#1 2012-09-10 16:54:10

FAiM
Użytkownik

.hack//The Movie: Sekai no Mukou ni

tumblrm7ra3gjzak1r3oay8.jpg

Czy oni ciągle muszą mielić postać Kite'a?

Może nie jest to fabularne arcydzieło, ale mi się podobało - a co innego może powiedzieć zagorzały fan serii .hack smile_lol.

Btw. niezły product placement - McDonalds, Adidas oczkod.

Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-10 18:19:42)

K5Cqyo6.png?1

#2 2012-09-10 17:00:17

marek2fgc
Użytkownik

Odp: .hack//The Movie: Sekai no Mukou ni

Według mnie zbyt skupili się na tym wirusie, nie pokazali żadnej porządnej walki z silnym mobem. Nie wykorzystali tego, co mogło im dać CGI w takim świecie. Nawet nie wyjaśnili, skąd miała jego postać. :|

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-10 17:00:24)

#3 2012-09-10 18:55:03

Merry_Nightmare
Użytkownik

Odp: .hack//The Movie: Sekai no Mukou ni

Przykleję swojego posta z tematu "Nowy sezon anime" to, co powiedziałem o tym filmie.

Tak z ciekawości zerknąłem na .hack//Sekai no Mukou ni i śmiało mogę stwierdzić, iż są to moje najbardziej zmarnowane dwie godziny z oglądania anime EVER.

Postacie: są płytkie jak podstawka od piwa, bez charakteru, po raz n-ty użyte zostały Player Characters Kite'a, Balunga z Lazurowego Nieba oraz Orci z Lazurowego Morza. Aura została przedstawiona jako nic nie robiąca i wydaje się mająca gdzieś całe The World AI, która dała głównej bohaterce (dodajmy kumającej tyle o grach RPG, co ja mam pojęcia o języku Azteków) przedmiot, by ewoluował w niej, a sama później nie ruszała dupska ze swojego "ogrodu".

Animacja: O ile tła i pojazdy są przepiękne, o tyle animacja CG postaci kuleje i to niemiłosiernie. Styl i design CG tego typu sprawdziłby się w cut-scenkach z gier, ale nie w pełnometrażowym anime.

Fabuła: przez mniej więcej 1/3 filmu NIC się nie dzieje. Już nawet K-On miał więcej akcji, niż ta część filmu. Niby później jest "pseudo" czwarty sieciowy kryzys, ale fabularnie zostało to przedstawione schematem "ojoj wielka awaria" i nagle "pyk" po awarii...

Muzyka: Jedna z dwóch dobrych rzeczy w tym anime. Muzyka w tle doskonale oddaje klimaty The World, niestety piosenki zawarte w filmie już mniej...

Tła, świat i pojazdy: Druga i zarazem jedyna najlepsza rzecz w całym filmie. Przepiękny i majestatyczny świat The World naprawdę by wciągnął widza, gdyby nie denna i słaba fabuła, jaką uraczyło nas CyberConnect2. Pojazdy (głównie statki) mają przecudowny i dokładny design i płynną animację.

A jak nikogo nie przekonuje, że postacie są marne, oto (z początku jak ją zobaczyłem, to pomyślałem, że to postać z Kingdom Hearts...) główna bohaterka.

Pokaż spoiler
q2112201104e13244779785.jpg

Stopka forum

© Animesub.info 2024