Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24
Perfect Blue - po prostu genialny film.
Clannad, zwłaszcza After Story- ani wcześniej ani później żadne anime nie zrobiło na mnie takiego wrażenia.
Bokurano- fantastycznie poprowadzona akcja od samego początku do samego końca.
Evangelion- za świetne postaci i uniwersum na tyle głębokie że do dzisiaj się odcina kupony
Death Note- mimo gorszych momentów dla mnie to serial wybitny dzięki niesamowicie wciągającemu scenariuszowi.
Naruto do 52 odcinka- dwa pierwsze sezony to dla mnie wzór shonenowego tasiemca.
Ostatnio edytowany przez Dyrcie (2012-03-24 20:00:53)
U mnie wygląda to następująco:
NAJ seria TV: Code Geass (2 sezony)
NAJ film kinowy: The Disappearance of Haruhi Suzumiya i Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advanc (choć w ostateczności postawiłbym na Haruhi)
I jeszcze pozostałe tytuły, które najwyżej sobie cenię: Air, Clannad: After Story, Elfen Lied, Eve no Jikan, Fate/stay night, Full Moon wo Sagashite, Kanon (2006), Slayers Next (kolejność alfabetyczna, chyba).
Według mnie anime doskonale to:
-Hellsing Ultimate
-Phantom: Requiem for the Phantom
-Code Geass
-FMA B
-Death Note
-Steins;Gate
Ostatnio edytowany przez sosik102 (2012-04-23 21:32:05)
Na wstępie Witam wszystkich użytkowników Ansi, jak widać jest to mój pierwszy post na forum, choć kiedyś byłem na nim zarejestrowany, z przyczyn technicznych mojego PC, i między innymi dość dużej przerwy w Anime(Brak czasu, praca ect) dawno tutaj nie zaglądałem aż po dzień dzisiejszy, z tegoż powodu właśnie postanowiłem założyć nowe konto. Co do wątku natomiast, nie jestem jednoznacznie stwierdzić które anime jest doskonałe, ale mogę wskazać która seria najbardziej mi utkwiła w pamięci, ze starszych produkcji będzie to:
1. Evangelion
2 Clannad/Clannad After Story
3. Fullmetal Alchemist: Brotherhood
4. Tengen Toppa Gurren Lagann (Może nie jest to wybitna pozycja, lecz moim skromnym zdaniem miała wszystko co powinna mieć w sobie dobra powieść. Najlepsze w tej serii jest to iż wybiła się tak wysoko, po mimo sowiej prostocie, Jak widać na tym przykładzie podstawą dobrego anime jest, ciekawy koncept i dobra realizacja.
5. Kara no Kiokay
Z nowych pozycji padnie na:
1.Steins Gate (Dawno nie oglądałem tak świetnej serii, a sporo ich już widziałem, miedzy innymi to przyczyniło się tez do zawieszenia mojego hobby na czas nieokreślony, po prostu jest już coraz mniej ciekawych pozycji, albo po prostu to ja się starzeje. Także jak już wspominałem każda seria ma w sobie coś czym potrafi nas przyciągnąć, dla innych będzie to co innego.
PSN id Pearlsea_1990
Wcześniejszy Login na ANSI: lightning
@Pearlsea, Kara no Kyoukai
Co do "mniej ciekawych pozycji", to tak naprawdę jest ich trochę mniej, ale nie aż taka duża różnica, po prostu jeżeli oglądamy kolejne anime, gdzie wałkowany jest znowu ten sam schemat, to nie ciekawi nas Trzeba tylko przyznać, że jak na razie jest mało anime, gdzie fanserwis stanowi połowę produkcji.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-04-03 20:39:13)
Nic nie jest doskonałe
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Hm... bliskie doskonałości jak dla mnie były: 5 Centimeters per Second od Makoto Shinkaia i Czwórka Key'a: Clannad, Kanon, Angel Beats, Air.
Jedynym anime jakie oglądałem jak zahipnotyzowany było Shingetsutan Tsukihime : P chociaż opinie o tej produkcji są bardzo różne. Nie powiem, że jest idealne, ale moim zdaniem to anime jest najbliższe perfekcji z tych, co widziałem do tej pory
Zagraj w vn, a na pewno zmienisz zdanie.
Jedynym anime jakie oglądałem jak zahipnotyzowany było Shingetsutan Tsukihime : P chociaż opinie o tej produkcji są bardzo różne. Nie powiem, że jest idealne, ale moim zdaniem to anime jest najbliższe perfekcji z tych, co widziałem do tej pory
Anime jest faktycznie świetne, ale następna produkcja Type-Moon (Fate/Stay Night) była wyraźnie lepsza. Tsukihime jest po prostu wciągające ze względu na klimat, czyli panuje w nim taka atmosfera horroru, tajemniczości, a coś takiego uwielbiam.
Jednak czytałem, że jest bardzo skrócone (i zmienione) w stosunku do VN.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-23 18:24:36)
ale następna produkcja Type-Moon (Fate/Stay Night) była wyraźnie lepsza.
Jednak czytałem, że jest bardzo skrócone (i zmienione) w stosunku do VN.
Tak dokładnie to adaptacja kolejnej produkcji Type Moon Bo przy anime Nasu & spółka chyba nie pracowali. No a J.C Staff strasznie pociął historię, o czym powie każdy kto grał.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
The Garden of Sinners
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Co prawda do doskonałości im trochę brakuje, ale bardzo dobre i zdecydowanie ponadprzeciętne/wyróżniające się serie to:
Guilty Crown i Mirai Nikki.
Mogą się komuś nie podobać, są kontrowersyjne i dosyć zagmatwane, ale uważam, że wyraźnie lepsze niż większość przeciętniaków.
Poza tym Sword Art Online, ale to już produkcja dla trochę młodszych widzów. Mimo wszystko to jedna z najlepszych serii (szczególnie, jeśli SAO i ALO traktować jak dwa osobne anime).
Oczywiście oceniając anime biorę pod uwagę wszystko, czyli grafikę, muzykę, postacie i fabułę.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-03-25 19:40:06)
Aj, tom, trzeba było poczekać miesiąc i odkopałbyś temat, który był cool dwa lata temu.
Nie wiem czy cokolwiek na tym świecie można nazwać doskonałym. Ale jeśli założymy, że nie przychodzi mi do głowy nic, co w Nausice z Doliny Wiatru można byłoby zrobić jeszcze lepiej, a kreska, animacja, postacie, fabuła i muzyka stoją na najwyższym poziomie, to proszę bardzo, oto moje anime "doskonałe".
Skoro odkopany to... Cztery różne gatunki:
- Clannad
- Elfen Lied
- FMA
- SAO
Nic dodać nic ująć
Ze dwa przecinki i kropkę przydałoby się dodać
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24