Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hej, mam taki problem. Podczas oglądania anime zdarza się że występuje karaoke. I tu się pojawia mój problem, bo po aktualizacji K-Lite Codec Packa karaoke się schrzaniło :/. Konkretnie program wyświetla napis do połowy zakolorowany (to nic, że postać dopiero zaczyna śpiewać) i zostaje w takiej postaci do pojawienia się kolejnego napisu (który zresztą, jeśli jest karaoke to ma ten sam problem z wyświetlaniem). Dzieje się to w różnych filmach. Format napisu *ssa. Może ktoś z was wie gdzie to skonfigurować? Odtwarzam programem Media Player Classic. Nie chciałbym raczej porady w stylu zmień odtwarzacz albo kodeki, ten zestaw działał dobrze, tylko ja po reinstalacji kodeka zaznaczyłem reset settings. Proszę o pomoc.
Jeśli już taki temat był to serdecznie przepraszam, jestem nowy na tym forum :>
W opcjach Vobsuba/VSfilter wyłącz pre-buffer subpictures.
Wyłączyłem tą opcję, jednak problem pozostał.
Teraz zauważyłem że DirectVobSub (ta zielona strzałeczka) nie pojawia się na pasku zadań w ogóle kiedy oglądam jakikolwiek film. Może tutaj tkwi problem, jednak nie wiem co zrobić aby się pojawiła. Pokazują się ikonki ffdshow video i audio a także Haali Media Splitter.
Ostatnio edytowany przez Mapet_PL (2011-02-18 00:34:00)
W opcjach odtwarzacza classic media player wejdź do zakładki subtitles i ustaw
Sub pictures to buffer: na 60
oraz zaznacz ptaszkiem dwie linijki poniżej
Allow animation when buffering
Dziękuję bardzo! Pomogło.
jak w temacie mam problem w napisach ass przy karaoke otóż zamiast dawać przez cały czas dobry efekt w karaoke to albo migocze albo wogle nie widać tych napisów, w vlc mi sie tnie anime to samo w smplayer w mpc-hc ustawiałem ten bufor na 60 i dalej nic, podczas instalacji kodeków zaznaczałem tam opcje zeby była animacja w napisach. A lap niedawno był kupowany jak komuś działają dobrze napisy to niech wstawi screena z ustawieniami do danego odtwarzacza albo kodeków
Parametry mojego lapa:
i5-2430m 2,4-3,0ghz
gt540 1GB + intel hd 3000
ram 4gb
chyba więcej nie muszę podawać
Twoje te karaoke? Sądząc po smęceniu, to chyba nie. Zapodaj co to za seria? Może tak link do napisów.
Jak to pierwsze karaoke, z którym masz do czynienia (nie twoje własne, a pobrane), to usuń wszystkie pakiety kodeków, o ile takie masz i ściągnij K-Lite, albo CCCP, i oglądaj w MPC.
Jeśli zaś ty stworzyłeś karaoke i ci nie działa, to za pewne schrzaniłeś coś w kodzie, a to nie trudno. Najlepiej korzystać już z gotowych efektów przejścia, a jeśli chcesz się bawić w tworzenie własnych, to pisz, a podam ci linka do miłego poradnika, ale ostrzegam, nie prędko złapiesz o co chodzi.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Po chorobę zakładać nowe tematy, jak to już było wałkowane?
Nie chce mi się czytać, więc połączyłem oba tematy.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Twoje te karaoke? Sądząc po smęceniu, to chyba nie. Zapodaj co to za seria? Może tak link do napisów.
Jak to pierwsze karaoke, z którym masz do czynienia (nie twoje własne, a pobrane), to usuń wszystkie pakiety kodeków, o ile takie masz i ściągnij K-Lite, albo CCCP, i oglądaj w MPC.Jeśli zaś ty stworzyłeś karaoke i ci nie działa, to za pewne schrzaniłeś coś w kodzie, a to nie trudno. Najlepiej korzystać już z gotowych efektów przejścia, a jeśli chcesz się bawić w tworzenie własnych, to pisz, a podam ci linka do miłego poradnika, ale ostrzegam, nie prędko złapiesz o co chodzi.
spróbuje z tym vsfilter coś zrobić a jak nie wyjdzie wywale k-lite i zainstaluje CCCP aha a jak ustawiam w mpc-hc na 60 buffer i te 2 liniki niżej co trzeba zaznaczyć to też nie pomaga.
a napisy są z anime Ano Natsu de Matteru ep06 od ~Diff-Anime Subs na vlc działa ok ale chcę z mpc mieć dobry efekt a jedynie gdzie jeszcze dobrze mi działa to jak z linucha korzystam tyle że mam problem z przełączaniem systemu bo wtedy klawa mi nie reaguje coś
Ostatnio edytowany przez olszam (2012-02-18 19:04:32)
Hm... te karaoke nie będzie działać przy bufforowaniu , musisz je wyłączyć - czyli ustaw buffer na 0.
Jednak wątpię, by "takie" karaoke odtwarzało płynnie... no chyba że wyrenderujesz napisy w niskiej rozdzielczości (maximum texture resolution w mpc-hc)...
"Takie" karaoke w sofcie to jakieś wielkie nieporozumienie .
heh działa a ja się dziwie czemu nie chce bo kurde jak idiota daje 60
Ostatnio edytowany przez olszam (2012-02-18 20:06:04)
FAiM, może działać płynnie, tylko po prostu wszyscy są przyzwyczajeni do mpc-hc w podstawowej konfiguracji. Trzeba umieć konfigurować, bawić się z kodekami czy innymi badziewiami, lub szukać alternatywnych programów takich jak SMPlayer2 (czego ja używam i jeszcze przy żadnym karaoke nie miałem problemów, a na starym celeronie 2,66 przy rozciągnięciu do 1680x1050 to np. karaoke w Mirai Nikki od ZlyLos zmulał lekko tylko przy przejściu)
dzięki za napisanie jakiego odtwarzacza urzywasz rewelka normalnie nic nie muli i śmiga ładnie nawet na takich subach i full hd anime
Ostatnio edytowany przez olszam (2012-02-18 20:37:51)
Strony 1