Nie jesteś zalogowany.
Ogólnie jest dobrze - zmniejszyć obrazki i zadbać o aktualne FAQ xD
Według mnie trochę za jasne, ale jak będzie można zmieniać skórki, to w sumie nie ma znaczenia
Fajnie wygląda. Prosta i przyjemna, ale...
Napisy, wraz ze szczegółami (synchro, format, waga) lepiej prezentowała by się centralnie na stronie. Gdyż strona traktuje o napisach a jak wiemy newsów jest niewiele. Jeśli chodzi o newsy to po boku (prawa/lewa). Przydało by się jeszcze miejsce na czcionki oraz osobny pasek z aktualizacjami do napisów. Dodatkowo warto by pomyśleć o dodaniu listy co kto tłumaczy w aktualnym momencie (nie tylko tytuł, ale również odcinek) oraz na jakim etapie jest (tłumaczenie, korekta.., ile procent) wraz z informacją dl jakiej grupy będzie synchro napisów.
ogólnie to byłby luksus i wszystko co do szczęścia jest potrzebne.
Fajnie wygląda. Prosta i przyjemna, ale...
Napisy, wraz ze szczegółami (synchro, format, waga) lepiej prezentowała by się centralnie na stronie. Gdyż strona traktuje o napisach a jak wiemy newsów jest niewiele. Jeśli chodzi o newsy to po boku (prawa/lewa). Przydało by się jeszcze miejsce na czcionki oraz osobny pasek z aktualizacjami do napisów. Dodatkowo warto by pomyśleć o dodaniu listy co kto tłumaczy w aktualnym momencie (nie tylko tytuł, ale również odcinek) oraz na jakim etapie jest (tłumaczenie, korekta.., ile procent) wraz z informacją dl jakiej grupy będzie synchro napisów.ogólnie to byłby luksus i wszystko co do szczęścia jest potrzebne.
Przerost formy nad treścią
Ale o tym gdzieś już było, tylko teraz nie mogę znaleźć.
Sacredus napisał:obrazki na liście anime są za duże, no i "epizod" zamiast "odcinek" w opisie anime i na liście subów ranią oczy.
+1
Ponadto w opisie lepiej by pasowało "Liczba odcinków" niż "Ilość odcinków".
Ogólnie nowa strona raczej na plus.
Ty dulowaty userze!
Wygląda schludnie, chociaż ja się tam nie znam. Grunt żeby działało poprawnie (z drugiej strony problemów z obecnym ANSI jakoś nie miałem).
Ansi 2.0 niezłe. A i zapomniałem dodać i poruszyć jedną kwestię.
Oby ANSI każdemu działało. Bo sporo osób znajomych nie może wejść na ANSI a bana(perma) tutaj nie ma. Nie wiem czym to jest spowodowane. I nie ma różnicy czy mieszkasz w Polsce czy poza nią.
Chyba ktoś za duży zakres IP zbanował/zablokował.
Ostatnio edytowany przez rikuo (2012-07-01 20:27:23)
Oby ANSI każdemu działało. Bo sporo osób znajomych nie może wejść na ANSI a bana tutaj nie ma. Nie wiem czym to jest spowodowane. I nie ma różnicy czy mieszkasz w Polsce czy poza nią.
Hm, dziś np. Faim nie może wejść na ansi, choć wcześniej problemu nie miał.
Ale z banem nie jest tak, że treści możesz przeglądać, tylko pisać już nie? Miałem, ale nie pamiętam, jak to było.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2012-07-01 20:25:10)
rikuo napisał:Ansi 2.0 niezłe. A i zapomniałem dodać i poruszyć jedną kwestię.
Oby ANSI każdemu działało. Bo sporo osób znajomych nie może wejść na ANSI a bana tutaj nie ma. Nie wiem czym to jest spowodowane. I nie ma różnicy czy mieszkasz w Polsce czy poza nią.
Hm, dziś np. Faim nie może wejść na ansi, choć wcześniej problemu nie miał.
Ale z banem nie jest tak, że treści możesz przeglądać, tylko pisać już nie? Miałem, ale nie pamiętam, jak to było.
wyloguj sie to zobzczysz
Oby ANSI każdemu działało. Bo sporo osób znajomych nie może wejść na ANSI a bana(perma) tutaj nie ma. Nie wiem czym to jest spowodowane. I nie ma różnicy czy mieszkasz w Polsce czy poza nią.
Też wejść normalnie nie mogę na standardowym DNS (61.21.99.95) , musiałem zmienić DNS na ten od Google. Mam nadzieje że nie potrwa to długo.
Ostatnio edytowany przez Prey (2012-07-02 06:47:38)
rikuo napisał:Ansi 2.0 niezłe. A i zapomniałem dodać i poruszyć jedną kwestię.
Też wejść normalnie nie mogę na standardowym DNS (61.21.99.95) , musiałem zmienić DNS na ten od Google. Mam nadzieje że nie potrwa to długo.
Mi zmiana DNS na neostradzie nie pomogla. żeby wejsć na ANSI potrzebuję neta sąsiada.
Jak to żadnej rewolucji?
IMO najważniejsza sprawa - poszczególne napisy nie są już samodzielnymi bytami, a przynależą do serii. Co to oznacza? Ano koniec kłopotów z wyszukiwaniem. Wybieram napisy do Gundama 0079 i mam ich tylko kilkanaście konkretnych, a nie parę setek takich, co zwierają w nazwie Gundam i/lub 0079. Wyszukiwanie po obiekcie, a nie Stringu.
Tutaj sugeruję twórcom, że skoro tytuły mają linki do anidb, to bardzo fajna byłaby możliwość wyszukiwania serii/napisów właśnie po numerze z linku. Wtedy byłoby jeszcze konkretniej niż z nazwą.
I czy moglibyśmy zapoznać się z co ważniejszymi punktami TODO, żeby wiedzieć, czego się spodziewać, czy jednak wolicie zrobić niespodziankę?
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-07-02 14:52:55)
Po prostu rzućcie okiem dajcie znać, czy idzie to w dobrym waszym zdaniem kierunku.
No dobra, uśmiechnąłem się przy tym. Nawet prawie uwierzyłem w tego bloga.
A teraz na serio - gdzie prawdziwa wersja nowego ANSI?
Co do stabilności i możliwości wejścia na stronkę (z tego co wiem, to nie tylko ja), to przez 24h mogłem o tym zapomnieć ^^'
Teraz wszystko już jest w porządku. Z drugiej strony miałem czas na korektę napisów .
Co do tego layoutu z postu Kane'a , to panowie i panie 1 kwietnia już był...
Humanus Noctorna
Zajebiście to wygląda na pierwszy rzut oka. Oby tak dalej panowie
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Liczę na świetną funkcjonalność, bo wygląd jak dla mnie słaby, ale to nie o niego się rozchodzi.
Jak dla mnie tragicznie wygląda ten szyld "powitalny". Moje pierwsze wrażenie to, że ta strona to jakiś fanblog Samurai Champloo. Pomysł zaczerpnięty z AnimeGate? Może zróbcie konkurs dla grafików aby stworzyli jakieś propozycję na to tło.
Okno komentarzy bardzo mi przypomina samosia.pl, po co te dymki, buźki, wygląda to ohydnie.
Jak narazie nie ma się z czego cieszyć i gratulować, tam nie ma nic. Jak dla mnie to narazie tylko szkielet, wręcz truposz, który odstrasza swoim wyglądem.