Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Dziś sobie zrobiłem aktualizacje K-lite do wersji 9.2.0, wszystko ładnie sie zainstalowało aż tu nagle przyszło zdziwienie, że proces od playera sie nie wyłącza^^ Program zamknięty a proces dalej "siedzi". Więc zaczeło się kombinowanie. Co tu się z czym gryzie:) i już powoli sam nie wiem co jest grane, bo różne ustawienia daja czasem śmieszne efekty w postaci braku polskich napisów (nie widzi ich vb) albo podwójne procesy/filtry działające w tym samym czasie.
Może już ktoś sie spotkał z czymś takim?
Dodam, iż na poprzedniej wersji miałem to samo aczkolwiek pomogło zaznaczenie jednej opcji w avc ale tym razem daje to jeszcze gorszy efekt.
System MS7 x64:)
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
>bestplayer
>klite
nope.jpg
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jeden z najgorszych programów + jedne z paczek kodeków, które tylko zrobią ci sieczkę w komputerze, ponieważ pewnie nie używasz ich do kodowania tylko do odtwarzania. Tylko MPC-HC lub VLC (dla leniwych)!
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-14 16:25:29)
Używasz wszystkiego, czego się tu nie poleca, a co, patrząc po pojawiających się tematach, generuje najwięcej problemów. Banalna i może nadużywana rada, ale używaj CCCP i MPC:HC. Niszowość i hipsterstwo są fajne, ale często oznaczają samodzielne radzenie sobie z problemami, które przy standardowym oprogramowaniu nie występują.
OOO widzę, że tęgie głowy się zebrały które nie potrafią czytać. Czy ja napisałem, ze chce zmienić/wywalić.....(ćoś sobie wpisz) te paczkę i miałem z nią ciągle same problemy?
Gdybym chciał sobie zainstalować CCCP, VLC to bym tego posta tu nie pisał, a zresztą napisanie posta oznacza ostatnio na tym forum rzucenie padliny:)
Poza tym nie instaluje wszystkiego tylko to co potrzebuje i może jest ktoś jeszcze z tego grona kto nie idzie na łatwizne i lubi sobie poustawiać "rzeczy"po swojemu i miał ten sam problem i go już rozwiązał:)
Pozdrawiam H-A-S-E-O
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Skoro jesteś na tyle głupi, żeby napisać tutaj posta mając coś innego niż cccp/lav/vlc i spodziewałeś się innej odpowiedzi niż "użyj cccp", ić być mondrym gdzie indziej. Asio!
Pomyśleć, że są jeszcze tacy na Nazi, którzy nie używają Cepa... Hańba!
Jeżeli lubisz komplikować sobie życie, proszę bardzo... Niektórzy nie mają 24/7 wolnego, aby sobie utrudniać życie, a potem bawić się w rozwiązywanie problemów. "Najprostsze rozwiązania są najlepsze".
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-14 18:10:05)
Poza tym nie instaluje wszystkiego tylko to co potrzebuje
Must be kidding... A, nie. Po prostu nie wiesz, ile w K-lite śmieci, których wcale nie potrzebujesz, a same się ciągną.
Co do lulzu i padliny - sprawdź kilka ostatnich tematów z tego działu. Wszędzie było raczej spokojnie. Bo OP-owie nie wylatywali z "Mój soft nie działa, ale wiem, że jest lepszy od waszego działającego, i ch...!".
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-09-14 18:09:29)
Tu nie chodzi o podforum ale całe forum. Z perspektywy czasu to forum już upadło i wszyscy starzy wyjadacze dobrze o tym wiedzą ale nikt o tym nie pisze:)Pojawiają się tacy którzy jeszcze myślą, że jest ok i wypisują tu głupoty, szczególnie w wątku o wszystkim... ale nie o tym chciałem pisać:)
Jako, iż rozwiązałem problem to wątek można zamknąć, dodam tylko, że K-lite "gryzie" się z BS oraz niektórymi wtyczkami od wersji 9.2.1+
Być może jakaś inna konfiguracja z wtyczkami by rozwiązała sprawę ale nie mam na tyle czasu aby sie tym bawić.
Tak jak ktoś napisał wyżej: dla leniwych CCCP lub VLC,
Pozdrawiam H-A-S-E-O
Raczej dla rozsądnych...
Te podrzucanie samemu sobie kłód pod nogi to jakaś nowa forma masturbacji?
