Nie jesteś zalogowany.
I co z tego? Skoro pracował dla Brytyjczyków, to sobie zasłużył, ale to nie znaczy, że dla reszty świata był "legalny" (a tak na marginesie, na ang. wiki - aż sprawdziłem - widnieje i jako korsarz, i jako pirat). To tak jak z animu, myślicie, że możecie je pobierać skoro dana seria nie ma u nas licencji? Nie, to zwykłe piractwo i nic nie uczyni tego legalnym.
Pobieranie w naszym kraju jest legalne. Wracaj odrabiać lekcje
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A Japończycy oczywiście to uznają i wcale nie uznają za piractwo... Idź trollować gdzie indziej.
EDIT: Obejrzałem wstęp animca jeszcze raz (w sumie to wcześniej go przewinąłem) i rzeczywiście może chodzić o korsarzy (z punktu widzenia planety bohaterki), co jednak nie zmienia faktu, że dla reszty świata pozostają zwykłymi piratami.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-01-12 18:02:59)
A Japończycy oczywiście to uznają i wcale nie uznają za piractwo... Idź trollować gdzie indziej.
Chyba Ty. Co mają japończycy do naszego kraju? Jak ostatnio sprawdzałem, nie jesteśmy pod ich okupacją... Dokształć się, dziecko neostrady...
Wyjaśnię to tak, żebyś zrozumiał.
Ściąganie na użytek własny w naszym kraju jest legalne. Jednak z punktu widzenia Japończyków/Amerykanów/Wytwórni filmowych czy tam muzycznych piracimy tak samo, jak w krajach gdzie nie jest. Co ich obchodzi, że u nas to można pobierać? Dla nich liczy się, że ktoś to ściąga, a oni nie mają z tego zysku = piractwo.
Widzisz teraz czemu porównałem piracenie/ściaganie z korsarzami/piratami? Korsarze działali na zlecenie swojego rządu i dla niego byli legalni, jednak z punktu widzenia reszty świata byli zwykłymi piratami.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-01-12 18:37:06)
A w Japonii gwałcą małe dzieci, oczywiście przy społecznym zezwoleniu. => Te "piracenie" to swoista kara. :/
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-01-12 18:25:01)
ksieza na calym swiecie takze wiec jaka kare zastosujemy wobec kosciola?
Ostatnio edytowany przez wpieniacz (2012-01-12 18:31:52)
Ściąganie na użytek własny w naszym kraju jest legalne. Jednak z punktu widzenia Japończyków/Amerykanów/Wytwórni filmowych czy tam muzycznych piracimy tak samo, jak w krajach gdzie nie jest. Co ich obchodzi, że u nas to można pobierać? Dla nich liczy się, że ktoś to ściąga, a oni nie mają z tego zysku = piractwo.
Z punktu widzenia japończyków, to posiadam np. replikę ASG z mocą powyżej jednego J. Co czyni ją tam nielegalną. Nie mam też wymaganego pomarańczowego czubka na końcu, jak to chcą w USA. Co czyni ją tam nielegalną. Inna sprawa: oprogramowanie. Jak wiemy, komputery przedstawiają dane binarnie, np. jak ten kawałek windowsa - 01101 (ups, zamieściłem warez na ansi).
I jaki to ma k*rewski związek z legalnym pobieraniem plików z mojego fotela?
Widzisz teraz czemu porównałem piracenie/ściaganie z korsarzami/piratami? Korsarze działali na zlecenie swojego rządu i dla niego byli legalni, jednak z punktu widzenia reszty świata byli zwykłymi piratami.
PIRACISZ ANIMU WIEC JESTEŚ DRUGI BARBAROSSA. A właśnie, jak o nim mowa - Ottomański pirat bijący z Francuzami Hiszpan. Coś się nie zgadza, Sherlocku...
Wpłynęliście w złą zatokę z tą rozmową, polecam inną na innych morzach.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
tak sobie przegladalem anidb i natknolem sie na cos takiego Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi OVA wie ktos jak to sie ma do serii tv? czy to ma byc porostu cos tam wyrwane nie zwiazane z seria?
Moim zdaniem będzie to OVA, które ma cię zachęcić do czytania mangi. Czyli ekranizacja jakichś poszczególnych chapterów mangi, która jak wiadomo fabularnie o lata świetlne wyprzedza wydarzenia z zakończonego w dość niefortunnym momencie anime.
Podobnie było z Air Gear OVA .
Tak z ciekawostek.
Zobaczcie jak poprzerabiali niektóre postacie w Mouretsu Pirates.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-01-17 20:09:34)
Sacredus, to samo mamy z Another:
Tak samo zachowanie postaci względem mangi się zmieniło.
Jakoś wygląd Mizuno zniosę, ale Reiko już nie. Tak samo ta jego koleżanka wygląda inaczej. Mam na myśli dziewczynę, która "upadła za górką". Czy coś w tym stylu to było.
Ostatnio edytowany przez Zen (2012-01-21 23:30:18)
Przypominam, że oryginałem "Another" jest powieść i to z niej ekranizują anime, nie z mangi...
Przypominam, że oryginałem "Another" jest powieść i to z niej ekranizują anime, nie z mangi...
Czyli to, co znajduję się na mangafox i innych stronach to light novel, tak?
Łatwo się pomylić, na wiki piszą to, a na innych stronach to.
Nie, Light Novel to książka, a na mangafox mają tylko mangi, czyli komiksy.
EDIT:
@Down
^^
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-01-21 23:57:52)
Nie, pierwowzorem jest powieść na której podstawie powstała komiksowa adaptacja, a teraz też i animowana.
edit
Uprzedzono mnie .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-01-21 23:48:58)
Dobra, teraz rozumiem, dzięki.
A ja zadam tylko pytanie, czy w obecnym sezonie, poza "Nisemonogatari", i ZNT F. Jest coś do oglądania?