Nie jesteś zalogowany.
Sado napisał:Soivon napisał:Z jakich gier, Sorry za możliwe głupie pytanie ? Ale to z mangi noveli ?
Powieści. W Sword Art Online są 4 gry: SAO, ALO, GGO i UW. W anime powinniśmy ujrzeć SAO (w 14. odcinku powinien być koniec) i ALO.
Dobrze rozumiem powieść zawiera w sobie historie z 4 gier. Czy są gry w które można grac ? I jakieś rozwiniecie skrótów.
@Down
Szczegóły. Zresztą jeszcze tego nie czytałem
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2012-09-16 12:00:11)
Nie nazwałbym UW grą,
A gdzie ta powieść można przeczytać, czy ona w ogóle po polsku jest czy jak.
Sacredus Dzięki za wytłumaczenie
A gdzie ta powieść można przeczytać, czy ona w ogóle po polsku jest czy jak.
http://www.baka-tsuki.org/project/index … Art_Online <- proszę, po angielsku. Po polsku jest tylko kilka rozdziałów.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Najlepsze rzeczy z 11 odcinka SAO:
Soivon napisał:A gdzie ta powieść można przeczytać, czy ona w ogóle po polsku jest czy jak.
http://www.baka-tsuki.org/project/index … Art_Online <- proszę, po angielsku. Po polsku jest tylko kilka rozdziałów.
Dzięki
Koment wyhaczony przypadkiem:
Bo ten skill zaprezentowano jedynie w dwóch SS - w tym aspekcie SAO kuleje.
Jest więcej takich przypadków jak choćby z itemem z bossa. Tak się zastanawiam ile ich będzie, i czy takie to trudne jest da autora unikanie takich nieścisłości.
@FAiM
Dwóch? Jakie SS to były? Pamiętam tylko że ten skill pojawił się w The Black Swordsman.
@Weteran
Tak to jest jak najpierw pisze się główną historie, a potem dorabia się poboczne.
- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...
Battle Healing był w 3 SS.
A widzisz, o tym trzecim SS zapomniałem - bo tam tylko o tym wspomniano, a w dwóch pozostałych było w użyciu .
A tutaj wyjaśnienie z twittera autora, dlaczego samoleczenie nie działało w 10 odcinku (imo trochę naciągane):
Parę obrazków z nadchodzącego odcinka:
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-21 07:42:21)
Jak w większości przypadków, ale jeśli tak jest i tym razem (wydaje mi się, że ostatnia scena z Asuną jest już po walce), to dadzą radzę pokazać w tym odcinku jeszcze coś naprawę ciekawego (tytuł odcinka w końcu zobowiązuje). ;]
Odnośnie samoleczenia przy walce z bossem.
Grałem kiedyś w podobną grę i tam na wysokim lvl te samoleczenie nie było tak efektywne jak na niskim lvl z tej przyczyny, że dodawał ok 20 hp na sekundę, przy pasku HP wielkości 20 000 napełnienie tym skilem HP by wyszło ponad czerwony pasek wymagało ok 20 minut przez pierwsze 5 minut nawet nie widać było czy coś na tym pasku się rusza. Co prawda to nie był skill a umiejętność pasywna. Więc ja w całości kupuję to co widziałem w tym anime. To, że w starciu z kilkoma niskimi lvl pasek HP mu się nie ruszył i to że gdy spadł do bardzo niskiej wartości się nie podnosił.
level 78 -> 14 500 HP -> 600 HP co 10 sekund
czyli 4,14% paska co 10 sekund
level 96 -> 18 500 HP -> 600 HP co 10 sekund
czyli 3,24% paska co 10 sekund
Oczywiście przy założeniu, że samoleczenie było już wymaksowane.
Jasne, można sobie tłumaczyć, że skoro tam kryształy nie działały, to być może leczące skille też - ciekawe jak z eliksirami (bo jak dobrze pamiętam, to je wprowadzono dopiero w SS).
Również można powiedzieć, że skoro walka się skończyła, to od razu przestał działać Battle Healing - i akurat wypadło, że nie dodało tego HP.
Ale to jest takie tłumaczenie na siłę, tak samo jak wyjaśnienia autora dlaczego samoleczenie nie zadziałało w walce z Kuradeelem.
Zazwyczaj jak ktoś nas zaatakuje, to automatycznie przechodzimy w tryb walki... no, ale to jego kredki .
Parę obrazków z nadchodzącego odcinka:
edit
Poznaliśmy tytułu kolejnych odcinków, więc daje aktualne zestawienie:
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-27 17:22:16)
Quality .
Odcinek skończył się dokładnie tak jak przewidywałem .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-09-29 19:47:41)
O kurde niezła fotka
Co do odcinka mogliby te ryby skrócić trochę a więcej przeznaczyć na dalszy wątek.