#1 2012-08-05 14:38:07

Sado
Użytkownik

Lupin III

Aż dziwne, że jeszcze nie powstał temat o tej (całkiem porządnej) bajce. Przygodę rozpocząłem od "Mine Fujiko to iu Onna" i uważam, że ta seria jest świetna jak na początek. Anime trzymało pierwotnie całkiem niezły klimat, nie było nudne, chociaż fajerwerków też nie widziałem. Zdecydowanie na plus świetne postaci, jakich brak w obecnych seriach. Za to końcowe odcinki całkiem mnie pochłonęły. Teraz chciałbym kontynuować przygodę z Lupinem. Za serie TV nie chcę się póki co brać, ale obejrzałbym czasem jakiś niezły film z tego uniwersum. I tu pytanie do osób zaznajomionych z nimi: brać po kolei te z najwyższymi ocenami na portalach, jak anidb czy mal, czy lepiej sobie odpuścić ich opinie? Bo słyszałem, że niektóre filmy trzymają poziom, za to z innymi już gorzej.

No i, oczywiście, temat powstał, żeby swobodnie podyskutować o całym uniwersum.

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#2 2012-08-05 15:17:11

Zarathustra
Użytkownik

Odp: Lupin III

Jeśli będziesz oczekiwał czegoś pokroju Kobiety zwanej Mine Fujiko, to możesz się rozczarować. Żadna starsza produkcja z Lupinem nie posiada tak zakręconego klimatu i tyle powagi na ekranie. Schemat jest zwykle bardzo prosty i mamy przygodową komedię, postacie oczywiście pozostają niezmiennie świetne. oczkod

Oglądaj na chybił trafił, niektóre produkcje są trochę słabsze, ale gniotów tam nie uświadczysz (chociaż w tych starszych kreska może niektórych odstraszać).

Stopka forum

© Animesub.info 2024