Nie jesteś zalogowany.
może mi ktoś powiedzieć dlaczego kirito walczy starym mieczem skoro wykol sobie nowy ?: O albo ta kreska jest taka , ze walczy nim a tylko ja nie widze roznicy.. pomiedzy tym zbudowanym i starym ;x
Cały czas walczy starym, ale nowy miecz ujrzysz w przyszłym odcinku
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-08-29 17:04:27)
yhym.. : D dalej sie nie moge zadziwic, jak wielki i pomyslowy moglby byc ten swiat.. a jest narazie srednie.. no ale zobaczymy.. moze szersze watki beda pod koniec skoro na 7 epie sa na 74 poziomie ;x
Pytanko do tych co czytali LN.
Czy w LN też jest taki duży przeskok pomiędzy poziomami, bo w 2 epku mieliśmy 2 poziom, później jest masa side story, a teraz nagle jesteśmy na 74 poziomie? Taką strukturę ma LN, czy też tyle poziomów zostało pominiętych.
Skoki między poziomami były też w LN.
Pierwotnie w LN był przeskok był z 1 piętra na od razu 74. Później doszły side story opisujące, co działo się na wcześniejszych poziomach zamku.
EDIT:
Fajna przeróbka najnowszego rozdziału Naruciaka:
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-08-29 21:15:14)
Parę obrazków z nadchodzącego odcinka:
Ja bym te obrazki w spoiler dał:)
A wiadomo w ogóle, ile ma być wszystkich tomów?
Trudno powiedzieć. Słyszałem, że wersja sieciowa zawierała tylko 4 tomy i historie poboczne do nich (tomy 2, 7 i 8). Główne arci dostały po 2 tomy, oprócz ostatniego, który miał podobno 308 rozdziałów, a autor dopisuje do niego nowego fragmenty (podobno aż 1/3 dziesiątego tomu to nowa zawartość). Na pewno dotrą do 15 tomu, ale chyba dadzą radę przeciągnąć serię aż do 20.
W sprawie ilości tomów:
Chapter 1-8, 2 interlude chapters, and concluded by epilogue + prologue (not the same prologue as in vol9)
Vol9 already covered chapter 1-3 plus interlude. I guess vol10 will cover chapter 4-6.Chapter 7 web version is about 800 pages, chapter 8 is over 1000 pages....
Alicization will require way more than 2 volumes to conclude. In volume 10, author only used ~130 pages out of 2500 pages from web novel in it, while he wrote new content for the rest of the book. So there're still about ~2100 pages left to be published (average light novel volumes have 350 pages).
Z tego co wiem, to:
2 rozdział 10 tomu - 4 rozdział weba
3 rozdział 10 tomu - nowy materiał
a dalej nie wiem... ale chyba reszta to też nowy materiał, bo 2 rozdział wyczerpuje te ~130 stron - chociaż z drugiej strony, 5 rozdział weba dzieje się dwa lata po 3 (1 rozdział 9 tomu).
Wreszcie pojawiły się obrazki w wysokiej rozdzielczości, a wraz z nimi cztery nowe:
Według mnie, anime jest wspaniałe. Ten rodzaj kreski, z tą niesamowicie dopracowaną fabułą, tworzą anime, na jakie czekałem bardzo długi okres, po obejrzeniu Code Geass i R2. Pierwszy odcinek, powiedziałbym przeciętny, ale wraz z kolejnymi odcinkami, fabuła się rozkręca i jest coraz lepiej.
Nie patrz się za siebie, bo spotkasz śmierć przed sobą.
Według mnie, anime jest wspaniałe. Ten rodzaj kreski, z tą niesamowicie dopracowaną fabułą, tworzą anime, na jakie czekałem bardzo długi okres, po obejrzeniu Code Geass i R2. Pierwszy odcinek, powiedziałbym przeciętny, ale wraz z kolejnymi odcinkami, fabuła się rozkręca i jest coraz lepiej.
Pokaż spoilerA poza tym, HP Kirito, jest Sugoi! Po obejrzeniu odcinka, zastanawiam się jak będzie wyglądać walka z przywódcą tamtej gildii
Śmiem się nie zgodzić. Nic specjalnego, seria zbliżona do hack... etc.
z tą niesamowicie dopracowaną fabułą
jest Sugoi!
Czekam, aż to wreszcie zacznie być ciekawe. I przydałyby się jakieś interesujące postaci.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
z tą niesamowicie dopracowaną fabułą
jest Sugoi!
Czekam, aż to wreszcie zacznie być ciekawe. I przydałyby się jakieś interesujące postaci.
Anime nie podoba się tobie, ale męczysz się i czekasz na ciekawe postacie? Jak przy 9 odcinku nic ciekawego dla ciebie nie ma to na bank w dalszych także nie będzie ; ]
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Sado napisał:z tą niesamowicie dopracowaną fabułą
jest Sugoi!
Anime nie podoba się tobie, ale męczysz się i czekasz na ciekawe postacie? Jak przy 9 odcinku nic ciekawego dla ciebie nie ma to na bank w dalszych także nie będzie ; ]
Gdzie napisałem, że mi się nie podoba i się przy nim męczę? Zresztą odcinki 2-7 to były tylko historie poboczne, więc nadal jest szansa, że zrobi się lepiej.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Pokaż spoilerA poza tym, HP Kirito, jest Sugoi! Po obejrzeniu odcinka, zastanawiam się jak będzie wyglądać walka z przywódcą tamtej gildii
8/10 jeśli to troll, bo nie jestem pewna
Chociaż nie wiem, może to anime to faktycznie jakiś masterpiece, ja nie dotrwałam niestety do końca trzeciego odcinka.
LN SAO 1 - 4 są imo lekko denne fabularnie, więc to troll.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Przecież to oczywiste, że to troll - wystarczy spojrzeć na nick (japoński odpowiednik YouTube).
Jakby olali te wszystkie side stories, to anime wyszłoby o niebo lepiej - dlatego osobiście polecam przeskoczyć bezpośrednio do ósmego odcinka (oczywiście po obejrzeniu pierwszego ).
Odcinek | Tytuł | Level Kirita | Data | Poziom | Frontline | Komentarz | Źródło
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-04 19:11:08)
mam pytanie.. ;> Kirito zadal ostatni hit bossowi... wiec powinien dostac nowy item. Dostal? tak/nie?: O