#3261 2010-06-13 21:05:30

Zarathustra
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

#3262 2010-06-13 21:28:17

KieR
Użytkownik

~skam123, n/c na forum 1-2 strony cofnąć jest aż takie ciężkie, bo z tego co piszesz, to super wysiłek.

tumblr_static_bug.gif

#3263 2010-06-13 21:41:42

skam123
Użytkownik

KieR napisał:

~skam123, n/c na forum 1-2 strony cofnąć jest aż takie ciężkie, bo z tego co piszesz, to super wysiłek.

nie trzeba było cofać, info o 3 serii było na najnowszej stronie wątku, jeszcze napisane przez ciebie, po prostu nie wpadłem że takie info może być w dziale dyskusji o anime, intuicyjnie szukałem w aktualnościach.

piszesz jakby to była moja wina, przecież nie zrobiłem tego specjalnie, im bardziej staram się być aktywny tym bardziej mnie zniechęcacie, więc przepraszam że w ogóle pisze na tym forum, postaram się tą moją "złą" cechę zniwelować do minimum.

moglibyście podać jakąś inną stronę oprócz 4czana?? chodziło mi raczej o stronę gdzie wszystkie aktualności są zebrane w 1 miejscu bez konieczności ich wyszukiwania, a na 4czanie nic takiego nie widzę, chyba że się mylę i taki dział u nich istnieje??

8e91e6824c8563f6m.jpg

#3264 2010-06-13 22:11:15

ScharingaN
Użytkownik

skam123 napisał:

piszesz jakby to była moja wina, przecież nie zrobiłem tego specjalnie, im bardziej staram się być aktywny tym bardziej mnie zniechęcacie, więc przepraszam że w ogóle pisze na tym forum, postaram się tą moją "złą" cechę zniwelować do minimum.

Nie zniechęcaj się nie jesteś sam, mnie też na okrągło opierniczają. jezor

animew.png
banerkd.png
mangaql.png

#3265 2010-06-13 22:38:23

Zarathustra
Użytkownik

skam123 napisał:

moglibyście podać jakąś inną stronę oprócz 4czana?? chodziło mi raczej o stronę gdzie wszystkie aktualności są zebrane w 1 miejscu bez konieczności ich wyszukiwania, a na 4czanie nic takiego nie widzę, chyba że się mylę i taki dział u nich istnieje??

Dałem odsyłacz na /a/ (obecnie /ɐ/), wbijaj tam co godzinę, a będziesz bardziej na bieżąco, niż to potrzebne.

http://www.animenewsnetwork.com/news/ to na pewno znasz.

#3266 2010-06-13 23:13:05

skam123
Użytkownik

Zarathustra napisał:
skam123 napisał:

Dałem odsyłacz na /a/ (obecnie /ɐ/), wbijaj tam co godzinę, a będziesz bardziej na bieżąco, niż to potrzebne.

http://www.animenewsnetwork.com/news/ to na pewno znasz.

w wakacje może będę wbijał na neta raz na tydzień więc raczej wolę tą 2 stronę, do tej pory interesowały mnie jedynie nowości związane z evangelionem więc animesub było wystarczające, więc żadnej innej strony nie znałem.
dzięki za linka, może czasami jeszcze do was zajrzę.

8e91e6824c8563f6m.jpg

#3267 2010-08-06 02:30:26

Kenshiro
Użytkownik

Code Geass (oba sezony) to jedno z tych anime, które mogę bez wątpienia określić mianem arcydzieła. Podobało mi się i to bardzo. Bohaterowie byli różnorodni, a zarazem ciekawi i to po obu stronach konfliktu. Kreska (Clamp) była piękna choć jak włączyłem pierwszy odcinek to chwilami przesadnie chude były te postacie, ale szybko się można przyzwyczaić i później już to nie przeszkadza.

Oczywiście moją ulubioną bohaterką była C.C. gdyż zarazem piękna, inteligentna, sympatyczna no i nieśmiertelna. Pozostałe postacie już nie tak fajne, ale też nie były złe. Główny bohater bezwzględny z tym, że chwilami aż za bardzo co powodowało że traciłem również do niego sympatię, a po scenach z tą śliczną księżniczką

Pokaż spoiler
(Euphemia)

mogę powiedzieć, że go znienawidziłem i życzyłem mu śmierci. To była jak dla mnie najsmutniejsza scena w I sezonie.

W II sezonie najbardziej wzruszająca scena to była ta przedstawiająca

Pokaż spoiler
śmierć Shirley

a przecież już w I sezonie były z nią smutne sceny.

Poza tym te wszystkie elementy jak OP/ED, muzyka, animacja, kreska były doskonałe. Oceniam anime 10/10. W II sezonie jedyna wada to beznadziejna końcówka ostatniego odcinka.

Poza C.C. to jedną z moich ulubionych postaci (II sezon) była również Anya Alstreim.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … harid=2243

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-08-06 02:45:21)

#3268 2010-08-06 03:17:47

Zgrzyt
Użytkownik

Oczywiście mimo że też uważam CG za anime świetne (nie do końca doskonałe ale świetne) mógłbym wykazać w których miejscach nie zgadzam(np gdy przy postaci Anya'i widnieje "Fetish appeals - loli" co sporo wyjaśnia) się z powyższym osobnikiem, jednak wole poruszyć bardziej istotną kwestie.

Ludzie jakieś wieści na temat nowego CG?!
Miał się ukazać w tym roku, na anidb widnieje coś pod nazwą Code Geass Gaiden: Boukoku no Akito jednak niema daty wydania. Jedynie co wiadomo że prace ruszyły pełną parą, maczaja w tym palce koslesie z orginalnego CG, że miał się ukazać w tym roku i że ma wnieść powiew świeżości.

Tylko ze naprawdę nie wiadomo co to ma  być, seria ma być bardziej zaskakująca niż oryginalne CG i na bank nie będzie odwoływała się do mang Code Geass: Shikkoku no Renya czy Code Geass: Nightmare of Nunnally (o całe szczęście). Gdzieś nawet wyczytałem że zrobią to co z Evangielionem i szykuje się pewnego rodzaju  Rebuild of Code Geass, a jeśli to prawda klękajcie narody.
Może ktoś ma bardziej szczegółowe informacje? Bo jak na razie wnioskuje ze cokolwiek to będzie, będzie tylko nawiązywać do CG nie kontynuować historie.

EDIT: na youtube jest słaby zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=RSPZzgKB0h4
i z nalazłem to

Word comes from 2channel about what appears to be a brand new Code Geass project: Code Geass Gaiden: Boukoku no Akito (Akito of the Ruined Nation). It's set in atb 2017, seven years after the start of the original Code Geass series, so probably 5-6 years after the end of Lelouch's story, and unfortunately the world peace that was supposed to ensue didn't. Europe is in the midst of a big war-- and a small squadron of folks from Area 11 are on a mission that has only a 5% likelihood of success.
...At least, that's all we've got so far, plot wise. We also don't technically know for sure that it's an anime, but the reveal came in a trailer and all the credits they've got listed are people who work primarily in anime, excepting CLAMP, of course.

Yes, CLAMP will be back for character designs, as will Akira Yasuda for mechs-- or rather, Knightmare Frames. And of course, Ichirou Okouchi and Gorou Taniguchi, who came up with the original Code Geass story, will be back for this new piece.

There are a couple of newcomers to the franchise: One Shigeru Morita, who did scripts for Mobile Suit Gundam Seed and a variety of episodes of Blood+ and Toward the Terra, will be on screenplay duty for the new Geass. And Kazuki Akane, who's directed works like Vision of Escaflowne and Noein, will helm the new series.

Czyli jednak cokolwiek to jest nawiązuje do  oryginalnym CG i jak widać pokój długo nie panował. + przyznaje lista osób odpowiedzialna za to anime jest imponująca, jak to spieprzą to będzie cud.

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-06 03:28:13)

#3269 2010-08-06 03:53:31

Kenshiro
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

Oczywiście mimo że też uważam CG za anime świetne (nie do końca doskonałe ale świetne) mógłbym wykazać w których miejscach nie zgadzam(np gdy przy postaci Anya'i widnieje "Fetish appeals - loli" co sporo wyjaśnia) się z powyższym osobnikiem, jednak wole poruszyć bardziej istotną kwestie.

Czy ty mnie wreszcie przestaniesz obrażać ? Nazywać osobnikami możesz swoich kolegów jeśli ci na to pozwalają.

Zgrzyt napisał:

Jeśli nie jesteś żywym biologicznym osobnikiem zakładam że jesteś interaktywnym konstruktem mózgowym @__@ o boże to Brainiac! Ale Czekaja on miał 12-poziom intelektu więc pewnie jesteś T-2 ver. Alfa

No chyba że nie wchodzisz jedynie w interakcje z innymi i nie jesteś zdolny do zdobywania pożywienia. To wtedy przepraszam.

Powiem w skrócie, że nie znasz zasad kulturalnego zachowania polegającego na odpowiednim zwracaniu się do drugiej osoby.

Proszę moderację o zbanowanie Zgrzyta gdyż Palikot ANSI nie jest potrzebny, a nim właśnie jest obecnie Zgrzyt.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-08-06 04:11:52)

#3270 2010-08-06 04:05:52

Zgrzyt
Użytkownik

Osobnik - organizm, pojedyncza niezależna jednostka zdolna do zdobywania pożywienia. Osobnik zazwyczaj wchodzi w interakcje z innymi organizmami i środowiskiem, stając się tym samym niejako najbardziej podstawowym elementem biosfery.

Jeśli nie jesteś żywym biologicznym osobnikiem zakładam że jesteś interaktywnym konstruktem mózgowym @__@ o boże to Brainiac! Ale Czekaja on miał 12-poziom intelektu więc pewnie jesteś T-2 ver. Alfa

No chyba że nie wchodzisz jedynie w interakcje z innymi i nie jesteś zdolny do zdobywania pożywienia. To wtedy przepraszam.

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-06 04:06:48)

#3271 2010-08-06 13:47:19

FAiM
Użytkownik

Nie wiem skąd żeś to wytrzasnął, ale:

It's set in atb 2017, seven years after the start of the original Code Geass series, so probably 5-6 years after the end of Lelouch's story

jest stekiem bzdur. Bo Code Geass dzieje się w 2017-2018 a.t.b.

Więc jest to tylko side-story - co zresztą nawet było wspomniane w tym temacie...

K5Cqyo6.png?1

#3272 2010-08-06 13:56:50

KieR
Użytkownik

FAiM napisał:

Nie wiem skąd żeś to wytrzasnął, ale:

It's set in atb 2017, seven years after the start of the original Code Geass series, so probably 5-6 years after the end of Lelouch's story

jest stekiem bzdur. Bo Code Geass dzieje się w 2017-2018 a.t.b.

Więc jest to tylko side-story - co zresztą nawet było wspomniane w tym temacie...

Dokładnie.

Nowy CG to ma być side story, który ma pokazywać wydarzenia z Europy w czasie walki Lulka o władze.

The story takes place in Europe in the year a.t.b. 2017. It's about a platoon of Elevens who charge into a hostile area in order to rescue a friendly corps in a predicament.

Może coś nowego dowiemy się na temat owego kodu ^.^

Ostatnio edytowany przez KieR (2010-08-06 13:59:59)

tumblr_static_bug.gif

#3273 2012-01-12 19:33:54

skubii
Użytkownik

wyszedł nowy zwiastun "Code Geass: Boukoku no Akito", seria pojawi się w Letnim sezonie smile

http://www.youtube.com/watch?v=ZMP8czTf … r_embedded

zapowiedziana też została OVA "Code Geass: Nunnally in Wonderland"
http://moetron.com/uploads/20120112_alice01.jpg

Ostatnio edytowany przez skubii (2012-01-12 19:44:02)

#3274 2012-01-12 20:00:35

luki349
Użytkownik

smile_big to bardzo dobrze się składa, mam nadzieje, że będzie na poziomie poprzedniej serii smile_big

#3275 2012-01-12 20:04:58

arystar
Użytkownik

...czyli na niezbyt wysokim? oczkod

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#3276 2012-01-12 20:18:01

luki349
Użytkownik

arystar napisał:

...czyli na niezbyt wysokim? oczkod

czyli na "oglądalnym"  madrala

#3277 2012-01-12 20:20:45

Merry_Nightmare
Użytkownik

skubii napisał:

zapowiedziana też została OVA "Code Geass: Nunnally in Wonderland"
http://moetron.com/uploads/20120112_alice01.jpg

Code Yuri? Chyba będzie to coś, co zsubuję. xD

Edit: CC jako Kotka z Cheshire... To na pewno zsubuję!

Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2012-01-12 20:23:50)

#3278 2012-01-12 20:52:54

Kenshiro
Użytkownik

luki349 napisał:

smile_big to bardzo dobrze się składa, mam nadzieje, że będzie na poziomie poprzedniej serii smile_big

Zarówno I jak II sezon Code Geass to było arcydzieło anime. 10/10. Jedyne co to sama końcówka II sezonu była głupia.

#3279 2012-01-12 20:54:34

Zarathustra
Użytkownik

Nowa seria mi zwisa, ale ta OVA prezentuje poziom znany z kulawego poprzednika, trzeba luknąć FOR TEH LULZ.

derpr.th.jpg

#3280 2012-01-12 20:55:53

Sado
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Zarówno I jak II sezon Code Geass to było arcydzieło anime. 10/10. Jedyne co to sama końcówka II sezonu była głupia.

rotfl  rotfl

Obejrzę, ale czegoś zbyt dobrego raczej się nie spodziewałem.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

Stopka forum

© Animesub.info 2024