Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: Xellos
Korekta: MareImbri
Timing: Xellos
Kodowanie: Xellos
Efekty: Xellos
Typesetting: Xellos
QC: sebek2501
Opis: Bardock – Saiyanin niskiej klasy, znany szerszej publiczności jako ojciec Goku, przenosi się w przeszłość, gdy zostaje uderzony przez atak Freezy na planetę Vegetę. Odkrywa, że planeta, na której się znajduje, to Plant, dawna Vegeta. Tam zmierzy się z przodkiem Freezera, pokazując, dlaczego kosmiczny tyran miał powody, by bać się swoich sprzymierzeńców i skąd wzięła się legenda, którą Saiyanie opowiadali przez następne 1000 lat.
przez atak Freezy na planetę Vegetę.
Tam zmierzy się z przodkiem Freezera,
Jak już piszecie "Freeza" czyli zgodną wersję z Daizenshū, to bądźcie konsekwentni.
Nie uważacie, że ten opis to zbyt duży spoiler?
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Przeczytałem opis, nie poczułem się walnięty spoilerem. Ocenę suba dodam, gdy obejrzę.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie uważacie, że ten opis to zbyt duży spoiler?
Jak to uważasz za spoiler, to przeczytaj to, co pisze z boku obrazka. xD Tak było w mandze, więc... ;p
Przeczytałem opis, nie poczułem się walnięty spoilerem. Ocenę suba dodam, gdy obejrzę.
No i co "pisze" z boku obrazka? O tym każdy fan wiedział po przeczytaniu mangi (tak wiem, że się sam zaplątuję, gdyż o legendzie też "fan wiedział"), motywem przewodnim głośno zapowiadanej animacji było właśnie "Ojciec Goku Super Saiyaninem".
Sam z ciekawości sobie ściągnę.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Cóż, czekam na krytykę ze strony tych, którzy pobrali i obejrzeli już suba.
Obejrzałem, zastrzeżeń nie mam, nic nie rzuciło mi się w oczy.
Wracając do opisu i niby spoilera, powiem tak: ch**a tam spoiler. Sam animiec bardziej irytujący niż fajny, ale i tak ciekawszy niż pierwszy ep "Ai no Kusabi 2012"
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Niezłe tłumaczenie i do niego prawie nie mam zastrzeżeń. Za to grafika jakaś tragiczna. Albo ja mam sprzęt archaiczny, albo wy coś skopaliście w kodowaniu. Bardzo często na ekranie wybijają się, przyjmując kształty kwadracików kolorowe piksele, naprawdę wnerwiające.
Uwagi do tłumaczenia:
*宇宙警察 (Uchū keisatsu) - bardzie KOSMICZNA niż galaktyczna policja, ale to pewnie denerwuje tylko mnie, gdyż jestem dziwny. I nawet (chyba) galaktyczna brzmi lepiej
*"Tylko głupiec sprzeciwiałby się wielkiemu panu Chilled." - nie uważacie, że to imię się odmienia? Konsekwencja, w następnych minutach go odmieniacie.
*N-Niech wystrzegają się S-Saiyanów" a nie Saiyan czasem? Adekwatnie do Ziemian, Marsjan, Kryptonian, Wenusjan itp.
Nadmienię jeszcze raz, widoczna pikselizacja jest zła!
Ty masz nakopane. Przeinstaluj kodeki na najnowsze.
Obawiam się, że mam takowe. A skoro tylko to mi krzaczy, to nie może to być moja wina. Chyba, że to jakiś świeżo "stworzony" rodzaj .mkv, acz wątpię.
Założę się, że wina jednak leży po Twojej stronie.
Obawiam się, że mam takowe. A skoro tylko to mi krzaczy, to nie może to być moja wina. Chyba, że to jakiś świeżo "stworzony" rodzaj .mkv, acz wątpię.
Kodujemy w Hi10p (chyba że joiny i druga grupa chce jechać 8bitowymi x264), więc te "kwadraty" pojawiają ci się, gdy nie masz kodeków obsługujących 10-bitowe kodowanie. Zainstaluj najnowsze CCCP i po problemie.
Chyba, że (...)
Bez .
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Kodeki - no tak, może rzeczywiście wina K-Lite.
Na razie tylko wasze kodowanie mi się rozmazuje, to tak czy siak na przyszłość będę wiedział co zrobić.
Przecinek - poniosło mnie no...
no