Nie jesteś zalogowany.
Albo czekaj na zbiorczy torrent, gdzieś pod koniec sierpnia (taki ambitny plan...).
Albo czekaj na zbiorczy torrent, gdzieś pod koniec sierpnia (taki ambitny plan...).
Chcesz to skończyć? Poznęcaj się nad nimi dłużej. Na początek wykończ Hanę.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-06-17 18:00:33)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
W sumie doszło do mnie, że jednak nie byłoby źle, gdyby ktoś gdzieś to wrzucił...
Ostatnio edytowany przez bodzio (2012-06-26 20:23:32)
Informacyjnie: wrzucam na ansi swoje napisy, trafią tu też całe votomsy... na obecną chwilę praktycznie niczego już nie da się pobrać - linki pozdychały, torki wymarły, ddl nie ma, bot odszedł do Krainy Wiecznych Łowów.
E tam, panie. Z torków da się ściągnąć (wolno, bo wolno, ale się da), seed zawsze jakiś się znajdzie. Seria tv, Red i Files w utorrencie ciągle leżą. :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Bo sam czasem to seedowałem trochę, ale zaczyna się tego wszystkiego robić za dużo. Jak dojdą reedycje innych animu, to już sam nie dam temu rady - np. Iroha w całości to koło 40GB -_-
E tam, Iroha... Only Votoms! Wszystkie torty, Wielka Bitwa i epy 27-30 z serii razem nawet nie mają 15 giga. :/
A Soukou Kihei Votoms: Big Battle i Gintama też w formie napisów się pojawi, czy jakiś torrent powstanie?
Votoms w całości będzie miał torka. Ale jedno i drugie trafi też w postaci napisów na ansi.
Samochód ciężarowy o masie 10 ton porusza się z prędkością 90km/h. Zaszła konieczność nagłego hamowania. Przyjmując za podstawę obliczeń energię kinetyczną ruchu postępowego, wyznaczyć:
- ilość ciepła wydzielonego w czasie hamowania (podać w kJ i kilokaloriach)
- czas pracy żarówki o mocy 100W, gdyby do jej zasilania wykorzystać energię kinetyczną utraconą podczas hamowania.
Po rozwiązaniu zadania podaję link do 32 epka Votomsa
Dałeś sobie spokój z testami na przecinki, bo nikt nie mógł ich przejść? xD
Dla ciężarówek o dopuszczalnej masie powyżej 3,5 tony maksymalna prędkość, jaką mogą się poruszać po polskich drogach, to 80 km/h. Zatem ciepła ni ma i żarówka się nie zapali.
Dla ciężarówek o dopuszczalnej masie powyżej 3,5 tony maksymalna prędkość, jaką mogą się poruszać po polskich drogach, to 80 km/h. Zatem ciepła ni ma i żarówka się nie zapali.
Autobus spełniający dodatkowe warunki techniczne może poruszać się na autostradzie i drodze ekspresowej z prędkością 100 km/h.
^ Autobus nie jest ciężarówką.
^ Przecież da się rejestrować samochody ciężarowe jako autobusy.
@2down: Teraz mówisz o względach prawnych. Mi chodzi o to, że pojazd jest z założenia twórców pojazdem ciężarowym, jednak z perspektywy prawa jest autobusem.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-07-03 19:53:12)
Zakładając, iż zadanie jest po polsku i mówimy o polskich realiach:
- 0 J - hamulce raczej na bank są niesprawne
- nawet jedna cząstka ładunku się w niej nie pojawi [patrz punk wyżej]
^ Przecież da się rejestrować samochody ciężarowe jako autobusy.
Samochód ciężarowy zarejestrowany jako autobus nie jest już ciężarówką, jest autobusem. :/
Zadanie jest jak najbardziej poważne, a wasze założenia nic nie znaczą
Wynik odnośnie zadania o pracy żarówki podać z dokładnością do sekund.
Alternatywne zadanie:
Obliczyć masę kostki ołowiu, którą można ogrzać od temperatury 15 stopni C do temperatury topnienia, to jest 327 stopni. Za pomocą uderzenia młota o masie 200kg, spadającego z wysokości 2 metrów. Należy założyć, że 80% energi potencjalnej młota zamienia się w ciepło ogrzewające ołów, a reszta ulega rozproszeniu w otoczeniu.
Zadanie jest jak najbardziej poważne, a wasze założenia nic nie znaczą
Wynik odnośnie zadania o pracy żarówki podać z dokładnością do sekund.Alternatywne zadanie:
Obliczyć masę kostki ołowiu, którą można ogrzać od temperatury 15 stopni C do temperatury topnienia, to jest 327 stopni. Za pomocą uderzenia młota o masie 200kg, spadającego z wysokości 2 metrów. Należy założyć, że 80% energi potencjalnej młota zamienia się w ciepło ogrzewające ołów, a reszta ulega rozproszeniu w otoczeniu.
Nie wiem, czy dobrze, ale zakładając, że ciepło właściwe ołowiu wynosi 129 J/(kg*K), a przyspieszenie ziemskie 9,8 m/s^2, to wyszedł mi wynik: 0,07792 kg. A czy dobry, to cholera wie.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan