Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
chodzi o takie coś: robię teledysk w movie makerze (wersja 2) zrobiłem powiedzmy do połowy i zapisałem sobie to jako projekt movie makera (to co opisuje dzieje się zawsze nie tylko wtedy kiedy robie tak jak jest tu opisane) i otwieram to pózniej i chcę to zapisać na pulpicie i wyskakuje mi takie cuś: "Windows Movie Maker cannot save the movie to te specified location. Verify that the original source files used in your movie are still available, that the saving location is still available, and that there is enough free disk space available, and then try again." z tego co mi wiadomo chodzi o to że nie moze zapisać pliku w danym miejscu, mam sprawdzić czy pliki których uzywam w tym teldedysku są poprawne i są tam gdzie powinny być (są), czy miejsce zapisu jest poprawne (jest), czy jest wystarczająco duzo miejsca na dysku aby to wideo zapisać (jest ponad 5 GB) i mam spróbować ponownie no i próbuję i ciągle to samo i nie moge se zapisac tego teledysku:( pomożecie?
Sprawdź czy dysk na którym masz pliki tymczasowe ma miejsce (zazwyczaj C: )
A tak:
weź zapisz, gdzie chce program i utwórz potem skrót.
Powinno byc ok.
tylko mi nigdzie nie pisze gdzie chce program;)
Suchy: w poście wyżej napisałem własnie to 5 GB to jest C:D na D mam chyba z 3
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-02-22 18:24:10)
Zaraz!
gdy zapisujesz projekt to otwiera się okno i teoretyczne miejsce w ktorym ma byc zapisany projekt.
zdaje mi sie ze org jest to moje video.
oczywiście, sprawdzilem to : moje wideo.
tak ale nawet jak tam zapisywałem to sie nie dało a błąd się naprawił przyczyną było to że jeden plik filmowy z którego robiłem teledysk zrąbał sie i dziwnym trafem zmiejszył sie z 240 MB do 70:D skopiowałem go z płyty jeszcze raz i teraz gra gitara tylko wolno zapisuje bo pisze ze mam za mało pamięci wirtualnej a wszystko powyłączane:D (GG, Bir Comet itp.)
tak tylko z tego jest najlepsze ze teraz tak mi pisze zawsze to 4 do 5 minut i miałem zapisane wideo niewazne jaki kodek (no oprócz h.264 i x.264 bo jeszcze wtedy nie wiedziałem ze takie cos jest) i pięknie się zapisywało a teraz pisze mi 300 minut i rosnie i czekaj[cholera] musi coś być skoro zawsze działało mi dobrze
ok spoko juz działa normalnie. poczekałem chwilke i zaczelo normalnie zapisywać a przedtem to musiał sobie zweryfikować kodek w jakim jest zakodowany plik wideo którego uzywam w teledysku i potem mógł zapisać do WMV windowsowego
Strony 1