głupkowatością zachowań i zbytnim, cycatym fanserwisem) choć i tak źle nie było zwłaszcza, że nie ma innych anime o zombie.
Można by jeszcze porównać HOTD i Dead Island z Shiki gdyż tam również najpierw ludzie umierali przed zamianą w wampiry. W przypadku zombie chwilę po śmierci również następowała przemiana (podobnie w grze).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-11-24 01:20:54)
Ten cały zbdurny fanserwis w HoTD psuje to anime. Seria w początkach zapowiadała się lepiej niż kończyła. Cóż... Nie jest to pierwszy i ostatni taki przypadek.
W Shiki jest niepowtarzalny klimat. Mocno dopracowane detale. IMO anime z wyższego szczebla, więc nie ma zbytnio sensu porównywać z HoTD; czy póki co, z czymkolwiek.
Więc właśnie jak pisałem ten fanserwis zbytnio rozluźnia klimat anime (a wielkie cycki również je szpecą). Jednak mimo to można porównać HOTD pod pewnym względem do tych dwóch produkcji (fanserwis to nie fabuła i klimat lecz dodatek w pewnym stopniu zmniejszający powagę anime), które wymieniłem. W Shiki to już w ogóle twórcy postawili na wzruszenie widza robiąc sceny zarazem brutalne jak i przygnębiające (chociażby odcinek 20.5).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-11-24 02:12:41)
Bzdurna fabuła, bzdurny fanserwis. Dopasowanie 100%.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Fabułę na pewno bym nie określił jako bzdurną (w odniesieniu do świata pełnego zombie) gdyż dosyć logicznie postępowały postacie w ogólnym spojrzeniu.
Owszem można się przyczepić do pewnych szczegółów, ale mimo to anime było bardzo dobre. Fanserwis natomiast był taki średni (zbędny również) gdyż w wielu anime jest znacznie lepszy. I chodzi głównie o wygląd bohaterek, które z pewnych powodów niezbyt mi się podobały.
Ta cycata nauczycielka to chyba najgorsza postać. Po prostu a fe .
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2011-11-24 17:36:45)
Ta cycata nauczycielka to chyba najgorsza postać. Po prostu a fe .
Faktycznie cycki tak (charakter jak sama mówiła miała z góry narzucony ), ale za to twarz miała ładną. Szczególnie oglądając OP można zauważyć taki jeden piękny kadr z nią.
Anime ogólnie jako całość mi się podobało. Fanserwis był zbędny, ale przymknąłem na niego oko. Dwie najbardziej wkurzające postacie to zdecydowanie ta cycata nauczycielka i Saya,
Wcześniej coś tam o Takagi pisałem, ale teraz o samym anime;
HOTD.... hmmmm.... anime dałbym 8/10 z przymrużeniem oka. Czemu? Czytam regularnie mangę i w porównaniu to w animu nawalili więcej ujęć na majty niż mogło być + matrixowe cycki. Najlepsza postać? Takagi Saya - Lubię tsundere, a ona ogólnie mi bardzo pod pasowała. Fakt faktem, wymądrzała się często, ale taki charakter. Najgorsza postać? Shidou (nauczyciel, którego uratowali z jego uczniami w chyba trzecim epie). Nie będę komentował dlaczego, po prostu dla mnie to ostatni po***, jakiego widziałem. Przeżyłem nawet Rei, ale jego nie mogę, nigdy w życiu. Realizacja anime tak, jak powiedział ShAdOw, stoi na bardzo wysokim poziomie, ale fanserwis... za dużo go nawalili po prostu.
Za to muzyka... opening, endingi jak i sam soundtrack są bardzo klimatyczne. To tyle ode mnie.
Ogólnie oceniam anime na 8/10. Realizacja strasznie mi się podobała, odejmuje 2 punkty za fanserwis, tak było by 10/10. Z niecierpliwością czekam na 2 sezon, który został zapowiedziany w fanserwisowej OVA'ce, dokładnie pod koniec jej.
Było coś takiego? Tzn zapowiedź drugiego sezonu?
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2012-02-11 22:29:58)
Chyba temat pomyliłeś
Chyba temat pomyliłeś
Yup. :>
Odnośnie HOTD, podobało mi się i to bardzo. Co do tego fanserwisu na który tyle narzekacie to czasami przyjemniej się oglądało przez to ale u tych zombiaków i w takich niepotrzebnych sytuacjach to rzeczywiście był on zbędny. Sam klimat anime był dla mnie bardzo fajny, wciągnąłem się i też z niecierpliwością czekam na 2 sezon. Nie było postaci, której bym nie lubił prócz tego zje****go psycho-nauczyciela no i na początku Saya nie za bardzo przypadła mi do gustu, ale potem zrobiła się znośna. Interesujący charakter ma Busujima i znając życie to pewnie ona by była górą w związku jakby z kimś była reszta postaci nie była zła, ale czasami też denerwowali.
Chyba temat pomyliłeś
Jednak tu też poleciało 6/10, zaniżyłem... też za te cycki. Czyli wiele się nie pomyliłem.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2012-02-11 22:32:46)
Highschool of the Dead? 4/10, a to cztery to tylko dzięki Saeko. Pominę sceny z matrixa, cycki i gacie. Fabuła ( ) tak płytka i głupia, że szkoda słów.
Dx51 napisał:SoheiMajin napisał:Chyba temat pomyliłeś
Jednak tu też poleciało 6/10, zaniżyłem... też za te cycki. Czyli wiele się nie pomyliłem.
Za to już Ci cycki w OVA nie przeszkadzały i dałeś 7?
Tak, dałem siódemkę. A dlatego że to OVA i z uwagi na specyficzną humorystykę jaką dostarczył nam ten odcinek. To chyba takie moje przyzwyczajenie z Tanuki, a dokładnie tej podziałki od ocen: "Dobra seria, posiadająca wciąż swoje wady ale potrafiąca zainteresować, zaskoczyć (pozytywnie)"
Ta OAVka to był najgorszy i najgłupszy odcinek ze wszystkich. Scena pod koniec to już kpina (coś jak parodia) z samego anime.
Co prawda przy samiutkim końcu OAVki była niby zapowiedź II sezonu więc mam nadzieje, że faktycznie tak będzie. Ogólnie trochę szkoda, że zrobili fajne, brutalne anime o zombie, a zarazem (w pewnym stopniu) je zepsuli głupimi scenami, wielkimi cyckami i brakiem większości wyjaśnień o co w tym chodzi (dlatego liczę na II sezon).
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-02-12 00:33:39)
brakiem większości wyjaśnień o co w tym chodzi
Bo tam chodzi tylko o cycki.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna