Nie jesteś zalogowany.
Jak się ściąga z tego Upto"shito"boxa, bo mnie to przerosło?
Yyy... Free Download -> Wklepujesz kod, czekasz 60 sekund, a potem klikasz "Create Download Link" -> "Click here to start your download"
Jak w tych czasach można jeszcze nabierać się na reklamy podające się za linki downloadu?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-11-13 18:29:12)
A ja powyższego komunikatu nie widzę, za to, jak mniemam, bo mój francuski leży i kwiczy, zależy im bardzo na wyłączeniu adblocka.
A takiego wała.
Koledze radzę zapoznać się z tym tematem i wybrać coś ludzkiego.
Ty dulowaty userze!
Dzięki bodzio, podłączam się do seedowania.
A ja powyższego komunikatu nie widzę, za to, jak mniemam, bo mój francuski leży i kwiczy, zależy im bardzo na wyłączeniu adblocka.
U mnie włączony jest a komunikatu żadnego nie mam, a 700kb drze aż miło.
Jakieś info, kto grzebał przy napisach? Tak przejrzałem sobie epek i mam pytanie: czcionki dialogowej niżej dać się nie dało?:P
Ja grzebałem.
Czcionka jest na standardowej wysokości.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
coellus napisał:A ja powyższego komunikatu nie widzę, za to, jak mniemam, bo mój francuski leży i kwiczy, zależy im bardzo na wyłączeniu adblocka.
U mnie włączony jest a komunikatu żadnego nie mam, a 700kb drze aż miło.
Widocznie mam jakiś filtr, który blokuje mi coś, co chcieliby, żebym widziała
No mniejsza o to, drę z torrenta.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-11-13 20:50:30)
Ty dulowaty userze!
Będziemy wdzięczni jeśli wyłapiecie jakieś błędy i je tu wypiszecie. Jeśli chodzi o wysokość napisów to mnie osobiście się podoba, zawsze w SE przesuwałem napisy na dół ekranu żeby nie przeszkadzały . Dzięki za info pokombinujemy coś przy drugim epku.
Co do samego anime to oglądając je, czuję tę samą ekscytację jak te bodajże 8 lat temu podczas oglądania pierwszej serii. Płyty z anime kupione w "sklepie internetowym" a napisy tłumaczyłem chyba w BESTplayerze w formacie TMP...
'10' nie jest standardową wysokością dla czcionki. Proponuję obejrzeć jakiś film na dvd z napisami. Po to umieszcza się napisy na wysokości 20-25, by widz mógł zarówno skupiać się na tekście, jak i obrazie. Standard napisów do anime czy filmów to także: 30 znaków na linię (obejmuje spacje; choć np. w Anime Gate max. do 40 znaków było), maksymalnie 2 linie dialogowe; czas wyświetlania nie mniejszy niż 2 sek., nie większy niż 5 sek.(można było zejść poniżej 2 sek. dla bardzo krótkich kwestii).
Osobiście nie przeszkadza mi ta wysokość czcionki, bo i tak ją podniosę.
Heh mnie zawsze zastanawiało przy DVD czemu oni mają taką dużą czcionkę i dlaczego tak wysoko. Pewnie masz rację i te wielkości wyliczono jakimś magicznym wzorem poprawiającym jakość oglądania. Mnie to zawsze w pierwszym momencie irytuje, później się przyzwyczajam. Czy czcionka pojawiająca się nisko mocno psuje wrażenia z oglądania? Oglądam na 23 calach i wydaje mi się ok, ale może ktoś ma problemy na TV 40?
Dla nieobczajonych wyszedł już 2 hardek.
A jak z dostępnością pierwszych czterech serii? W końcu trzeba zobaczyć tę pozycję.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
2 miesiące temu wszystko działało (i chyba teraz też). Odcinki znajdują się na hotfile, więc radzę już teraz ustawiać ściąganie. Należy pamiętać, że film (3th stage) jest pełnoprawnym sequelem drugiej serii TV, a nie dodatkiem (plus ma według mnie najlepszą kreskę i CGI ze wszystkich serii )
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-11-16 18:51:17)
Pobiorę na spokojnie po zakupie dysku, będzie gdzie je powoli zbierać xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Tak wracając jeszcze do 1 odcinka:
Dialogue: 0,0:14:37.34,0:14:40.60,Default,,0000,0000,0000,,To niewybaczalne, że chłopak\Nigra z uczuciami dziewczyny tylko dlatego,
Dialogue: 0,0:14:40.60,0:14:43.86,Default,,0000,0000,0000,,że posiada trochę sławy.
>
gra na uczuciach dziewczyny?