Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam. Mam problem z napisami pobranymi z tej stronki do anime xxxHOLiC: Rou.
po 1 napisy sa zamienione, tzn do epizodu1 sa nazwane xxxHOLiC_Rou_ep02_ i na odwrot. Ale mniejsza o to juz sie zorietowalem i jest ok ale...
Jak ogladam 1 epizod to w sekundzie 13:49 film sie urywa, chyba ze... nieuzywam tych napisow, w takim razie to nie wina video bo jak ogladam bez napisow to dziala do konca. Drugiego epizodu jeszcze niesprawdzalem...
Moglby mi ktos wytlumaczyc czy moge to naprawic jakos wlasnorecznie albo o co tu chodzi..?
Moglby mi ktos wytlumaczyc czy moge to naprawic jakos wlasnorecznie albo o co tu chodzi..?
Myślę, że dałoby się przeprowadzić zdalną diagnostykę, ale najpierw musiałbyś uzupełnić posta o polskie znaki.
Tobie się nie chce klepnąć jednego klawisza == nie wszystkim chce się latać wokół twojego problemu.
odcinki mam takie jakie sciągnołem innych niesciagne bo te są przecież dobre poza tym bardzo trudno to znaleść...
Do całego xxxHOLiC: Kei działały tyko do tego niechcą w pewnym momencie
Sri_Ace: Jak potrafisz i chce Ci sie pomóc to pomóż, a nie czepiasz sie drobnosterk, napisałem gramatycznie i bez błędów ort, ale jak ktos CHCE sie do czegos przyczepic to znajdzie powód.
Ostatnio edytowany przez jahve (2012-04-12 00:38:42)
napisałem gramatycznie i bez błędów ort
Akurat. Włącz sprawdzanie pisowni, bo w obu postach masz orty. A sorry, jesteś leń i szkoda ci alta, więc sprawdzanie podkreśliłoby ci równo całego posta...
Co do samego problemu - spore znaczenie mają zainstalowane kodeki, użyty player i metoda wyświetlania napisów.
Napisy są przystosowane do konkretnej wersji. Jeśli nie pasują, możesz je poprawić sam, ale nie masz o tej żadnej wiedzy, a nikt nie będzie Ci tłukł do głowy podstaw Aegisub, bo od tego są poradniki dostępne w internecie.
Ostatnio edytowany przez Rivriet (2012-04-12 01:07:44)
Uzywam VLC media player, tak niemam pojecia jak sie robi/poprawia napisy, wiec pewnie skonczy sie na tym ze bede musial sciagnac se jeszcze raz te 2 odcinki...
Sri_Ace: nie twierdze ze napisalem 100% poprawnie, ale tez nie napisalem jak analfabeta i da sie normalnie odczytac wiec czy napisze ,,lopata" czy ,,łopata" to są dlamie drobnostki
Krid: po to sa pl suby zebym sie niemusial uczyc oglądac z angielskimi, pozwól że ostatnich 2 linijek nieskomentuje bo niebede sie znizal do twojego poziomu
btw to ze ktos sie na czymś nie zna nie znaczy to ze ten ktos jest trolem i trzeba go tępić, ale widze ze to forum jest OnLy4pR0 wiec temat raczej do zamkniecia, dziekuje.
czy napisze ,,lopata" czy ,,łopata" to są dlamie drobnostki
A dla mnie to, czy ktoś mi robi "łaskę", czy "lske", to sprawa najwyższej wagi...
Kilka osób na pewno by ci pomogło, ale wkraczasz na obcy teren, nie chcesz się dostosować do obowiązujących zasad i jeszcze się odszczekujesz. Ok, nie mam prawa ci zabronić. To samo z obowiązkiem pomocy
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-04-12 01:33:19)
Cytując:
Napisz dokładnie jakiej grupy ściągnąłeś hardki/soft w mkv.
Inaczej - napisz, jaką żeś pobrał wersję tych odcinków.
Ostatnio edytowany przez Rivriet (2012-04-12 01:34:28)
A gdzie sprawdzić jaka to wresja? Ktoś mi to pobrał z torrentów, język mówiony jest jp, a tytuł: xxxHolic - Ro - Adayume i xxxHolic - Ro więc inaczej niż oryginalnie ale wydaje mi się że to nie o to Ci chodziło...
Doraznie rozwiązałem ten problem w ten sposób że przesuwam film o 30sec w miejscu gdzie się urywa, ale w 2 epizodzie jest kilka takich miejsc więc stracę w ten sposób trochę filmu...
a napisy są z tej stronki:
xxxHOLiC_Rou_ep02_Tenshi_AnimeSubInfo_id38340
xxxHOLiC_Rou_ep01_nixiiie_AnimeSubInfo_id34296
xxxHOLiC_Rou_ep01_Tenshi_AnimeSubInfo_id34297
Ostatnio edytowany przez jahve (2012-04-12 01:50:25)
A gdzie sprawdzić jaka to wresja?
Podając nazwę pliku <_<'
Druga sprawa to to, że napisy nie powinny stwarzać takiego problemu. Wywal VLC, kodeki (pewnie ich nie masz, tylko korzystasz z tych wbudowanych w VLC) i zainstaluj CCCP.
To że napisy nie powinny stwarzać takiego problemu to się sam domyśliłem i dlatego się tu o pomoc właśnie zwróciłem
Nazwę pliku juz podałem, xxxHolic - Ro - Adayume.mkv i xxxHolic - Ro.mkv
Masz racje kodeków nigdy żadnych nie instalowałem, teraz usunołem VLC i zainstalowałem tego CCCP i teraz tam gdzie urywało film to teraz tylko zatrzymuje jakby na 1sec i dalej potem leci.
Gdzie w tym programie się ustawia wielkość napisów
Ostatnio edytowany przez jahve (2012-04-12 12:01:29)
Sri_Ace:
Ace, ja bym mu za takie coś już nie starał się pomóc. Raz można się pomylić, ale dwa razy...
Wygląda na to, że owe odcinki są po prostu uszkodzone.
Strony 1