Nie jesteś zalogowany.
Wakabayashi napisał:Może mi jakiś znawca uniwesum powiedzieć bez zbędnego spojlerowania, czy w nowelce jest potem ukazane/powiedziane co się działo w czasie gdy bohaterowie byli w grze? Tak mnie ostatnio to zaciekawiło, bo anime fajne mimo wielu nielogiczności i spoko by było jakby ukazano to też z drugiej strony.
Będą wydarzenia z realnego świata pokazane, chociaż nie z czasu, gdy grali Bo ogólnie cała historia kręci się jakby oczami Kirito
Chociaż fajnie by było, gdyby zekranizowali prolog 3 tomu (chociaż nie ma na to szans, poza jakimś specjalem na BD/DVD).
Skoro trailery pokazują materiał mniej więcej do połowy odcinka, to skończą ten arc w pierwszej połowie 12ep, a do drugiej wrzucą materiał z rozdziałów 17-19.
Prawdziwe motywy Kirita (otwieracie spoiler na własną odpowiedzialność)
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-12 16:40:43)
Chociaż fajnie by było, gdyby zekranizowali prolog 3 tomu (chociaż nie ma na to szans, poza jakimś specjalem na BD/DVD).
Nie widzę żadnego powodu, dla którego mieliby to ominąć .
Skoro trailery pokazują materiał mniej więcej do połowy odcinka, to skończą ten arc w pierwszej połowie 12ep, a do drugiej wrzucą materiał z rozdziałów 17-19.
Może być z tym mały problem, bo 17 rozdział widać już w trailerze .
Sam trailer obejmuje ponad połowę SS, więc całe mogliby upchnąć w jeden odcinek. Ale tytuł 12 wskazuje na co innego .
Sacredus napisał:Chociaż fajnie by było, gdyby zekranizowali prolog 3 tomu (chociaż nie ma na to szans, poza jakimś specjalem na BD/DVD).
Nie widzę żadnego powodu, dla którego mieliby to ominąć .
Skoro ekranizują chronologicznie, już to pominęli.
Może być z tym mały problem, bo 17 rozdział widać już w trailerze .
Sam trailer obejmuje ponad połowę SS, więc całe mogliby upchnąć w jeden odcinek. Ale tytuł 12 wskazuje na co innego .
Chodziło mi ogólnie o miesiąc miodowy z 1 tomu, ale masz rację, rozdziały 18-19, w końcu musieli jakoś zacząć ten arc.
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-12 18:24:03)
Skoro ekranizują chronologicznie, już to pominęli.
Retrospekcje chyba nie są czymś niecodziennym w japońskiej animacji, nie?
A wrzucenie tego "teraz", tak od czapy, nie ma najmniejszego sensu .
Wszystkie 3 awatary Kirito z 4 gier:
Z jakich gier, Sorry za możliwe głupie pytanie ? Ale to z mangi noveli ?
Z jakich gier, Sorry za możliwe głupie pytanie ? Ale to z mangi noveli ?
Powieści. W Sword Art Online są 4 gry: SAO, ALO, GGO i UW. W anime powinniśmy ujrzeć SAO (w 14. odcinku powinien być koniec) i ALO.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Hm... wyjątkowo trailer objął prawie cały odcinek .
Jakiś czas temu na stronie SAO pojawiła się aktualizacja na temat 4. BD, które będzie zawierać bonusowo CD z soundtrackiem:
Sword Art Online Original Sountrack I
DVD nie będzie go zawierać.
[źródło: Sword Art Online OST 1 will come out with vol#4 Blu-ray @ canta-per-me.net/]
Kajiura bubli w zasadzie nie wypuszcza, więc SAO muzycznie wypada co najmniej dobrze (choć IMO nie tak dobrze jak np. KnK), a momentami bardzo dobrze.
Ostatnio edytowany przez przemoc (2012-09-15 20:02:04)
Zupełnie nic specjalnego w kwestii muzyki.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Zupełnie nic specjalnego w kwestii muzyki.
Jak i fabuły oraz postaci.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
SoheiMajin napisał:Zupełnie nic specjalnego w kwestii muzyki.
A mimo to oglądasz. Ach, ci masochiści
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-15 20:24:10)
przemoc, ponad godzinę temu xD.
OST1 będzie w limitowanej edycji czwartego BD/DVD.
Natomiast w pierwszym będzie "My Independent Destiny" śpiewane przez seiyuu Asuny - do obsłuchania tutaj.
Sado napisał:SoheiMajin napisał:Zupełnie nic specjalnego w kwestii muzyki.
Taki mam gust. A raczej bezguście. No ale trudno się ze mną nie zgodzić...
KieR napisał:Sado napisał:Jak i fabuły oraz postaci.
Co ma gust do bycia masochistą?:P Nie widzę powiązania.
Sado napisał:KieR napisał:A mimo to oglądasz. Ach, ci masochiści
Skoro to trochę za dużo dla Ciebie, to szkoda mojego czasu na tłumaczenie.
Ostatnio edytowany przez Sado (2012-09-15 22:03:44)
+1. W tym przypadku przyciągnęła mnie jedynie tematyka MMO, inaczej bym olał.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
KieR napisał:Sado napisał:Taki mam gust. A raczej bezguście. No ale trudno się ze mną nie zgodzić...
Skoro to trochę za dużo dla Ciebie, to szkoda mojego czasu na tłumaczenie.
No nic, widzę, że niektórzy nie znają znaczenia niektórych słów rodzimego języka. Mniejsza z tym, koniec tematu, bo robi się off-top.
Sado napisał:Taki mam gust. A raczej bezguście. No ale trudno się ze mną nie zgodzić...
+1. W tym przypadku przyciągnęła mnie jedynie tematyka MMO, inaczej bym olał.
Z podobnego powodu oglądałem .hacka, ale jednak podziękowałem.
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-09-15 22:08:42)
Soivon napisał:Z jakich gier, Sorry za możliwe głupie pytanie ? Ale to z mangi noveli ?
Powieści. W Sword Art Online są 4 gry: SAO, ALO, GGO i UW. W anime powinniśmy ujrzeć SAO (w 14. odcinku powinien być koniec) i ALO.
Dobrze rozumiem powieść zawiera w sobie historie z 4 gier. Czy są gry w które można grac ? I jakieś rozwiniecie skrótów.