Nie jesteś zalogowany.
"Jezu K^&$% Chryste" - mniej więcej tak mógł bym podsumować pierwszy odcinek Kiry, a teraz do rzeczy...
Tak paskudnej kreski już dawno nigdzie nie widziałem, przy openingu myślałem że się nogą przerzedzam. Podchodziłem do tego jak do parodii wiec liczyłem na humor/klimat rodem z pierwszego odcinka Rai, tutaj nie zostawiam suchej nitki( i raczej mój skromny angielski nie miał nic do rzeczy). W ostatnim akcie desperacji zobaczyłem zapowiedź kolejnego odcinka... i oni chyba jednak ten odcinek zrobili "na poważnie" gdyż kolejny prezentuje ten sam poziom.
Jak na dzień dzisiejszy(a wszystko wskazuje iż i jako całości) tytuł niezdatny nawed do utylizacji - a w takiej formie mógł by się ukazać tylko jako odcinek zrobiony przez fanów i to nie dłuższy niż 15min
Ostatnio edytowany przez iruel89 (2011-07-25 04:03:27)
Aż tak źle? Trochę boli mnie co z tym cyklem robią. Zamiast ekranizować rozdziały które pojawiły się w Matsuri i Kakera Asobi to jakieś komedie robią. Chyba już nigdy nie wrócą do klimatu rodem z jedynki.
Już niestety Higurashi Rei w 1 i 5 odcinku było parodią. Bardzo szkoda gdyż I i II sezon były świetne więc nie wiem dlaczego poszli tą drogą.
Wg anidb Higurashi ma taki schemat.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=5634
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-25 17:12:34)
wpierw lekko by potem spoważnieć. Trudno jest im przecież kontynuować tego co było, wiec chcą jakoś inaczej zainteresować odbiorcę. w tym wypadku nieudanym fanserwisem.
miło że pokazali zboczenie Keichiego(Zdziwił bym się gdyby samotny nastolatek z 5 dziewczynami u boku nie miał podobnych myśli) ale myślę że można było to pokazać w łagodniejszej formie, z dużo mniejszą ilością pedofilii . Tylko teraz wierzyć że następne trzy odcinki będą warte czekania(ma to być 5 odcinków, right?).
Edit:
Umineko/Higurashi spin off może? ale to by inaczej się nazywało.
Ostatnio edytowany przez NecroMac (2011-07-29 17:12:49)
Obejrzałem i zawiodłem się. WTF. Dodatkowo następny odcinek w zapowiedzi pokazuje się trochę crap-owato.
miło że pokazali zboczenie Keichiego ale myślę że można było to pokazać w łagodniejszej formie, z dużo mniejszą ilością pedofilii .
Tam nie było żadnej pedofilii (zapewne nie rozumiesz co to słowo oznacza). Jeśli się przy tym upierasz to jakieś kadry zamieść żeby to udowodnić.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-07-29 19:20:49)
Ja jednak ładnie proszę o niezamieszczanie niczego z pedofilią, bo będzie to karane, no i tego - chore to jest, ludzie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Tam nie było żadnej pedofilii (zapewne nie rozumiesz co to słowo oznacza). Jeśli się przy tym upierasz to jakieś kadry zamieść żeby to udowodnić.
Może i trochę za mocnych słów użyłem, ale powiedzcie szczerze, z czym kojarzy wam się scena w której
Co tu gadać.. zryta parodia, ale da się oglądać.
Niestety Deen odcina kupony od serii, i tworzy... takie coś...
Fajną sceną było (aż się prosiło o napis):
Ostatnio edytowany przez zerono (2011-08-01 09:43:57)
Kenshiro napisał:Tam nie było żadnej pedofilii (zapewne nie rozumiesz co to słowo oznacza). Jeśli się przy tym upierasz to jakieś kadry zamieść żeby to udowodnić.
Może i trochę za mocnych słów użyłem, ale powiedzcie szczerze, z czym kojarzy wam się scena w której
Pokaż spoilermała Rika w owym przebraniu myję ową częścią ciała, okna w szkole?
...
Chodzi ci o strój z Angel Mort i mycie okna dupą (bo raczej waginą jest to niemożliwe, a klatę to ma z przodu i z tyłu płaską)? Nie oglądałem oavy bo jak zwykle oczekuję całości.
PS. Pedofilia może występować tylko w realu. Ciężko nazwać coś rysowanego... pedofilią. Loliconizm jak już (swoją droga i jedno i drugie jest obleśne).
Nie dosyć tego, że Higurashi Kira to denna parodia lecz jeszcze grafika stała się gorsza. Mówiąc szczerze to tego prawie nie da się oglądać bo jest aż tak odpychające. Ta cała OAVka to taki zbiór fetyszy odnośnie postaci z tego anime czyli uważam, że jej przeznaczenie to wyjątkowo skrajni otaku. Podobni do tych co lubią anime "Hinako".
A ocena 5.53 na anidb również pokazuje ile to anime jest warte. Najniższa ocena dla anime na anidb to 4.76/10 (choć te oceny często mają niewiele sensu).
Chodzi ci o strój z Angel Mort i mycie okna dupą (bo raczej waginą jest to niemożliwe, a klatę to ma z przodu i z tyłu płaską)? Nie oglądałem oavy bo jak zwykle oczekuję całości.
Myła szybę
PS. Pedofilia może występować tylko w realu. Ciężko nazwać coś rysowanego... pedofilią.
Właśnie tak. Jednak niektórzy nigdy się nie nauczą i na rysunki/animację nadal będą mówić pedofilia.
Zresztą Japończycy unikają loli w anime (czyli fanserwisu z tak młodymi postaciami) gdyż pettanko to nie to samo co loli.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-03 17:18:21)
Ostatnio strasznie modne stało się używanie słów, których znaczenia nie znamy bądź nie rozumiemy .
Hm... ze znajomości anatomii też niektórzy mają braki .
Pedofilia - nie. Skłonności pedofilskie - jak najbardziej.
Jak dla mnie co poniektórzy na tym forum są na bardzo cienkiej i niebezpiecznej granicy.
Ty dulowaty userze!
Do niektórych anime i postaci taki fanserwis nie pasuje. Higurashi powinno pozostać poważnym anime, a nie wzięli się za parodiowanie. Przecież kompletny syf z tego zrobili.
Owszem fanserwis jest świetny (szczególnie z loli, pettanko), ale postacie z Higurashi do tego nie pasują (a zresztą są brzydkie wizualnie).
To podobny chłam jak Carnival Phantasm.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=8102
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-08-04 00:00:13)
Powstanie nowe anime związane z Higurashi (pewno jakieś ova), link do pełnej informacji:
Powstanie nowe anime związane z Higurashi (pewno jakieś ova), link do pełnej informacji:
Czyli pewnie kolejny gniot typu Higurashi no Naku Koro ni Rei
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
zerono napisał:Powstanie nowe anime związane z Higurashi (pewno jakieś ova), link do pełnej informacji:
Czyli pewnie kolejny gniot typu Higurashi no Naku Koro ni Rei
Rei to jeszcze pół biedy - gorzej jak Kiry .
Higurashi no Naku Koro ni Kaku: Outbreak - OVA, którą każdy fan tego anime powinien obejrzeć, chociażby dla poznania kolejnego alternatywnego świata i kilku nowych wyjaśnień o tajemniczym wirusie powodującym gwałtowne zmiany osobowości.
W tym świecie nie było w ogóle
Jednak ogólnie pisząc zawiodłem się bo to było zbyt głupie. Najbardziej nie podobały mi się te totalnie bzdurne walki i zakończenie.
Jednak to anime prawie w ogóle nie było okrutne w porównaniu ze światami z poprzednich Higurashi.
7/10
Przypomniałem sobie trochę Higurashi Kai (II sezon) i chociażby te sceny w sierocińcu z małą Miyoko (poniższy kadr z wersji BD - tak w ogóle to jako dziecko była znacznie ładniejsza niż wszystkie pozostałe postacie z Higurashi) należą do jednych z najbardziej okrutnych jakie były w obydwu seriach i w ogóle to czołówka najmocniejszych scen anime (widać, że twórcom głównie o to chodziło). Coś takiego jest stanowczo przesadzone bo to były jednak sceny torturowania i zabijania dzieci.
Jednak to i tak nic w porównaniu z mangą.
http://bato.to/read/_/58129/higurashi-n … nimal-land
Wyjaśnione jest co się stało z pozostałymi dziećmi, które próbowały uciec z sierocińca, a szczególnie z Eriko.
http://myanimelist.net/character/95217/Eriko
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-12-09 18:33:23)
Jednak to i tak nic w porównaniu z mangą.
A to nie adaptacja ostatniego rozdziału gry Higurashi no Naku Koro ni Kai?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-09 18:32:26)