Nie jesteś zalogowany.
Stare konie, a jeszcze miewają problemy z odtwarzaniem.
GraphStudioNext
Otworzyć i zobaczyć przez jakie filtry idzie plik.
Jeśli chcemy podłączyć się pod odtwarzacz używamy:
File -> Connect to Remote Graph (może być wymagana biblioteka proppage.dll w odpowiedniej wersji)
Użyć opcji:
View -> Decoder Performance na jakiś samplach hi10p co by dlugo nie czekać na wyniki.
Albo używać tylko LAV Filters i zapomnieć o problemach.
Proppage.dll - wrzucić gdzie nie bedziemy grzebać i zarejestrować bibliotekę.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2012-08-05 14:24:24)
No, s0n1c, coś w tym jest. Właśnie zainstalowałem K-Light, wywaliłem Core, ustawiłem LAV i działa. Miejscami ma jeszcze problemy, ale w porównaniu jest o niebo lepiej.
A co równie ważne, Moyashimon odpala się już w SE
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wielu ludzi mówi, że do oglądania bajek najlepsze jest cccp, u mnie nigdy to dobrze nie działało, tzw. działać działało, ale dużo gorzej niż k-lite. Nie wiem, może kwestia ustawień czegoś, ale ani przy jednym, ani przy drugim grzebać mi się nie chce, a jeśli to drugie działa lepiej, to po co kombinować.
Już jest takowy na wcześniejszych stronach (screeny z ustawieniami K-lite).
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Mnie do tej pory wszystko ładnie trybiło pod CCCP, teraz nagle pojawił się problem z wydajnością. Pewnie gdybym wcześniej pomyślał o wywaleniu Core, nawet nie musiałbym instalować K-Lite, wystarczyłoby zmienić na LAV (cholerstwo wpychało się na chama i w drugim przypadku).
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja sobie taki teścik robiłem, cccp vs k-lite, to drugie wypadło dużo lepiej (jakieś 10% mniej obciążało procka).
Ten teścik robiłem na AMD 3000+ i 7600gs, AMD 5600+ i 7600gs, w lapku na Celeronie 420 1,6+zintegrowana, i5 2430m+gt 540m (tutaj wiadomo, że nie ma bardzo znaczenia, co się zainstaluje). W pierwszym i trzecim sprzęcie była największa różnica, ergo - im gorszy, tym lepiej co i jak widać. Na tym celeronie k-lite+core (2.0, z późniejszymi miałem problemy) i 720p nie stanowiło problemu, z cccp przycinało. Reszta wiadomo.
Tak, kiedyś człowiek miał pracę, w której zajmował się pierdołami i mu za to płacili.
Ostatnio edytowany przez dulu (2012-08-05 21:31:05)
Pomoże ktoś, instalowałem już i VLC i MPC i Core AVC i CCCP i K-Lite.
Każde osobno, po usunięciu poprzedniego i kupa...
Obraz mi snieży...
Na CCCP i K-lite była tragedia na MPC(pikseloza), na VLC i MPC+CoreAVC jest śnieg...
Mój komp to Laptop GX-660 czyli i5+radeon 5870 +8gb ram więc sprzet nie problem...
MKV wygladają tragicznie, nawet mam problem z
[QTS] Mardock Scramble The First Compression Limited Edition -Complete Version- (BD H264 1280x720 AAC 5.1ch SUP-JE).mkv
w VLC się spowalnia i jest śnieg, na świeżo zainstalowanym CCCP i MPC obraz jest gorzej niż tragiczny
Ten screen wygląda jakby film by w 10-Bit a kodeki tego by nie obsługiwały.
@LagoonCompany
Jak instalowałeś K-Lite to na jakim playerze otwierałeś filmy ?
Ostatnio edytowany przez marconii2002 (2012-11-10 01:21:07)
Spróbuj tak. Odinstaluj obecnie używane kodeki. Następnie zainstaluj najnowszy K-Lite z tąd http://codecguide.com/ a jako playera użyj dołączonego do K-Lite MPC-HC
To zrób taj jak napisałem poprzednio, następnie otwórz film w mpc-hc i zrób mi screena z informacjami jak tutaj
najlepiej w momencie tej pikselozy
Ja tu nie widzę tej pikselozy co w twoim pierwszym poście, według mnie to jest normalny obraz
Ostatnio edytowany przez marconii2002 (2012-11-10 03:36:50)
Jeśli chodzi o Mardock Scramble, to ten "śnieg" jest celowym zabiegiem. Kupiłbyś oryginalnego blureja i też byś go miał