Nie jesteś zalogowany.
24 odcinkowa adaptacja mangi shounen autorstwa Kyō Shirodaira / Arihide Sano & Ren Saizaki.
OP: "Spirit Inspiration" by Nothing's Carved In Stone
ED: "happy endings" by Kana Hanazawa
Episode 1: The Mage in the Barrel - Chapter 1
Episode 2: He Said She Was Quite Beautiful - Chapters 2, ~13
Episode 3: There Are Things Even Magic Cannot Do - Chapters 2-3
Episode 4: The Cursed Pair - Chapter ~4 + OW?
Episode 5: Everything Happens For a Reason - Chapter ~4 + OW
Episode 6: The Paradox of the Skull - Chapters 5-6~OW
Episode 7: First Kiss - Chapter 6 + OW?
Episode 8: The Hour to Suppress the Princess - Chapters 6-8
Episode 9: Boyfriend - Chapters 8-10
Episode 10: How to Make a Time Machine - Chapters 10-12
Episode 11: Girl of Time - Chapters 13-14
Episode 12: Absent Thee from Felicity Awhile - Chapters 15-16
Episode 13: The Reason of Dreams - OW + Chapters 17, 16
Episode 14: Happy New Year - Chapters 17-19
Episode 15: You Seem to Be Plotting Something - Chapters 20-22
Episode 16: The Wandering Apparition - Chapters 18, 23 + OW?
Episode 17: Marine Snow - Chapters 22-23
Episode 18: The Dancing Princess - Chapters 24-28
Episode 19: The Object of Desire - Chapters 28-33
Episode 20: Whodunit (Who Did It) - Chapters 34-36
Episode 21: Femme Fatale (Woman of Fate) - Chapters 36-38
Episode 22: Fuwa Aika - Chapters 38-39
Episode 23: Battle of Genesis - Chapters 40-42 + OW
Episode 24: To Each, Their Own Tale - Chapters 42-44
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-03-30 19:32:21)
Na razie ciężko powiedzieć, czy warte obejrzenia, czy też nie. Pierwszy odcinek nawet przypadł mi do gustu. Chociaż ta cała akcja
Według mnie anime jest całkiem dobre. Jedno z lepszych anime tego sezonu. Irytuje mnie tylko to że ta martwa bohaterka wydaje się strasznie dwulicowa, no ale to chyba wyjaśni się w kolejnym odcinku.
Miała być bajka o pedałach, a tymczasem to się robi nawet ciekawe... Początkowo trochę wolno im szło, dodatkowo te pedalskie retrosy potrafią zirytować, ale teraz trochę to rozkręcili. I chyba nawet dodali więcej walk w anime, bo w mandze ich nie widziałem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Czyli na 13 odcinkach się nie skończy.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-12-15 11:21:04)
Czyli na 13 odcinkach się nie skończy.
Podobno ostatni odcinek pierwszego sezonu będzie miał premierę 20.12. Druga seria zostanie wznowiona 10.01.13 z nowym OP+ED.
Ostatnio edytowany przez fanthomas (2012-12-15 18:08:24)
To nieoficjalne info. Na http://myanimelist.net/forum/?topicid=508253 coś tam można znaleźć.
W sumie, to mogliby zakończyć pierwszą serię na tym 12 odcinku.
A co do emisji kolejnego odcinka.
To teraz na wiodącej stacji (MBS) będzie dwutygodniowa przerwa, więc kolejny odcinek wyemitują dopiero 10 stycznia.
Jednak inna stacja - która nadaje jedynie dzień później (TBS) - ma tylko tygodniową przerwę, więc kolejny - będzie tam 4 stycznia.
Ciekawe jak będzie na CR - bo według obecnej rozpiski, 13 odcinek ma być za tydzień - co jest mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-12-21 11:17:58)
Właśnie jestem po 17 odcinku i był bardzo satysfakcjonujący Wreszcie zwrot akcji na który czekałem, anime trzyma dość wysoki poziom więc tylko czekać na następny odcinek
Ostatnio trochę zmieniają kolejność wydarzeń względem mangi - ale ogólnie jest to dość udana adaptacja mangi. Co jest dość miłym zaskoczeniem, bo zazwyczaj adaptacje shounenów wypadają o wiele gorzej od ich pierwowzorów .
Wg mnie dobre anime. Jedno z lepszych poprzedniego (i obecnego chyba również) sezonu. Aż sięgnąłem po mangę, ale z tego co widzę to wychodzi ona jedynie z 1-chapterowym wyprzedzeniem. Rzeczywiście ostatnio zamieszali z kolejnością nieco. Ale i tak nie wyszło to najgorzej imho. Wiadomo już cokolwiek o długości tego czegoś?;p
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
Wiadomo już cokolwiek o długości tego czegoś?;p
Coś tam o 24 epkach się mówi xD.
Wg mnie odcinki "po przerwie" są sporo gorsze. Aktualnie bardziej wybija się na plan pierwszy romans i komedia. Nie wiem czy tak było w mandze, ale nie ma to większego znaczenia. Ogólnie to oglada się to jak 2 sezon prawie.
Podzielam Twoją opinię, że się pogorszyło. Nie mniej jednak dalej mnie intryguje jak to się zakończy i wyczekuje kolejnych odcinków z niecierpliwością ^^
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
Aż sięgnąłem po mangę, ale z tego co widzę to wychodzi ona jedynie z 1-chapterowym wyprzedzeniem.
Masz na myśli fanowskie angielskie tłumaczenie? To w zasadzie nie jest z wyprzedzeniem, bo w anime pokazali niektóre wydarzenia z dalszych rozdziałów. A na chwilę obecną manga ma 42 rozdziały - a jakoś teraz powinien pojawić się kolejny .
Również jestem ciekawe, jak to zakończą - bo jakoś nie widzę w mandze dobrego miejsca na zakończenie sezonu .
Jak to jak? Filerowo xD
Tego własnie się obwiam, dlatego:
W sumie, to mogliby zakończyć pierwszą serię na tym 12 odcinku.
Mi się tam wydaję że jest ok, no i z niecierpliwością wyczekuje następnego epka. Ciekawe czy ta Aika była kimś więcej niż zwykłym człowiekiem , za dużo epków nie zostało więc w najbliższym czasie się dużo dowiemy
Ostatnio edytowany przez Gamedor (2013-02-11 17:03:13)