Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam ! Od niedawna jestem posiadaczem 1 serii Rawów Naruto 960p , mp4 i w związku z tym poszukuję sprawdzonego na wtopienie napisów , aby były widoczne podczas odtwarzania przez telewizor , próbowałem Allokiem , wszystko dobrze tylko na full ustawieniach i widać lekką utratę jakości , natomiast , gdy dodaje wszystko do kontenera .mkv napisy są odtwarzane w normalnej czcionce , ale jakość jest świetna . Dlatego mam 2 pytanie , czy znacie lepszy konwerter od Alloka z tymi samymi funkcjami ? Oraz czy w .mkv da się zrobić , aby przy odtwarzaniu czcionka była taka jak w wtopionych napisach ? Czcionką , o którą mi chodzi jest zwykłe Comic Sans MS , z góry dziękuję za pomoc , Pozdrawiam
Zawsze możesz wrzucić czcionkę do kontenera :]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Przez penka , w TV mamUSB
Sidorf , Nie wiedziałem , że istnieje taka możliwość Wyjasnisz mi jak to uczynić , by działało poprawnie ?
Hunter Killer , Z tego co się orientuje , Format Factory jest dosyć zaawansowanym programem , może masz jakięs dodatkowe rady ??
Właśnie w mkvmerge GUI robiłem to wszystko .
Przez penka , w TV mamUSB
U mnie tv(LG) odtwarza przez usb napisy w mkv zawsze używając swojego domyślnego stylu(białe napisy z czarną obwódką), niezależnie jakie kolory, czy czcionki mają style w napisach, oraz czy czcionki są w kontenerze mkv czy nie. Jeśli masz ten sam odtwarzacz w tv to inne niż domyślna czcionki czy kolory będziesz mógł zobaczyć tylko w hardsubie.
Ostatnio edytowany przez Krid (2012-01-08 19:39:38)
Nijak, bo telewizory nawet jeśli obsługują MKV, to nie wyciągnę z kontenera czcionki.
Strony 1