Nie jesteś zalogowany.
Nie . Bo idea rzadkiego przedmiotu dla zabójcy bossa poziomu pojawiła się dopiero w Arii, którą autor napisał jakieś 9 lat po napisaniu pierwszego tomu.
Tak, w tym aspekcie SAO niestety ssie . I tak jest w przypadku każdego SS dotyczącego Aincrad.
no ale w drugim czy 3ecim odcinku dostal item po last hicie.. brak konsekwencji ?: O
Ostatnio edytowany przez Tion (2012-09-04 19:08:07)
Tak, brak konsekwencji - bo właśnie drugi odcinek, to ekranizacja Arii .
Tak, brak konsekwencji - bo właśnie drugi odcinek, to ekranizacja Arii .
ok, thx to ja wiec musze poczytac o Arii i SAO by skumac.. WTF
poczytaj całą nowelę
Co do SS to pewnie i nadawałyby się lepiej na oavki wrzucone gdzieś na jakimś DVD za rok, ale tym zabiegiem możnaby zamknać całość Sword Arta w 5-6 odcinkach :p
Z drugiej strony dzięki temu pewnie w 25 odcinkach zmieściliby SAO i ALO i GGO
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
poczytaj całą nowelę
Co do SS to pewnie i nadawałyby się lepiej na oavki wrzucone gdzieś na jakimś DVD za rok, ale tym zabiegiem możnaby zamknać całość Sword Arta w 5-6 odcinkach :p
Z drugiej strony dzięki temu pewnie w 25 odcinkach zmieściliby SAO i ALO i GGO
Maksymalnie SAO i ALO, z tym GGO to przesadziłeś, tym bardziej, że zakończenie ALO będzie idealne za dla zakończenia serii TV.
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-04 20:18:20)
A mógłby ktoś w końcu rozwinąć te tajemnicze skróty (z wyjątkiem SAO, of course ;P)? Regularnie zaglądam do tego wątku, ale jako laik niezaznajomiony z mangą czy nowelką wciąż nie mogę załapać, o czym tu rozprawiacie, co to ALO czy GGO ;P
A co do SAO, to dla mnie (czyli osoby nieznającej tego tematu) póki co jest dokładnie takie, jak gry MMO - nijakie i bez polotu, ale z niezrozumiałych dla mnie przyczyn zaskakująco popularne ;P Ale zaufam wam na słowo, że końcówka ma być arcyciekawa i obejrzę całość ;]
Ostatnio edytowany przez Hostile (2012-09-04 20:54:29)
Są to skróty gier, jakie są w ujęte w tytule LN Sword Art Online - w jakie będzie grał główny bohater (są aż 4 gry):
SAO - Sword Art Online
ALO - Alfheim Online
GGO - Gun Gale Online
UW - Underworld
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-04 21:13:39)
Są to skróty gier, jakie są w ujęte w tytule LN Sword Art Online - w jakie będzie grał główny bohater (są aż 4 gry):
SAO - Sword Art Online
ALO - Alfheim Online
GGO - Gun Gale Online
UW - Underworld
I wszystkie działają na tej zasadzie co SAO? Co on, głupi jaki? Czy aż tak mu to weszło w krew?
Myślę, że nie chcesz teraz tego wiedzieć.
KieR napisał:Są to skróty gier, jakie są w ujęte w tytule LN Sword Art Online - w jakie będzie grał główny bohater (są aż 4 gry):
SAO - Sword Art Online
ALO - Alfheim Online
GGO - Gun Gale Online
UW - UnderworldI wszystkie działają na tej zasadzie co SAO? Co on, głupi jaki? Czy aż tak mu to weszło w krew?
Nie, tylko SAO.
Czyli nie będzie wciąż tylkoo samego SAO? Heh, no to taka perspektywa zmiany koncepcji w trakcie serii mocno mnie zaciekawiła, dzięki ;] Więc w obecnej serii anime można będzie jeszcze liczyć na pokazanie tego ALO, a całej reszty w (ewentualnych) przyszłych sezonach?
Albo już więcej nie pytam, nie będę sobie nic spoilerował ;P Jeżeli istotnie są w tej serii jakieś zaskakujące zwroty fabularne, to jako czytelnicy nowelki pewnie musicie mi zazdrościć, że jeszcze nie jestem ich świadom, niech tak lepiej na razie pozostanie... ;P xD Czasem chciałbym mieć taki błyskający długopisik jak w Men in Black, żeby sobie zresetować pamięć i jeszcze raz obejrzeć Higurashi czy przeczytać mangę Berserka, przeżywając od nowa te same emocje... ;P xD
Ostatnio edytowany przez Hostile (2012-09-04 22:42:10)
Czyli nie będzie wciąż tylkoo samego SAO?
Tak, imo w te 25 odcinków wcisną ekranizacje SAO wraz ze side story + ALO.
Myślałem, że on jest darmowy. A tak serio, następny odcinek całkiem całkiem się zapowiada, w końcu będą w nim aż 2 pojedynki plus, ciekawe czy pokażą
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-05 15:19:59)
Ja tam już nie mogę się doczekać płaczu na forach, z tego, że wycięli "pewną scenę"
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-05 13:53:58)
Jak mogą ją wyciąć, skoro jej tam nie ma . Co prawda webowa wersja coś tam sugerowała, ale tylko tyle.
I nadal mam wątpliwości co do autorstwa mitycznego rozdziału 16.5 - jest zbyt sprzeczna, nawet jak na Kawaharę .
No chyba że chodzi o jakąś inną scenę...
Jak mogą ją wyciąć, skoro jej tam nie ma . Co prawda webowa wersja coś tam sugerowała, ale tylko tyle.
I nadal mam wątpliwości co do autorstwa mitycznego rozdziału 16.5 - jest zbyt sprzeczna, nawet jak na Kawaharę .No chyba że chodzi o jakąś inną scenę...
Czytałem ten rozdział, bo był swego czasu na baka-tsuki, a potem go usunęli.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
I nadal mam wątpliwości co do autorstwa mitycznego rozdziału 16.5 - jest zbyt sprzeczna, nawet jak na Kawaharę .No chyba że chodzi o jakąś inną scenę...
Ale sporo osób go przeczytało i już przed premierą animca była zabawna dyskusja czy to zekranizują. I to nie jest tylko 16.5, tego jest podobno łącznie z 8 rozdziałów*. Prawie na pewno jest z Lizbeth, bo ktoś niedawno pisał o tym na forum Baka-Tsuki.
A skoro o B-T, na ich forum ktoś tłumaczy wpisy z Tweatera autora SAO.
8ep:
9ep:
EDIT:
*Tylko że pozostałe są na zasadzie "co by było gdyby".
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-05 15:27:28)