Nie jesteś zalogowany.
Witam. W kilku seriach, które ściągałem nie było synchronizacji napisó do tej wersji którą akurat miałem, więc na własne potrzeby sam zmieniałem szybkość napisów, timing i przerabiałem zawsze z txt na srt, żeby lepiej to wyglądało w mkv. Czy powinienem wrzucić tutaj te napisy? Jeżeli tak to odpiszcie a ja poszukam na dysku tych napisów i dobrze by było, gdyby ktoś zajął się już umieszczeniem ich na stronie, bo ja to miałem problemy nawet z napisaniem tam komentarza, a co dopiero mówić o wrzucaniu ^^
Najlepiej podeślij osobie która wrzucała napisy (tej od której brałeś napisy). Wtedy (powinna ) się zgodzić się dodać twoją synchronizację do paczki - może się komuś przyda .
A jeśli chodzi o te, które są poszukiwane - to temat tutaj:
Możesz podać, jakie te synchra masz.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Jeżeli są to stare napisy, to pytaj autora (może jeszcze czasami wpada). Jeżeli nie odpowie po dłuższym czasie, to możesz wstawiać i napisać, że jeżeli autor zechce, to możesz usunąć. Pamiętaj, by w polu autor nie wpisywać siebie.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-02-08 22:03:55)
Ja robiłem wielokrotnie synchra napisów gdyż często oglądałem wersje DVD/BD, a na ANSI pasowały tylko do wersji TV.
Jeśli napisy były TXT to subedit playerem zamieniałem je na SRT, a jak były ASS to było łatwiej (odpada problem fps) i wtedy używałem używałem aegisub.
Kilka takich synchro (czyli tylko nieliczne) zamieściłem na ANSI.
http://animesub.info/szukaj.php?szukane … pTitle=org
http://speedy.sh/rX2CQ/zero-no-tsukaima.rar
Pierwsze pięć jest autorstwa Arry'ego, reszta Selvan'a. Synchro do [Exiled-Destiny]. Obydwóch z tego co widzę nie ma od ponad roku także chyba można wrzucić. Pozwólcie, że resztę później obczaję, bo nie do końca pamiętam od kogo brałem itp.
Jak ktoś nie wchodzi na ANSI od jakiegoś czasu, to można od razu wrzucić synchro, wstawić w opisie info o autorze, a autorowi podesłać maila / PW, że się wrzuciło synchro. Będzie miał coś przeciwko, to sam się odezwie do moderatorów.
Jeżeli nie możesz skontaktować się z autorem, a nie logował się od przynajmniej 3 miesięcy to możesz wrzucić synchronizacje bez żadnych modyfikacji treści napisów.
http://speedy.sh/y2Xnz/ga-rei-zero.rar
Tu na przykład mam napisy grupy Jinja Template, ale gdy je przerabiałem to wyrzuciłem początkową informację czyjej grupy są to napisy, bo wcześniej było na jakimś logo, które tutaj w tej wersji zostało usunięte. Tak czy inaczej ktoś prosił o synchro do tej wersji także wrzucam. Następnym razem będę na to uważał. Napiszę jeszcze do tej grupy i dam im najlepiej to synchro.
Jinja Template
Temple* haha
Wielkie dzięki Zuvvo za twoje synchro. Jednocześnie jestem pełen podziwu dla twojego kunsztu synchronizacyjnego.
Można powiedzieć, że przerosłeś tłumacza
Zsynchronizowałeś 5 epizod ZnT, czyli napisy, które nie istnieją (no dobra, połowa ich istnieje, ale sam nawet nie wiem gdzie ona mi się na dysku zapodziała).
Niestety przez poczucie przyzwoitości nie wrzucę tego synchra do 5 epka.
Całkiem możliwe, że te napisy z 5 epa nie były już Twojego autorstwa ^^