Nie jesteś zalogowany.
Pomyśleliśmy o odsłonie II edycji projektu, którego celem, podobnie jak w wypadku Anfo-Event, jest wydanie serii anime z udziałem różnych grup. Poprzednia, z bólem, ale wyszła, więc mamy nadzieję, że i tym razem się uda
Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou
Rozpoczynamy oczywiście od zgłoszeń grup, które chciałby wziąć udział w tym projekcie.
Żeby temat był klarowny, zgłoszenia należy wysyłać do 15.07 (czyli tydzień, licząc od teraz), pisząc o tym na pw lub umieszczając informację w tym temacie. Ilość grup pozwoli nam wziąć potem pod rozwagę, z jaką serią można się zmierzyć.
Zasady wyboru serii (oraz liczba odcinków) będą wyglądać tak, jak poprzednio, więc warto zajrzeć tutaj:
Jak wyglądało głosowanie w zeszłym roku
Lista zgłoszonych grup:
1. Kuzyni
2. ASG
3. RTT
4. RKZ
5. Tró-chan
6. Thebassa Band
Dobrze, proszę państwa, mamy już ustaloną liczbę grup. Jest ich sześć, a więc na warsztat weźmiemy pozycję liczącą sześć odcinków, ewentualnie coś z jednego uniwersum, co w sumie da tę samą liczbę. Ważne jest to, by była to zamknięta całość, połowa serii nie wchodzi w grę. Animce należy zgłaszać w tym temacie.
Przed podaniem propozycji, należy zapoznać się z poniższą listą wymagań:
1. Nie robimy hentaiów!
2. Należy sprawdzić, czy dany tytuł posiada angielskie tłumaczenie i czy można skądś pobrać rawy, DVDISO lub jakaś grupa zagraniczna wydała sensownej jakości softosub (ale to w ostateczności).
3. Należy sprawdzić w bazie fansubs.pl, czy dany tytuł został już wydany przez polską grupę hardsuberską. Jeśli tak, nie wolno go zgłaszać. Jeżeli został zaczęty i od dłuższego czasu nic się w temacie nie dzieje, droga wolna.
4. Ponieważ bywa tak, że grupy pracują nad danymi tytułami, mogą zgłosić, że prace trwają i tytuł zostanie wycofany z propozycji.
5. Każda osoba może zgłosić tylko jeden tytuł.
6. Propozycje można podawać do 29.07 do godziny 24:00.
7. Jeżeli w tym czasie dany tytuł zbierze przeważającą liczbę głosów (powiedzmy od 4 w górę) i spełnia wymogi punktu 2., wtedy wybór uważamy za rozstrzygnięty. Jeśli tak się nie stanie, zostanie dodana w tym temacie ankieta zawierające tytułu o największej liczbie głosów (góra 10 z powodu ograniczenia ankiety na forum).
8. Do końca trwania głosowania można zmienić swój głos, jednak należy zrobić to w nowym poście, żebym nie przegapił.
Żeby ułatwić szukanie tytułu, można skorzystać np. z tej listy.
---------------------------------
Rozpoczynamy etap drugi, czyli ankietę. Głosować można przez tydzień od 1 sierpnia do 8 do północy.
Tytuły zostały wybrane na podstawie największej popularności w propozycjach.
-------------
Głosowanie zakończone, zwycięzcą jest Top o Nerae!
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-08-09 23:51:08)
Na dobry start zgłaszają się Kuzyni. Jeden ep na pewno, być może dwa, zobaczymy.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
My też możemy wziąć udział, ale pod warunkiem, że będzie lepsza organizacja. Bo to, co się działo poprzednio, to momentami wołało o pomstę do nieba...
GG: 1677958
RTT też zgłasza swój udział.
Kolejną serie spaprzecie "kolorowym" wydaniem... Ja rozumiem, że hardsuby i tak cieszą się popularnością tylko wśród garstki osób, w większości innych fansuberów, ale idea tych eventów jest dla mnie nie do zniesienia
Od dawna leżały mi te projekty na wątrobie. Musiałem.
My też możemy wziąć udział, ale pod warunkiem, że będzie lepsza organizacja. Bo to, co się działo poprzednio, to momentami wołało o pomstę do nieba...
No nie wiem, czy będzie lepiej, skoro ja będę... a pisanie do niektórych ludzi na pm mija się z celem
Pisz, co ci leży na wątrobie, to się zobaczy, czy da się coś zmienić.
adi90a... zasadniczo deal with it or disappear
Przede wszystkim trzeba ustalić termin zdania suba, który można by na prośbę przedłużyć o max 2 tygodnie.
Innymi słowy wziąć przykład z anfo-eventa, bo staropolskie, "jakoś to będzie" zdecydowanie się nie sprawdziło.
GG: 1677958
Kolejną serie spaprzecie "kolorowym" wydaniem... Ja rozumiem, że hardsuby i tak cieszą się popularnością tylko wśród garstki osób, w większości innych fansuberów, ale idea tych eventów jest dla mnie nie do zniesienia
Od dawna leżały mi te projekty na wątrobie. Musiałem.
zrob lepiej lub zgin.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Unaweza kuongeza mimi.
Unaweza kuongeza mimi.
Dobra, pogadali my i dopisałem cię do listy.
Only Votoms
Soukou Kihei Votoms: Gen-ei Hen
Ty mi tu nie wyskakuj z tytułami, bo na razie grupy zbieramy
Poza tym ja to wydam
Jeszcze parę eventów i pokończą się wszystkie krótkie serie
Sam się nie zgłaszam, ale gdyby wybrano coś fajnego, chętnie pyknę komuś potrzebującemu korektę.
Głosowanie uważam za rozpoczęte. Mamy 6 grup, więc edycja będzie wyglądać tak, jak poprzednio.
Ozuma
Ozuma
+1
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
To ja znalazłem coś takiego. Na ANSI z tego co widzę jest tylko pierwszy odcinek. Na fansubs też tego nie widzę. Tylko nie wiem, czy 26 odcinków to nie za wiele.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6408
http://www.youtube.com/watch?v=Id5ZGhvW-sw
Moim zdaniem nie wygląda źle. ^^
Jak szanujecie swój czas, to odradzam.
Ostatnio edytowany przez Camizi (2012-07-16 12:50:51)