Nie jesteś zalogowany.
Pewnie, to niezła komedia. Ostatnie rozdziały nie wiem, bo nie czytałem, ale chyba też śmieszne.
No, niestety...
Jest coraz mniej smaczków typu inwencja Naho Ōishi i nawiązania do późniejszych wydarzeń, tak jakby Toriyama zaczął ją ograniczać .
Tak czy siak będę dalej czytał, a nóż pojawi się w tym wszystkim jakaś rewelacja. W co wątpię, no ale trudno...
[Edit]
@Valvado888
Dżiti było wystarczająco długie, a nawet za długie. Odeszło w całkiem niezłym, komercyjnym stylu i strach się bać, co jeszcze mogliby spieprzyć, jakby zrobili tego więcej.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2012-09-14 12:16:54)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
"Dżiti" było moją pierwszą serią jeśli chodzi o DB więc mam sentyment, moim zdaniem nie było złe, na przykład rasa Tsuful bardzo fajny pomysł. W DBZ mało było wzmianek o innych rasach, Gt tez mi się podobało ponieważ było trochę "poważniejsze" od Z.
"Dżiti" było moją pierwszą serią jeśli chodzi o DB więc mam sentyment, moim zdaniem nie było złe, na przykład rasa Tsuful bardzo fajny pomysł. W DBZ mało było wzmianek o innych rasach, Gt tez mi się podobało ponieważ było trochę "poważniejsze" od Z.
Toriyama nie przyznaje się do GT, poza wykonaniem designu stroju Pan i tyle. A samo GT zostało stworzone przez producentów, by zachęcić fanów do kupowania jeszcze więcej gadżetów. Fabularnie raczej też seria leżała, bo nie prezentowała nic ciekawego.
WTF? Co się nie przyznaje? Zaprojektował choćby tego znienawidzonego SSJ4, a że fabuły nie wymyślił, to wiadomo nie od dzisiaj. Seria ma swoje minusy, ale plusów również sporo.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Super Saiyanin 4 to dzieło Katsuyoshiego Nakatsuru.
Tutaj można zobaczyć, co tak naprawdę zrobił Toriyama dla Dragon Balla GT (klikajcie na miniaturki obrazków). Za Vegetę z wąsami możecie hejtować samego autora mangi
Za Vegetę z wąsami możecie hejtować samego autora mangi
Dzięki, że mi przypomniałeś.
No się z brodą urodził, no. A co się czepiasz, Xel.
No nie wiem, czy mały Goku, Pan i trans-Trunks są tacy poważni. Albo bracia Bonpara, Zounama czy cała reszta .
Tak, motyw z Si Xing Lóngiem był nieco smutaśny.
Jeśli to twoja pierwsza seria, to się nie dziwię, że się podobało i jest sentyment.
@Shnuki nie czytałem nagromadzenia tekstu, ale gdzie tam jest wzmianka o tym, że to Toriyama zrobił Vedżicie wąsa i zaaplikował lakier na włosy?
Co do tego essjota, to jesteś na 100 % pewien, że to nie Toriyama? Wydaje mi się, że to albo wspólne dzieło, albo Katsuyoshi Nakatsuru projektował, a Toriyama rysował. A w sumie, czy to ważne? Jeden animator, drugi mangaka, nie se tworzą...
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
@Shnuki nie czytałem nagromadzenia tekstu, ale gdzie tam jest wzmianka o tym, że to Toriyama zrobił Vedżicie wąsa i zaaplikował lakier na włosy?
Pierwsze zdanie w Initial Main Character Designs:
Toriyama designed the "several years later" appearance of the main DragonBall GT cast, including the infamous moustache-blighted Vegeta, which were featured in the GT Perfect File Vol. 1 on page 89
Niżej masz czarno-biały obrazek. Kliknij na niego, a pokaże ci się większa wersja ze wszystkimi postaciami, jakie zaprojektował Toriyama. Jest tam także Vegeta.
Co do tego essjota, to jesteś na 100 % pewien, że to nie Toriyama? Wydaje mi się, że to albo wspólne dzieło, albo Katsuyoshi Nakatsuru projektował, a Toriyama rysował. A w sumie, czy to ważne? Jeden animator, drugi mangaka, nie se tworzą...
http://www.kanzentai.com/dvd.php?id=dbox_gt
Zobacz "Dragon Book Contents", będzie tam szkic Super Saiyanina 4 na żółtym tle. Pod nim znajduje się komentarz od Toriyamy. Napisał on co nieco o Nakatsurze, gdzie między innymi padły takie zdania:
For instance, one of Nakatsuru-kun's designs is "Super Saiyan 4", which appears in GT, and the picture above is a portrait that I drew looking off it. Did I draw it well?
Czyli szkic na tamtym żółtym obrazku to Goku SSJ4 przerysowany przez Akirę
Ostatnio edytowany przez Shnuki (2012-09-17 22:50:05)
To niezła plota krążyła z tym SSJ4 zaprojektowanym przez Toriyamę.
Shnuki napisał:Za Vegetę z wąsami możecie hejtować samego autora mangi
Dzięki, że mi przypomniałeś.
Pokaż spoiler Vegeta xD
I tyle w tej kwestii. W DBZ nikogo broda u Saiyanina nie dziwiła, ale w DBGT to już błąd najwyższego stopnia.
Królik?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Wait... Gohan SSJ?
Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2012-11-11 15:44:28)
Mnie to wygląda na jakieś powiązanie do egipskiego boga Seta, ale czemu?
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2012-12-03 20:49:49)
Anubisa jak już (uszy)
No tak premiera dzien przed wielkanoca wiec przeciwnikiem jest wielki zmutowany (gma zapewne) krolik czekoladowy (powered by milka nawet kolor do krowek pasuje ) co dal noge z koszyka wielkanocnego
ara ara...
No tak premiera dzien przed wielkanoca wiec przeciwnikiem jest wielki zmutowany (gma zapewne) krolik czekoladowy (powered by milka nawet kolor do krowek pasuje ) co dal noge z koszyka wielkanocnego
No wiesz, ta jego mina sama odpowiada, że to będzie trollerski film od samego autora. xD
Fragmenty nowego DragonBall Z: Kami to Kami.
| YT |
Kuririn wygląda jak Jackie Chan w nowym filmie: