Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czytałem w gazecie że nowy film Cashern to przełom w japońskiej animacji. Teraz obejrzałem ten film i zastanawiam się czy to jest rzeczywiście anime. Wygląda jak normalny film z dużą ilością efektów specjalnych.
Ten film to napewno nie jest anime. Zwykły film fabularny z efektami.
Zdecydowanie film, w którym zastosowano bardzo dużo efektów specjalnych i animacji (nie rozumianych jako anime). Zresztą sam wydawca (Anime-Gate) zalicza go do kategori Live Action. Więcej o filmie jest tu.
Film jest na motywach anime Shinzou Ningen Cashern...
Ostatnio edytowany przez R4Zi3L (2006-02-11 18:49:08)
Fajny ten film?
Film jest naprawdę dobry. Pokręcona fabyła ale bardzo dobry film.
Czy jest fajny?! Fabuła nie jest dla ludzi lubiących szybką i prostą akcję... jest na maxa pokręcony i bardzo ambitny, przesłanie to odwieczny pokój i harmonia między ludzka... W orginale jest naprawdę dobrą pozycją. Polecam bo sam mam Anime Gate naprawdę się postarało. A co do tego czy jest Animacją?! Jest... bardzo dużo elementów jest animowane... ale grają tu zwyczajni aktorzy... Jak dla mnie naprawdę dobra i jak dotąd nie spotykana produkcja z kraju kwitnącej wiśni... :d
mnie sie nie podobal, za bardzo anime'owaty ten film. a czasami w tle slychac bylo ost z jakiegos bardzo znanego anime. aktorzy grali zbyt sztywno, poza tym efekty specjalne to zedana, lepsze widzialem w godzilli. jezeli ktos chce sobie zmarnowac ok. 2,5 godziny to prosze bardzo.
mnie sie nie podobal, za bardzo anime'owaty ten film. a czasami w tle slychac bylo ost z jakiegos bardzo znanego anime. aktorzy grali zbyt sztywno, poza tym efekty specjalne to zedana, lepsze widzialem w godzilli. jezeli ktos chce sobie zmarnowac ok. 2,5 godziny to prosze bardzo.
właśnie... podczas walki w wiosce... był motyw z Bleach'a Podobało mi się to bardzo
Hmm, mnie się film nawet podobał. Scenografia i muzyka są super, całość wygląda dość oryginalnie i ciekawie, zwłaszcza wziąwszy pod uwagę niewielki w sumie budżet (w porównaniu do tego, co twórcy pokazali nam na ekranie). Największy ból to kilka straszliwych dziur w scenariuszu, ale da się przeżyć, bo ogólnie historia jest ciekawa i nawet dość, hmm, mądra. Motyw źródła życia bardzo mi się podobał
hmmm... nyooo mi sie tez naet podobalo .... Muzyka Jest good Efekty sa .... troche mniej good Ale mogli zrobic animowane tez postacie ^^" ..... bo ci zyjacy aktorzy to raczej ... n/c :/ sztywniacy
Film oglądałem i bardzo fajny jest . Co do tego pytania czy jest to anime ? powiem raczej tak a to dlatego ze film do złudzenia je przypomina np: ujęcia kamer, efekty, muzyka, klimat, bohaterowie ale wszystko jest git film bardzo fajnie sie ogląda chociaż słyszałem że wielu osobą nie przypadł do gustu.Polecam!
ps. w filmie są przynajmniej 2 motywy muzyczne z bleacha Lodzio miodzio......
Mnie film się nie podobał.
Jest oparty na anime, francuzi niedawno wydali anime.
Czytałem w gazecie że nowy film Cashern to przełom w japońskiej animacji. Teraz obejrzałem ten film i zastanawiam się czy to jest rzeczywiście anime. Wygląda jak normalny film z dużą ilością efektów specjalnych.
nie wiem jak ten FILM można wziąźć za anime[cholera]
właśnie... podczas walki w wiosce... był motyw z Bleach'a:)
ps. w filmie są przynajmniej 2 motywy muzyczne z bleacha:)
jasne teraz wszyscy wszystko z bleacha zgapiają...(sprawdzcie kiedy była premiera tego FILMU, a kiedy premiera pierwszego odcinka bleach...mi się wydaje,że casshern wyszedł troche wcześniej )
co do cassherna:
-fabuły nie pamiętam(tzn. że za dobra to nie była )
-muzyka świetna
-fajne efekty przeplatają się z miernotą(jak zobaczyłem te roboty to...[roftl])
i tyle na ten temat
ps.
1.w czarodziejce z księżyca był gadający czarny kot z bleacha[szalony]
2.były tam jakieś roboty, prawda? oglądałem to dawno temu, więc nie jestem pewien:P
Ostatnio edytowany przez wilczy_deszcz (2006-02-23 17:00:51)
Kupil znajomy ten film w empiku , wiec pozyczylem od niego i co . Film bardzo ambitby , moim zdaniem to jest bardziej dzielo sztuki niz film . A propo anime czy film to na 100%film . O tak dla odmiany mozna sobie obejrzec , jednak lepiej porobic cos innego film jest dlugi i niezbyt ciekawy , badziej podziwia sie nietypowe wykonanie niz sledzi fabule
I tak mi sie podoba... Jak dla mnie... Klimatyczny... w Polsce naprawdę ładnie wydane... Co tu więcej mówić, fani azjatyckiego kina powinni mieć go w domku... jeśli oczywiście nie mają na co kasy wydawać Ja zainwestowałem i nie żałuję... Ja zapłaciłem 45 zł teraz stoji za 38 więc nad czym tu myśleć... Ludzie kupujcie... Orginały, wten czas rozwinie się Ppolski rynek ANIME
Link do sklepu z Casshern'em na DVDMania
http://dvdmania.pl/main/main.php?id=DVF … 981&idgat=
Strony 1