Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam:)
załóżmy że mam anime blu ray rip 720p 500mb 30min
i chciałbym wlepić napis ASS aby nie tracił na jakości a napisy pl były by wlepione.
Moje pytanie brzmi.
Orientuje się ktoś jaki muszę mieć komp stacjonarny (procesor)
aby 1 odcinek prze konwertował się 1 10 max 15 min.
Jakieś rady?
Pozdrawiam.
Powinien dać rade .
Bardzo Śmieszne:)
do każdego masz takie podejście?
jeśli tak to współczuje.
Napisy wklejone w anime:)
A jeśli bym miał procesor.
http://www.agito.pl/procesory/intel-cor … 26695.html
i 8gb ram?
Ostatnio edytowany przez Dvdmax93 (2011-12-10 21:47:55)
Cóż podepnę się pod temat ponieważ nazwa tematu jest ogólna.
Czy może ktoś mi napisać (ewentualnie jeśli jeśli istnieje wersja portable MeGui upnąć ją gdzieś już z zrobionymi ustawieniami) co muszę mieć i co ustawić by przekodować BDrip + napisy ass na Xvid (rozdzielczość PAL) tracąc jak najmniej z jakości i zachowując wszystko idealnie takie napisy jakie były? Generalnie chce przekodować mkv Bakemonogatari nie pamiętam jakiej grupy (fansubs.pl padło a nie pamiętam jak się grupa nazywała) która wydała "hardsuby" (raw+ass w mkv) po polsku. Aktualnie mam zainstalowany najnowszy CCCP i tyle jeśli chodzi o kodeki.
PS. Jeśli to możliwe to proszę o napisanie jakie konkretnie pliki muszę ściągnąć ponieważ nie uśmiecha mi się instalacja paczek z śmieciami których nigdy nie użyje. Czas kodowania nie ma znaczenia o ile nie będzie dłuższy niż 9h na odcinek
Na athlonie 64 X2 Dual Core 6000+ 2GB ram i 1GB karcie graficznej kodowało mi się coś takiego średnio koło 25-30 minut. Na niezasyfionym kompie, dodajmy xD
Nie ma czegoś takiego, jak brak utraty jakości, gdy coś przekodowujesz.
A jak ktoś w xvid chce mieć dobrą jakość... sorry, ale plik musi swoje ważyć. xD
Po pierwsze, chcesz osiągnąć ponad 2x real time. Po drugie, nie ma czegoś takiego jak stratne kodowanie bez utraty jakości.
nie uśmiecha mi się instalacja paczek z śmieciami których nigdy nie użyje
Skoro tak, to ściągnij encodera Xvida (xvid_encraw) i działaj na linii komend.
Wiem że nie ma czegoś takiego jak brak straty jakości, mi chodzi o to by ta strata była jak najmniejsza.
Skoro tak, to ściągnij encodera Xvida (xvid_encraw) i działaj na linii komend.
Możesz napisać coś więcej o tym? Ewentualnie gdzie szukać? To wystarczy by napisy ass poprawnie się przekodowały?
PS. Nie wie ktoś jakie mniej więcej może być max bitrate by nie najnowsze DVD poradziło sobie z dekodowaniem Xvid w PAL bez problemów? Sam nie mogę tego sprawdzić nawet testowo ponieważ docelowe DVD jest u znajomej dla której chciałem przekodować ww. anime.
Ostatnio edytowany przez Foris (2011-12-10 22:30:01)
Skoro zależy ci na jakości, a rozmiar ani czas nie grają roli, wybierz profil ze 'Slow/Slowest', 'Xvid' i 'Const Quantizer'.
Tak nieskomplikowanie (ale za jakość nie ręczę):
Dalej CTRL + R -> Input -> wybierasz plik -> One Click Encoder ->w pierwszej zakładce radzisz sobie sam -> w zaawansowanych zaznaczasz Keep input resolution -> odznaczasz automatic deinterlacing -> w ostatniej zakładce wybierasz sobie kodek audio -> GO.
Tylko się nie zdziw, jak plik urośnie kosmicznie duży, a kodować będzie się godziny.
[edit]
A, dupa. Z One Click Encoderem nie wrzuca się napisów... Zamiast tego DirectShowSource + linijka w Script (poszukaj w tematach typu 'wtapianie napisów').
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-12-10 22:37:42)
Napisy wklejone w anime:)
A jeśli bym miał procesor.http://www.agito.pl/procesory/intel-cor … 26695.html
i 8gb ram?
żartujesz? do kodowania x264 co najmniej T4 w 4 szafach...
ech, że też bozia niektórym nie dała główki i rączek na znalezienie sobie informacji w sieci...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
avisynth + dowolny encoder i zrobisz wszystko .
Ale zamiast wchodzić w temat tak głęboko, to chyba szybciej będzie zainstalować te nieszczęsne MeGUI.
ja mam procek i5 2500k i taki odcinek robi mi sie w 14-17min ;x
Strony 1