W odtwarzaniu naprawdę nie ma jakieś wielkiej filozofii, obraz ma działać, napisy się wyświetlać, a wszystko ma ze sobą współgrać.
Jeśli coś nie trybi, to należy to zmienić, a nie kurczowo się trzymać gównianych rozwiązań.
Bo OP-owie nie wylatywali z "Mój soft nie działa, ale wiem, że jest lepszy od waszego działającego, i ch...!".
+1
Jeśli coś nie trybi, to należy to zmienić, a nie kurczowo się trzymać gównianych rozwiązań.
A może by pierw spróbować naprawić? Jeszcze brakowało tu tylko odpowiedzi, żeby zrobił format...
Kolega Harz chciał ambitnie podejść do sprawy, zostawić być może jego ulubiona konfigurację, bo taka mu pasuje (i czort innym do tego, że może i jest gówniana, dla niego akurat jest optymalna), to krótko mówiąc został niemalże zgnojony i zlinczowany za to, że nie trzyma "standardu forum". Lol. Tylu doradców, a żaden postawionego problemu nie podjął się rozwiązać.
...
Lol. Tylu doradców, a żaden postawionego problemu nie podjął się rozwiązać.
Panie mundry, ja mam cegłe budowlaną, na której chce oglądać anime - pomożesz mi?
qwig pisze się mądry tak na przyszłość. Czytając twoje odpowiedzi aż mnie korci zapytać ile masz lat? bo z twojego toku rozumowania wychodzi na 15?
Poza tym nie ma się co dziwić takim tekstom, jak w szkole nie uczą już podejmowania konkretnych działań aby rozwiązać problem tylko szuka się jak można problem szybko obejść lub podaje się gotowe rozwiązane:/ a potem przychodzi jeden z drugim do pracy i zdziwieni:D
PS. Czytając twoją odpowiedź nie mog zrozumieć jakim ona cudem pasuje do zadanego pytania. EEEEEeee cegła a k-lite i zadanie^^
To jak banan, szczur i wieżowiec:D^^ Hahahahhhaha
Ostatnio edytowany przez Hero (2012-09-15 11:14:33)
w szkole nie uczą już podejmowania konkretnych działań aby rozwiązać problem tylko szuka się jak można problem szybko obejść lub podaje się gotowe rozwiązane
A ciebie w szkole uczyli wyważania głową otwartych drzwi? No i sorry, to ty przyszedłeś tutaj po gotowe rozwiązanie...
Hero, grasz a cappella, w grupie siła, więc już po tobie
qwig pisze się mądry tak na przyszłość.
No nie, serio? Niebywałe.
PS. Czytając twoją odpowiedź nie mog zrozumieć jakim ona cudem pasuje do zadanego pytania. EEEEEeee cegła a k-lite i zadanie^^
To jak banan, szczur i wieżowiec:D^^ Hahahahhhaha
W sumie to dobre zestawienie => ani cegła, ani K-lite nie nadają się do oglądania chińskich bajek.
Szuka rozwiązania problemu, ale to, co mu proponujecie dla niego jest za proste! How dare you!
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-09-15 12:43:28)
Wojcirej napisał:Lol. Tylu doradców, a żaden postawionego problemu nie podjął się rozwiązać.
Panie mundry, ja mam cegłe budowlaną, na której chce oglądać anime - pomożesz mi?
Panie potrzebujoncy, zalecam sprzedać cegłę budowlańcom i za zarobione pieniążki kupić sobie kompjuter. Najlepiej w pakiecie z kursem "Jak oduczyć się pajacowania".
W sumie to dobre zestawienie => ani cegła, ani K-lite nie nadają się do oglądania chińskich bajek.
Do chińskich bajek może i się nie nadaje. Nie próbowałeś z japońskim anime?
...
Do chińskich bajek może i się nie nadaje. Nie próbowałeś z japońskim anime?
Po namowie kilku prekursorów spróbowałem z cegłą, ale z powodu niemożności znalezienia wtyku na kabel zasilający sobie odpuściłem. Być może trafiła mi się jakaś felerna sztuka, niestety reklamacja tego nie uwzględnia. Co do K-lite - wiem z doświadczenia innych internautów, że ssie, więc sobie odpuściłem. Nie jestem przecie masochistą. :/
J-anime? No co ty, tylko CPB z importu, reszta to szajsowate nazewnictwo szajsowatych eciepeci rodem z Japonii.